Šta je novo?

ffdshow ili DivX, koji je aktivan ?

Borko

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2001
Poena
630
Ako neko ima samo DivX codec, pa instalira i ffdshow, koji ce onda biti aktivan codec i gde se to podesava u ffdshow ?

start > programs > (video decoder) configuration, pogledaj u "codecs" šta stoji za divx 3, 4 i 5. ako je "disabled", onda radi divx; ako je "libavcodec", onda radi ffdshow.

A da li ima razlike koji codec dekodira DivX ?
I ako ima koji je bolji i zbog cega ?

Kod novijih verzija ffdshow-a, kada je on aktivan kao video dekoder u system tray-u se pojavi njegova ikonica za video configuration. Isto važi i kada on dekodira audio.
Drugi način je da recimo iz MV2Player-a pogledaš koji dekoderi rade šta (shortcut "O", dva puta).

Dandy je napisao(la):
Kod novijih verzija ffdshow-a, kada je on aktivan kao video dekoder u system tray-u se pojavi njegova ikonica za video configuration. Isto važi i kada on dekodira audio.
Pod pretpostavkom da ikonica nije disejblovana u configuration, kod mene uvek jeste.

Pošto meni Xvid dekodira ffdshow a DivX dekodira DivX stavio sam da mi pokaže DivX logo, tako da po tome znam.

Može iz mnogih "normalnih" plejera da se pogleda lista filtera kroz koje fajl "prolazi" (MPC, MV2 itd.). Ja sam inače dugo odugovlačio da pored full kodeka instaliram i FFD, ali sam kasno shvatio koliko grešim. FFD je zakon čak i za profesionalce (edit: mislio sam na PRO verzije nekih kodeka :d), jer ima gomilu opcija koje ne zavise od plejera koji se koristi.

Za menjanje prioriteta dekodera (merit) koristim DirectShow Filter Manager:
http://www.softella.com/dsfm/index.en.htm

Poslednja izmena:
Dandy je napisao(la):

Nisam znao da moze i za audio da sluzi. Na sta se to odnosi na AC3 ili MP3 ?. Gde se onda odredjuje prioritet za AC3 dekodiranje u FFDShow, mislim da li da on to radi ili posebni AC3 filter ?. Sta je sa DTS zvukom ?

start > programs > ffdshow > audio decoder configuration. Korisno kad imaš OGM filmove sa ogg zvukom a nećeš da se bakćeš sa kodecima.

Aj' da se ubacim i da pitam kad smo kod kodeka, zasto posle reinstalacije win-a nemam vise u virtual dub-u opciju kod kompresora, kada biram kodek koji cu da koristim ffd show? Pre je bilo ali sada nema.... Kako, sta....?

Zar nije ffdshow samo dekoder tj. filter? Ja ga nemam u opciji za kompresovanje :(

Marvin je napisao(la):
Zar nije ffdshow samo dekoder tj. filter?
Nije. Ali ga ni ja nemam u VirtualDub-u, nemam pojma zašto.

Očito zavisi od toga koji build se instalira, ffdshow-20051129 daje i podršku za snimanje u VD (provereno).

Moj je ffdshow-20051221 i nema... Ne znam sta da radim?

Da, i nista.

dr.Tiristor je napisao(la):
Bitno je i to odakle si ga skinuo... Postoje paketi koji su samo za dekodiranje, a postoji i niz verzija koje su kompajlirali razni ljudi. Ova o kojoj ja govorim je najnoviji daily build Milana Čutke, glavnog ffdshow developera. Dakle, probaj da skineš sa oficijelnog sajta.

Stara verzija koju sam koristio mogla je da se koristi za snimanje u Fly2000 TV ali očigledno ne i u VD.

Možeš problem da rešiš i ako instaliraš ffvfw-20031028, ali to je prastaro. nemam pojma kako bi radilo ako se stari DLL-ovi zamene novijim.

wiz011 je napisao(la):
Bitno je i to odakle si ga skinuo... Postoje paketi koji su samo za dekodiranje, a postoji i niz verzija koje su kompajlirali razni ljudi. Ova o kojoj ja govorim je najnoviji daily build Milana Čutke, glavnog ffdshow developera. Dakle, probaj da skineš sa oficijelnog sajta.

Pa odakle da se skida ? Na sourceforge.net nalazim kao poslednju neku verziju iz 2004.

free-codecs.com

andjelkoyu je napisao(la):
da li si pokušao da ga reintaliraš? (FF)
Hehe, jesam jos jednom, i kao i uvek, glupost je bila u pitanju.
Pri instalaciji FFD-a treba da se otkaci VD plug-in, i lepo se u VD dobije ff_vfw.dll i to je cela matematika.
Kontam da je u prethodnim verzijama po difoltu instaliran, pa zato nije hteo sa novom verzijom, jbm li ga?
Nije ni vazno, vazno je da radi. Poz svima. :wave:

Prilozi

• Capture_35.jpg
    Capture_35.jpg
    9 KB · Pregleda: 57
  • Capture_36.jpg
    Capture_36.jpg
    48.8 KB · Pregleda: 47
Nazad
Vrh Dno