Šta je novo?

FIFA '10

justyce4ever

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2008
Poena
319
header.jpg

FIFA 08 mi je bila jedan od razloga za qpovinu neke next-gen konzole, '09 me je malo razočarala svojom "brzinom" i nešto arkadnijim pristupom te je nisam pazario, ali ovo se uzima kako god da ispadne. Oću i da učestvujem u onoj njihovoj ligi ili čemu već.

No, da se vratimo '10, izlazi za 42 dana.

FIFA '10 site

Hands On

FIFA 10 Teaser

[youtube]JjoW6TFeuGc[/youtube]

Screens:

960429_20090605_790screen003.jpg

960429_20090603_790screen004.jpg

960429_20090603_790screen005.jpg

960429_20090603_790screen008.jpg

Ono što ja očekujem da srede u odnosu na prethodnu verziju:

1. Da smanje brzinu odvijanja stvari na terenu.
2. Da povećaju malo golmanov AI (bagova je bilo samo tako).
3. Da shvate da nije svaki igrač "na A kvalitet" pa da se ubacuje i otkriva kao Ronaldo/Messi.

Ostalo uz manja poboljšanja može da ostane. Ako sam nešto zaboravio dodaću kasnije.

I da pitam, el neko do sad učestvovao u onim njihovim ligama/turnirima? I da li može neko da uradi peorder pa da mi posle proda igru?

I da, šta vi očekujete?

960429_20090603_790screen004.jpg

Igraci izgledaju kao da su iz Thriller spota iskocili :D

Poslednja izmena:
FIFA 09 ti je bila arkada ? Svasta, pa 5 puta je realnija od 08. Ja sam igrao mnogo vise 08 verziju, u 09 verziji su me razbijali, tako da mi nije nesto islo.
Ocekujem od FIFA 10 samo bolju grafiku i neke nove driblinge. Tako da me ne zanima, sve dok ne izadje neki stari dobri ISS.

FIFA 09 ti je bila arkada ? Svasta, pa 5 puta je realnija od 08. Ja sam igrao mnogo vise 08 verziju, u 09 verziji su me razbijali, tako da mi nije nesto islo.
Ocekujem od FIFA 10 samo bolju grafiku i neke nove driblinge. Tako da me ne zanima, sve dok ne izadje neki stari dobri ISS.

Nigde nisam rekao da je arkada. Čitaj bolje.

nešto arkadnijim pristupom

Ono što je činjenica jeste da se sve isuviše brzo odvijalo, pa kolko puta se dešava da ni kamera "kasni" da uhvati loptu. No, nije to ovde tema.

I da, igrači dista izgledaju kao lutke na screenovima, drugačije je live.

Poslednja izmena:
Za 42 dana izlazi PC verzija. PS3 verzija izlazi kao i uvek 3. oktobra. A za njihove lige/turnire, ako misliš na onaj FIFWC što se igrao nažalost moram da ti kažem da igrači iz Srbije nemaju prava učestvovanja na završnom turniru. Naravno, nismo jedini.

Istina je da kada igraš sa najjačim ekipama i igračima igra može biti jako brza pa i arkadna. Zato se ako želiš pravu simulaciju fudbala obično i ne biraju najjače ekipe. Tako je bilo do sada sa svakim fudbalom koji je izašao ikad.

A vezano za tvoje "zahteve":

* Ljudi koji su imali prilike da je probaju kažu da je igra u ovom stadijuma razvoja (a to je ~75%) osetno sporija.

* Ne bih se složio da je bilo baš toliko bagova, pogotovu što znam kako se golmani ponašaju u drugim igrama. U svakom slučaju, kick-off exploit je izbačen, golman može dobiti i crveni karton (što bi trebalo da znači da može i dosta češće da napravi penal u kaznenom) i meni je to sasvim dovoljno.

3. Da shvate da nije svaki igrač "na A kvalitet" pa da se ubacuje i otkriva kao Ronaldo/Messi.
* Ubacivanje i otkrivanje zavisi od positioning ocena tvog igrača i markinga protivnika. Kažeš da je nisi pazario pa mogu da zaključim da je nisi igrao dovoljno pošto sam igrao i sa ekipama od 1 zvezdice i razlika je poprilična.

Što se tiče mojih želja, jedino što bih ja voleo jeste da se umanji delay prilikom primanja komandi. Iako sam se navikao na ovaj razumem da mnoge ljude to odbija od ove igre. Šteta, jer je FIFA od 08 jedini logični nastavak onoga što je KONAMI radio do PES6.

