Šta je novo?

ffdshow ?

Baja

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
604
Kada pustam filmove (obicno iz RADLIGHT-a) desava mi se cesto da zbog neodgovarajucih codec-a ne mogu da gledam film zato sam instalirao ffdshow koji se pokazao kao najsposobniji da pusti sve filmove medjutim imam problema sa njim. Prvo u obicnom prozoru slika je okrenuta za 180 stepeni a kad je fulscreen prvih 5 sec je sve normalno a onda i dalje ostaje fulscreen sa crnom pozadinom a slika filma se smanjuje i povlaci uz levu ivicu monitora. Pregledao sam stare postove i nisam naleteo ni na koga sa slicnim problemom, da li je moguce da sam jedini.

u setovanjima stavi da ti se ikonica ffdshow-a pojavljuje u tray-u pa kada pustis film klikom na ikonicu imaces opciju flip - koji ce ti sliku vratiti u normalan polozaj

Ja sa tim "codec"-om imam drugacije probleme.
Slika mi je mutna i usporena!!! (DivX)
Mislim da je to zato sto je on zahtevniji od standardnog DivX Codeca! Masina mi je na minimumu za DivX!

FanTOM je napisao(la):
Ja sa tim "codec"-om imam drugacije probleme.
Slika mi je mutna i usporena!!! (DivX)
Mislim da je to zato sto je on zahtevniji od standardnog DivX Codeca! Masina mi je na minimumu za DivX!

ffdshow je najoptimizovaniji filter za divx, pusta cak i na PI masinama, provereno! Verovatno si ukljucio postprocesing ili neki od dodatnih filtera. Ili na sistemu imas jos neki kodek koji pravi guzvu

Alexandar je napisao(la):
ffdshow je najoptimizovaniji filter za divx, pusta cak i na PI masinama, provereno! Verovatno si ukljucio postprocesing ili neki od dodatnih filtera. Ili na sistemu imas jos neki kodek koji pravi guzvu

Iskljucio sam sve sto bi moglo uticati na film; ali i tako u "praznom hodu" slika zastane svakih 3 sec.

D-KEE je napisao(la):
u setovanjima stavi da ti se ikonica ffdshow-a pojavljuje u tray-u pa kada pustis film klikom na ikonicu imaces opciju flip - koji ce ti sliku vratiti u normalan polozaj
OK to sam provalio i u samim podesavanjima za ffdshow. Nego sliku nikako ne mogu da rasirim na ceo ekran, ili je na normalnom prozoru ili kad je u fulscreen-u prvo je normalna nekih 5 sec, a onda se smanji i povuce ka desnoj ivici monitora.

D-KEE je napisao(la):
OK to sam provalio i u samim podesavanjima za ffdshow. Nego sliku nikako ne mogu da rasirim na ceo ekran, ili je na normalnom prozoru ili kad je u fulscreen-u prvo je normalna nekih 5 sec, a onda se smanji i povuce ka desnoj ivici monitora.

Neshto tu drugo nije u redu, video sam ( i instalirao ) na veci broj PC-a taj kodek i nigde nije pravio probleme, odlichan je. Vidi da ochistish taj windows, verovatno mu djubre smeta

Nazad
Vrh Dno