Šta je novo?

filename rename

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
jel ima neki (besplatan) programcic koji moze da automatski promeni filename svim fajlovima u poddirektorijumima i izbaci sve one kukice i kvacice tako da se normalno snime na CD/DVD?

Orange,probaj ReNamer,bas tako ukucaj.Ja ga koristim za istu namenu i odlican je.i Free je,sto je najvaznije

Ja koristim mali, besplatni Bulk Rename Utility... Preporuka.

dva extra brza i naravno besplatna programcica za batch rename po raznim kriterijumima ..
1. xnview
2. the rename

probacu sa tim ReNamer-om, hvala oggich..
dosad sam koristio totalcmd (koji nije uopste komplikovan) ali nisam primetio opciju bas za to.

^ u tc oznacis fajlove koje hoces da preimenujes i onda ctrl+M (ili file -> multirename tool)

@operic et al.

idi.. jel si procitao moj post uopste?
sta onda da radim, da za svako slovo koje ima kukice i kvacice ( a mnogo klasicne muzike je iz Nemacke i tako to) da stavljam search and replace?..

ja sam odgovorio na tvoje pitanje iz prethodnog posta misleci da ne znas da u TC postoji opcija multirename. nema potrebe da budes neprijatan.

pa da upravo takav softver trazim.. mislim da nije neka velika mudrost zameniti c sa (bilo kakvom) kvacicom obicnim c ( a ne samo ukloniti ga).
sigurno je neko napravio nesto takvo.

ne volim da me uce stvarima koje znam

ima previse kukica i kvacica u francuskom/italijanskom/nemackom/srpskom jeziku i raznih kombinacija da bih sam pravio search&replace.

Poslednja izmena:
tutorial "uklanjanje kukica"

1. instaliraj xnview
2. prebaci sve fajlove sa kukicama u jedan folder
3. select all, F2, replace "kukica" ili "sekvenca raznih kukica" sa necim, nicim ili cime god
...
nadam se da ti je pomoglo .. :cigar:

p.s. u najgorem slucaju radices rename onoliko puta koliko imas razlicitih karaktera, odnosno sekvenci karaktera ... ali xnvew je toliko brz da je ceo posao gotov vrlo brzo
EDIT: evo ti i link ... Xnview

Prilozi

• xnvew.webp
    xnvew.webp
    162.9 KB · Pregleda: 32
Poslednja izmena:
pa da upravo takav softver trazim.. mislim da nije neka velika mudrost zameniti c sa (bilo kakvom) kvacicom obicnim c ( a ne samo ukloniti ga).
sigurno je neko napravio nesto takvo.

ne volim da me uce stvarima koje znam

ima previse kukica i kvacica u francuskom/italijanskom/nemackom/srpskom jeziku i raznih kombinacija da bih sam pravio search&replace.
Nisam do sada naišao na takav program, mada mi deluje čudno da ga niko još nije napravio...

@ underground: "narandžasti" hoće upravo to da izbegne! Btw, vrlo je neobično da neko koristi Xn za tu namenu 😉

hehehe ... ja sam xnview provalio na prethodnom poslu ... ultra brz, samo je potrebno malo podesavanja u smislu preview-a ..
poz

Nazad
Vrh Dno