ne, ne razumem o cemu se radipa, jesi li podelio folder(e) na PC-ju?
a meni recimo nece ni sa pc-a da pusta na TV preko vlc plejera to me isto buni
ne, ne razumem o cemu se radipa, jesi li podelio folder(e) na PC-ju?
jel ima neki tutorijal na youtube da bi mi bilo lakse?na PC-u desni klik na folder, nađeš opciju za deljenje (sharing) i podeliš. eventualno treba sa podesiš prava pristupa. a ako ti je i ta materija (deljenje foldera u mreži) nepoznata, postoji soba za računarske mreže
uradio sam sve ali na tv-u ga ne vidideliš folder u kome je željeni fajl
guglaj "windows file sharing"
VLC na TV-u: local network
al' najpre podeli folder na PC-ju kako bi mogao da ga vidi VLC na TV-u
i, kao što sam napisao, postoji soba za mreže, ako ti je i dalje nije jasna materija (deljenje foldera)
![]()
Mrežna oprema i umrežavanje
Wireless ruteri, switch-evi, firewall uređaji, planiranje mreže, problemi i dijagnostikaforum.benchmark.rs
![]()
Operativni sistemi i softver za operativne sisteme
Operativni sistemi, drajveri, instalacija, softverforum.benchmark.rs
😂😂😂To je prvi uslov za Cast opciju.
grešiš. za cast je potrebno da budu u istoj računarskoj mreži. npr. ja sa mobilnog preko WiFi cast-ujem na TV koji je preko žice na istoj mreži sa mobilnimJa ne koristim EON BOX ali mislim, možda i grešim, da nemaju svi ti boksevi WiFi opciju. To je prvi uslov za Cast opciju.
jel ima negde tutorijal za to? jel mogu zvati servis iz sbb-a?Moraš na računaru podesiti šering ispravno i obavezno postavi šifru na svoj nalog u Wndowsu. Ukoliko nije podešena šifra nećeš moći da se uloguješ putem androida.
meni cast radi sa youtube i ostalih sajtova, i chrome radi opcija cast, ali samo preko vlc nece.Ovde je u temi, naslovu teme, uglavnom u pitanju MiBox, za taj eon bolje da je postavio pitanje u Eon box temi.
Ja ne koristim EON BOX ali mislim, možda i grešim, da nemaju svi ti boksevi WiFi opciju. To je prvi uslov za Cast opciju.
Tako da to prvo proveri, pa ako nema wifi, tj. nisu uređaji na istoj wifi mreži iz tog raloga, eto banane
Drugo je već kablovsko umrežavanje koje nije tako teško ali treba ga podesiti kako treba. O tome ima tutorijala koliko voliš i opet, ima tu pitanja jer nemam iskustva sa njihovim modemima.
kakve veze ima servis iz SBB-a sa ovim?jel mogu zvati servis iz sbb-a?
nisam zapeo za vlc, ne mora vlc. evo ti preporuci koji je najlaksi za upotrebu, jel taj plex onda?Imam neko uputstvo sačuvano, doduše odavno, kada sam se prvi put igrao sa kodijem.
Edit, zaboravio:
![]()
Kako konfigurirati Kodi za ultimativno kućno streamanje multimedije
Pripremili smo detaljan vodič kako pravilno instalirati Kodi, sveobuhvatni sustav za multimediju. Kodi je vrlo lako legalno podesiti i koristiti na svim platformama – Windows, Linux, Mac OS ili Androidwww.bug.hr
Trebalo bi da je i dalje sve isto, ako ništa prvi deo ti je savet kako namestiti foldere i mrežu. Drugi deo je kako povezati to umreženo sa kodijem, slično je i sa VLC najverovatnije. Ne koristim ga, ali trebalo bi da su protokoli slični. Možda postoje i noviji ali guglaj malo oko toga.
Realno, ne znam što si zapeo za VLC. Meni lično je Plex bio zgodnije i jednostavnije rešenje. Dodatno ti predložili šta još ima. A imaš i temu posebnu o svemu tome.
hvala ti ko bratu. sve radi. presrecan.Ako ne onda lepo Plex koji je jednostavan. Staviš Plex server na Pc, podesiš, instaliraš na box plex, sve ti samo poveše kako si podesio. Imaš i za to gomilu uputstava na netu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari