Šta je novo?

Fiesta 2009 - resenje za streaming sa telefona?

reveal

Poštovan
Učlanjen(a)
16.11.2021
Poena
75
Pozdrav svima, imam Ford Fiestu 2009 i zelim svoj Spotify 😁 Auto ima ugradjen bluetooth ali samo za telefon, nije moguce streamovanje muzike. Takodje ima i klasiku CD i AUX. Nema USB.
Gledala sam neke opcije, pa sam dobila preporuku za bluetooth aux adapter koji se puni:
Screenshot 2023-04-19 at 19.57.08.png

Nisam sigurna koliko je kvalitetan, da li se isplati? Ili se isplati neki drugi model u toj kategoriji? Sa AUX kablom nisam zadovoljna, a za FM transmiter nisam isto sigurna da li je dobro resenje?
Gledala sam i one super cool multimedije koje se ugradjuju, ali to tek za par (godina) :confused:

Svaki predlog je dobrodosao!

Postoje kvalitetniji BT prijemnici za kola koji se trajno ugrade na autoradio i povežu na napajanje sa kola. Npr nešto ovakvo: https://www.aliexpress.com/item/100...!sea!SRB!730201542&curPageLogUid=bX0eU7DvBL2u

Moraš proveriti tačan model radija u kolima.
I mora da montira neko ko se bar malo razume.

Sa ovakvim uređajem gubiš fizički AUX port u kolima (jer se uređaj praktično kači na ulaz za AUX na samom radiju), ali AUX i nema smisla pored BT audio prijemnika, jel?

Imam taj sa aliexpresa vezuje se na aux port radi samo streaming ne moze da se koristi za razgovore, zvuk odlican, inace fabricki radio na cmaxu 2006, ako je fabricki na fiesti ima konektor za povezivanje samo se ubode i izabere aux. Odavno sam ugradio i radi perfektno pamti 2 uredjaja dovoljno da se upali bluetooth i veze se sam.
Pre toga sam koristio fm transmiter uzasna stvar kvalitet zvuka 0.

Dada, radi samo audio stream...

Postoje opcije koje rade i telefoniranje, ali uvek su ti third party njanajvi, mikrofon nije dobro pozicioniran, potiskivanje buke loše...

Muzika je dovoljna.

Pozdrav svima, imam Ford Fiestu 2009 i zelim svoj Spotify 😁 Auto ima ugradjen bluetooth ali samo za telefon, nije moguce streamovanje muzike. Takodje ima i klasiku CD i AUX. Nema USB.
Gledala sam neke opcije, pa sam dobila preporuku za bluetooth aux adapter koji se puni:
Pogledajte prilog 386493

Nisam sigurna koliko je kvalitetan, da li se isplati? Ili se isplati neki drugi model u toj kategoriji? Sa AUX kablom nisam zadovoljna, a za FM transmiter nisam isto sigurna da li je dobro resenje?
Gledala sam i one super cool multimedije koje se ugradjuju, ali to tek za par (godina) :confused:

Bas ovakav kao na slici imam, iako ima stereo 3.5 mm bananicu daje samo mono zvuk, da sam znao da je tako ne bih ga kupio.

Ako nisi zadovoljna AUX kablom, nećeš biti ni BT, u smislu kvaliteta zvuka.

Taj sto se ugradjuje mi se cini kao dobra opcija, e sad, danas sam bas odnela kola na mali servis i da ih pitam da li ugradjuju, oni su u fazonu ma ti kinezi to se nikad ne zna da li moze na taj model, kakvog je kvaliteta - u prevodu nece da mi ugrade. Imate li ideju gde to mogu da uradim, ili mogu sa YT :D domaca radinost

Ovo https://www.symbolin.com/kupi/bluet...ter-fm-modulator-mp3-plejer-plus-2-x-usb-4660 pretpostavljam da radi po tom FM principu, i da nije dobra opcija?

Ovo izgleda super: ali nisam uspela da nadjem gde to rade.

Udji u neku od Ford grupa na FB i postavi pitanje vezano za android navigacije za Fiestu, racunaj da bez ~200e ne mozes da prodjes a cesto i skuplje.

Verovatno ce ovako nesto da ti ponude.

1682065912612.png

Takodje i za ovaj transmiter sa alija sigurno moze neko da ti ugradi, ima tu po tim grupama ok ljudi koji nece da te oderu kao servisi.

Takođe, ako nemas od koga da pozajmis, naruci FM upaljac online pa vrati ako ti se ne svidi, imas 14 dana da vratis bez pitanja.

Ja sam narucio privremeno ovaj, ne ocekujem cuda

1682065897479.png

Fm transmiter ima uzasan zvuk, taj uzmi sto se ugradjuje odlican je zvuk koristim ga na cmaxu 5 godina stereo zvuk dinamika je skoro kao na Alpini cd-playeru sa bluetothom koju imam u fiesti. Odes kod elektricara u fabricki kasetofon se ubode ima vec konektor i samo se napajanje veze plus i minus i to je to.
Zvuk je perfektan stereo i bluetooth 5.0 kakvi koriste i fabricki kasetofoni cak i bolji nego na citroenu c3 sluzbenom 2015 godiste koji vozim.

Rad tih kineskih navigacija je festa to je malo bolji digitron :)

Pogledajte prilog 386493

Imam isti. Kod mene je aux u kaseti ispred suvozača, sakriven sa leve strane, bivši vlasnik automobila je tu izvezao to + priključak za usb i hvala mu. U aux uboden 3.5mm džek, mali kabl usb 2.0 uboden u usb port. I to ne isključujem. Loša strana - ne pali se automatski već moraš uvek da ga uključiš pre vožnje, nakon starta motora. Zvuk je solidan, nije kao cd kvalitet (iako stoji da je bt 5.0 možda je do nov spotofija) ali nije ni krš kao fm. Mogu i pozivi. Radi i navigacija odnosno smanji zvuk muzike, navodi pa kad završi vrati miziku, kao i telefon. Mana još jedna - uređaj je najgora plastika.
Imaš sličnih onih sa kablom zgodniji su, na primer ovako nešto

Prilozi

• Screenshot_2023-04-22-02-31-14-367_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg
    Screenshot_2023-04-22-02-31-14-367_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg
    123.9 KB · Pregleda: 9
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno