Šta je novo?

Fiksni telefon za zabranama...?

diab10

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Ok, znam da je ovo podforum za mobilne, ali mislim da pitanje najvise pripada ovom forumu od postojecih...
Dakle treba mi fixni, bezzicni telefon koji ima mogucnost zabrane poziva, zabrane "pocetne nule" i to ne samo sa kombinacijom jednog ili dva tastera (obicno zakljucavanje telefona) vec sa sifrom. I naravno da ne bude deracina sto se tice cijene. Anybody?

Moj Panasonic KX-TCD 210 ima mogućnost zabrana odlaznih poziva, video sam to u meniju, samo nisam nikad koristio (ne znam detalje šta se sve može zabraniti, pogledaću kada dođem kući)...
To ti je najeftiniji Panasonic DECT sa osvetljenom tastaturom i displejem (košta oko 4000 i nešto dinara, čini mi se), što znači da bi tako nešto trebao da ima svaki noviji telefon, pogotovo oni skuplji...

Što se tiče zabrane pozivanja brojeva sa "nulom", kao i nekih specifičnih brojeva (041 i slični), to se radi najefikasnije u saradnji sa Telekomom. Nazoveš korisnički servis i (ako si vlasnik linije) dogovoriš se o detaljima. A za to ti ne treba novi telefon...

Poslednja izmena:
Da potvrdim da KX-TCD telefoni imaju tu opciju. Na samoj slusalici mozes da izvrsis samo restrikcuju svih poziva, a na bazi imas i pravila.
Recimo, uvedes restrikciju za 06 i 04 i cim neko pokusa da pozove te brojeve dobija signal tuuutuuutuuu.
Sasa, ako to radis preko Telekoma, onda si u situaciji da sa te linije niko ne moze da poziva odredjene brojeve, a ovde ce moci da pozivaju oni koji znaju sifru.
Naravno, sve zavisi od situacije gde se telefon nalazi i ko su korisnici, jer se meni desilo da su ljudi donosili svoj telefon (tada je bilo zakljucavanje nule).
Naknadno smo stvar resili finansijskim putem. Odbijes 1-2x od plate i odmah se racun dovede na mesto...

^^ Sve to isto samo sto cu ja reci da vazi i za TCA.

Hvala na odgovorima. Dobro je PJ skontao, ne zelim da svima zabranim pozive sa 0, vec samo odredjenim osobama (tipa mladjoj sestri u pubertetu koja non stop zove mobilne) itd.

diab10, problem nastaje sto ukljucenje/iskljucenje restrikcije zahteva 30+ sekundi, pa nije bas zgodno da se pre/posle svakog poziva ukljuci/iskljuci.
Bilo bi dobro da kada pokusas da pozoves neki broj sa liste restrikcija on ponudi opciju da ukucas sifru, mada ako i je sestra as dokona, isprobace svih 9999 kombinacija :)
Da ti ne saljem na PM, evo ovde odgovora i na ta pitanje:
ja imam KX-TCD500, vec je prilicno mator i cini mi se da sada vise ne moze da se kupi tako kao obican model, vec samo u nekim kompletima, ali i cemu kada za manje pare ima ovih novih modela.
Sasa je pomenuo KX-TCD210 i ja dodajem da je telefon stvarno OK. Cena je do 5000din, zavisi gde kupujes. Ja sam pre 10ak dana u Bezanijskoj ulici usao u radnju, kaze 4950, ja krenem do Glavne da zamenim evrice i usput naidjem na drugu radnju gde su bili 4090...kao neka akcija u toku (bilo je jos modela na akciji)...i uzesmo 3 poslednja komada, jer nas je bilo troje i ispostavilo se da odjednom svima treba nov fiksni telefon :d
Na buvljaku je oko 50e koliko sam video.
E, sada, taj telefon mi nije ovde, pa ne mogu da proverim da li opcije za restrikciju izgledaju identicno, ali predpostavljam da je tako, jer se slusalica od ove moje 500 razlikuje po velicini ekrana, boji osvetljenja i navigaciji kroz menije (ima jedan taster vise ako se ne varam).

Ovaj moj KX - TCA120FX, ima sve te opcije, mali je, ima preteran domet, placen prosle godine 3800 dinara. Dzabe brate, a radi kao sat.
Interfon, zakljucavanje tastature, zabrana poziva, imenik, identifikacija, dobar signal, mali je, ma sve. Bolji mi ne treba.

Ja imam panasonic KX-TCA151EXM,ono zadovoljan sam njim sve lepo radi,ali nekad me zeza kad treba da se javim ima neki kao bug,ja pritisnem da se javim i on zablokira i onda moram da sacekam 30sec da se odblokira.E kako na njemu da stavim zabranu poziva na 06,mogu da stavim zabranu samo na sve pozive.Da ne zna mozda neko

PJ je napisao(la):
Da potvrdim da KX-TCD telefoni imaju tu opciju.
Ja imam KX-TCD200 i cini mi se da nisam video tu opciju. Ako je kojim slucajem ima neka neko da ideju gde to moze da se potrazi:trust:

EM2000 je napisao(la):
Ja imam KX-TCD200 i cini mi se da nisam video tu opciju. Ako je kojim slucajem ima neka neko da ideju gde to moze da se potrazi:trust:

U telefonu: podešavanje telefona/opcije poziva/zabrana poziva pa kucaš 0000
Baza: podešavanja baze (kucaš 0000 da uđeš), zatim ideš u "opcije poziva" i tu imaš opciju "zabrana poziva"...

p.s Znam da uđem u te opcije, ali ne znam da podesim. Evo, prčkam već neko vreme i ne kapiram kako to da uradim (ne znam gde mi je uputstvo). Što se tiče slušalice, ima samo dve opcije: uključeno i isključeno. Kod baze mi nudi "izabrati brojeve dodatnog telefona" i stoji ukucana brojka 1 i dalje crtice... Šta god da pritiskam, ne mogu ništa da unesem... Kako se ovo podešava?

Poslednja izmena:
Evo, iščačka ga ja nekako...

Prvo u podešavanjima slušalice uključite zabranu, a zatim odete u podešavanja baze i kada dođete do opcije "izabrati brojeve dodatnog telefona" i vidite da stoji ukucana brojka 1 i dalje crtice, pritisnete malo duže broj 1 na tastaturi i ta prva brojka 1 će početi da titra.
Sada vam trebaju dva pritiska na centralni kursor udesno i dobićete mogućnost da unesete broj (tačnije, više brojeva). Ako stavite, recimo, 063 - onemogućićete pozive prema toj mreži...

Super opcija! Nema više potrebe za maltretiranjem sa Telekomom...

Poslednja izmena:
E ja to nemam sve sam radio i kad udjem u bazu imam:
nacin biranja
ponovni poziv
vreme stanke
poziv u nuzdi
ogranicenje poziva

Dopuna:evo uradio sam i stavio 063,ali meni je sad onemoguceno da biram bilo koji broj sad nece ni jedan

Poslednja izmena:
E, sorry, mali ***** sa moje strane...

Ne treba uopšte uključivati prvo zabranu u slušalici - time se zabranjuju svi pozivi (reče nam već gore lepo PJ). Dakle, dovoljno je samo u podešavajima baze uneti broj...

Poslednja izmena:
Da provalio sam ja to,ali nisam mogao da kazem mrzelo me da palim komp.inace hvala

hvala svima na detaljnim objasnjenima, pazario sam tcd210 i radi upravo ono sto sam htio. thanx guys i uzdravlje :bottle:

Nazad
Vrh Dno