Za 42 dana izlazi PC verzija. PS3 verzija izlazi kao i uvek 3. oktobra. A za njihove lige/turnire, ako misliš na onaj FIFWC što se igrao nažalost moram da ti kažem da igrači iz Srbije nemaju prava učestvovanja na završnom turniru. Naravno, nismo jedini.

Istina je da kada igraš sa najjačim ekipama i igračima igra može biti jako brza pa i arkadna. Zato se ako želiš pravu simulaciju fudbala obično i ne biraju najjače ekipe. Tako je bilo do sada sa svakim fudbalom koji je izašao ikad.

A vezano za tvoje "zahteve":

* Ljudi koji su imali prilike da je probaju kažu da je igra u ovom stadijuma razvoja (a to je ~75%) osetno sporija.

* Ne bih se složio da je bilo baš toliko bagova, pogotovu što znam kako se golmani ponašaju u drugim igrama. U svakom slučaju, kick-off exploit je izbačen, golman može dobiti i crveni karton (što bi trebalo da znači da može i dosta češće da napravi penal u kaznenom) i meni je to sasvim dovoljno.

* Ubacivanje i otkrivanje zavisi od positioning ocena tvog igrača i markinga protivnika. Kažeš da je nisi pazario pa mogu da zaključim da je nisi igrao dovoljno pošto sam igrao i sa ekipama od 1 zvezdice i razlika je poprilična.

Što se tiče mojih želja, jedino što bih ja voleo jeste da se umanji delay prilikom primanja komandi. Iako sam se navikao na ovaj razumem da mnoge ljude to odbija od ove igre. Šteta, jer je FIFA od 08 jedini logični nastavak onoga što je KONAMI radio do PES6.

Za ovo prvo: e *** :(

e sad:

1.fala bogu.
2.U pa bilo je, pogotovo čudnih reakcija tokom nekih odbrana.
3. Imam igru kod sebe evo nekih mesec i po dana. Moj je opšti utisak da su preterali sa forsiranjem tog pasa u prostor, pa gotovo svaka akcija se bazira na njemu. I da, nisam nešto mnogo igrao sa 1* ekipama ali sa npr. 2-3 jesam.

Moj je opšti utisak da su preterali sa forsiranjem tog pasa u prostor, pa gotovo svaka akcija se bazira na njemu.

Tako je i u PES-u ***.. U svakom slucaju morate skapirati da ovakav tip igre mora biti igriv u drustvu. Ja ne znam nikog uzivo ko igra fudbal sam, protiv kompa. Fudbal je sinonim za drustveno igranje. Nije uzivanje graditi akciju 15 minuta i da se utakmice zavrsavaju sa 0:0. Ono sto je bitno da bude realno je fizika lopte, koliko toliko fizika igraca i osecaj njihove mase, reakcije na komande da budu instant jer u stvarnosti par brzih pasova napravi kontru za cas posla, a to ne moze sa delay-om na komande. Dakle mora biti neka granica dokle forsirati realnost u ovakvim igrama.

Poslednja izmena:
Зар не беше већ једна тема за FIFA 10?

А не знам за ово претерано коришћење пасева у празно... На интернету сам баш доста људи видео да тако играју, и тако се против њих најлакше дају голови. Али, ко зна да игра и лепо постави одбрану, ти пасеви не пролазе скоро никад. Ја против брата нисам 2 гола у 100 утакмица тако дао.

А ствари које ме нервирају су анимације голмана, који делују као супермени с времена на време и кретање у само 8 смерова.

justice4ever: ako ti smetaju pasovi u prazno a ti postavi sweepera i rešio si problem. Drugo rešenje je da čitaš akcije i da sa igračem koga upravljaš kontrolišeš prostor a da na 2nd call praviš pritisak.

Dodaj me pa ćeš videti da nije to tako strašno nego treba malo vremena da se navikneš da se u odbrani ne zalećeš po svaku cenu. Ja sam isto imao dosta problema prvih mesec dana. Ja recimo svoje akcije baziram na centaršuteve :)

Što se tiče golmana, a šta znam, nekako je neminovno da s vremena na vreme budu bagovi. Znaju da iritiraju ali iskren da budme posle PES2008/9 golmana ovi su mi možda čak bolji i od PES6 golmana, jedino što nemaju manual pa da užitak bude potpun :d

@Teacher: kretanje u FIFI09 je 360. Driblinzi su samo u 8 smerova i to su najavili kao promenu u FIFA10.

