Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Umrezio sam dva racunara i sve radi ok, medjutim kopka me kako bih mogao da resim problem kocenja jednog racunara kada onaj drugi kopira nesto sa njega.
Sta mi treba, brzi hard, procesor, memorija...? Drugacije setovanje?
Totalno je bezveze da mi se komp koci kad burazer kopira neki film od mene.
Zavisi sta ti radis u tom trenutku i sta podrazumevas pod kocenjem. Da li ti je zauzece procesora 100%? Dok burazer kopira fajlove sa tvoje masine, tvoj hard disk cita podatke isto kao sto cita dok ti nesto kopiras/brise/premestas po njemu. Jos ako su podaci fragmentirani, proces traje duze i samim tim je vece "opterecenje" za tvoj racunar, dok pronadje i procita sve delove podataka po disku. Mozes da probas sledece stvari:
- da defragmentiras hard disk redovno
- da eventualno stavis novije drajvere za mreznu (mada sumnjam da je ovo u pitanju)
- da fajlove "za razmenu" drzis na drugoj particiji ili jos bolje na drugom hard disku ako postoje za to uslovi (ako imas jos jedan HD)
- da za kopiranje fajlova sa tvoje masine burazer koristi Total Commander koji ima opciju da ogranici brzinu kopiranja fajlova, da ti ne bi pravio probleme
- itd.
:wave: