Šta je novo?

Filteri?

• Začetnik teme Začetnik teme risa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Imam Eurocase kućište. Ne znam tačno koje. Problem je što ima ventilator sa bočne strane kućišta i uvlači mnogo prašine. Negde sam skoro video oglas (Svet kompjutera ili PCPress) za neku radnju koja prodaje filtere ali se ne sećam gde tačno...
Zna li neko neke radnje koje imaju nešto slično ili barem neki savet kako da sprečim veliko uvlačenje prašine u kućište?

Nemoj drzati kuciste na podu smanji broj obrtaja vent. a mozes od zenskih carapa najlonki da napravis filter

Postoje recimo Xilence filteri za 120mm i 80mm ventilatore, nisu skupi a od dobrog su materijala. Ako se ne snađete drugačije, pošaljite mi pm pa vam mogu poslati nekim post expressom.

Ti Xilence filteri imaju da se nađu u BG za po ~220 din 12mm i ~190din 80mm i ima ih u TNT, a video sam u List Computersu da imaju kit protiv prašine, tipa oko 10€ i dobiješ zaštitne mrežice, nosače za kulere i čičak trakice, da sve to možeš da staviš gde inače nije predviđeno, a prašina ulazi.

Inače, ove Xilence sam ja stavio na neko kućište koje sam skirije sklapao, i dobro rade posao, tj jednostavno se montiraju i čiste, a za te pare su dovoljno kvalitetni (govorim o filterima za 12ice mada verovatno ni ovi za 8ice nisu lošiji)

Na stranu sve to, ja imam Chenbro GamingBomb kućište koje ima ugrađene filtere za prašinu i čistim ih bar na svaka 2 dana i opet ima prašine u kućištu.........ne mnogo, ali je ima

....poenta je da ne postoji filter koji će zaustaviti SVU prašinu, ali ćeš ako staviš na one koji uvlače vazduh ukupnu količinu prašine koja ulazi drastično da smanjiš

A jel neko probao da ubudzi one filtere za aspirator??Jel ima neko sliku od tih filtera,jel mora da ima posebno postolje gde stoji filter ili moze samo da se zvekne ispred ventilatora??

Nazad
Vrh Dno