Poslednja izmena:
@Teacher: kretanje u FIFI09 je 360. Driblinzi su samo u 8 smerova i to su najavili kao promenu u FIFA10.
Imam te dodanog, ja sam light1993, nego uskoro vraćam igru tako da je i neću igrati.

@Boris Lozac: Ja i moj drug smo čitavu ovu godinu pržili FIFU 08 i baš je bilo sjajno taktičko nadmudrivanje i retko kad je bilo 0:0, najčešće 2-3 gola, ako stavimo lvl na amateur garant ide 3+. U njoj je baš lepo dozirano ubacivanje igrača i ti pasovi u prostor, taman kolko treba. Jedino mi je nevidjan glupost bila da se ne ostavi prostora za samostalno menjanje kontrola.

Poslednja izmena:
Jedna od najava za FIFA10 kaže da će se štoperi bolje postavljati za visoke lopte u prostor i da će "inteligentnije" pokrivati prazan prostor pa će se čak i vezni red uključivati za takva pokrivanja ako neki defanzivac "izleti".

Šta znam, kada naučiš da se braniš od toga, meni to deluje skoro sasvim dozirano.

Како је кретање у 360, ја не могу да идем под углом од рецимо 55 степени, а играм на аналогној печурки. То ме највише нервира.

За одбрану, 100% је ствар покривања играча, а не саме игре, преко интернета доста људи се само залеће и не обраћа пажњу на дефанзиву, а мени је она кључ победе.

To ja mislim da je problem same konstrukcije analoga. Naravno, uzmi u obzir i to da sa analogom nikad nećeš moći da ubodeš svaki stepen - zato kada kažu 360 ja u glavi imam 16 smerova i realno retko da će ti bilo kad više od toga trebati.

Ono što znam jeste da ima razlike izmedju d-pad i analoga. Ali realno, i na d-padu možeš igrati dobro (primer: ja :D)

Poslednja izmena:
Ja ne mogu da shvatim da neko koristi za fudbal analog, al dobro, 100 ljudi sto cudi :)

Ja ne mogu da shvatim da neko koristi za fudbal analog, al dobro, 100 ljudi sto cudi :)

Meni baš ide analog uz fudbal, očekivao sam da ću pročitati suprotno gore.

To je bio najveći problem za par mojih drugova koji igraju preko d-pada a 08 ne dozvoljava ništa sem analoga.

To je zato Borise što si igrao samo PES gde i dan danas postoji samo 8 smera u kretanju :)

360 je novina i za sada u FIFI09 postoji kretanje i dodavanje/šutiranje u 360 stepeni. Štaviše, imaš opciju da postaviš manual kontrole pa da svaki potez sa loptom ide isključivo tamo gde si uperio ;)

Mislis, 8 pravaca ili je to 4 pravca, a svaki u 2 smera :) ?

Poslednja izmena:
zar ne bi trebalo da bude benzema u Realovom dresu ???

Verovatno su sliku pravili pre nego što je prešao u Real.

jedva cekam ali bas bi bilo sjajno kad bi ubacili da u formaciji mozes da kontrolises kretanje igraca a ne svi odjednom....inache nema nekog velikog napredka u grafici ali sjajno je sto ima snega
p.s ce se grudvamo :D

I ne samo full training mod nego i set pieces creator - koliko sam razumeo možeš snimiti kretanje svakog igrača kod prekida i kornera i to implementirati u samoj igri. Matrix rečnikom: Dodge this :D

Jedva cekam da izadje fifa 2010 pa da konacno ko covjek raspalim kakvu licenciranu ligu, pun mi je k.vise ovih cjang-cju timova sa pesa... :)

Kad smo kod cjang-cjung klubova - imaš FIFA Online 2 za PC gde imaš isključivo ekipe iz Azijske Lige Šampiona :D

Jedva cekam da izadje fifa 2010 pa da konacno ko covjek raspalim kakvu licenciranu ligu, pun mi je k.vise ovih cjang-cju timova sa pesa... :)

Imas option fajlove koji izadju bukvalno par dana posle izlaska igre, koji menjaju sve timove i igrace na prava imena..

Nazad
Vrh Dno