Šta je novo?

FF i snimanje u mht formatu

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Koji je dobar add kojim bi mogao da snimam web strane u mht formatu kao kod opere dakle i strana i slike u jednom fajlu bez posebnog foldera

Instalirao dozvolio korišćenje i u FF i dalje nema opcije za snimanje kao mht inače u pitanju je verzija 8.0

kod mene radi evo sad sam proverio na ff 8.0 (win 7 64-bit)

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/unmht/

znachi odes na sajt pa u file menu izaberes: save as MHT

a mozes snimiti i vise tabova odjednom u mht, znachi otvoris vise tabova pa u file menu: save multiple tabs as MHT

Poslednja izmena:
E tako može a ako odaberem prečicu sa tastature CRTL+S onda neradi

ah ok, onda evo probaj ovaj koji se integrise

Mozilla Archive Format, with MHT and Faithful Save

znachi ctrl+s pa izaberes neki od ponudjenih npr web archive (.mht) (original file)

p.s. za prethodni extension, integrise se u context menu pa mozda ako ti je lakse na desni klik pa izaberes: save as mht, umesto ctrl+s...

Poslednja izmena:
Ovaj prvi radi odlično iako nema prečicu. Jesi li koristio i ovu drugi jer ranije prilikom instaliranja dodatka koji je imao željenu funkciju istom uopšte nisam bio zadovoljan

I da umalo da zaboravim Hvala puno

ovaj drugi brljavi u ff 8, znachi moram stopirati pa nastaviti i onda snimi mht fajl ali snimi jadno u no-style (ignorise css sajta) view - fuj

ovaj prvi unmht je vrhunski plugin, jedan od onih must have za onog ko trazi i mht i multi save i sve vezano za napredno snimanje, sa unmht dobijes i ikonu u tool bar a mozes i konfigurisati tastere za snimanje po zelji, na primer stavis da ti se sve snima sa shift+s (mozes ostaviti i ctrl+s ali onda ili disabliras u ff ctrl+s ili dobijes duplo separatno snimanje :), recimo kliknesh na unmht ikonu u tool bar pa odes na menu save pa na tab options 2 pa podesis kako otjes snimas pojedinacno tabove ili multi tabove, a zanimljivo je da mozes i podesiti i quick save mht u tabu quick save :), znachi jednom podesis po zelji i imas ultra napredno snimanje o kakim ostali browseri mogu samo da sanjaju

zapanjutje u sta se sve pretvara ovaj ff zbog tih addons :zgran:, kod mene bez nekih 30+ addons ff ne moze da prodje, a sa ovom armijom extenzija ovaj ff postaje prava internet radna stanica (koja ne kochi, koja se ne zaglupljava i koja vishe nije memorijski prezahtevna kao sto je nekad davno bila :smash:)

Nekad sam koristio nešto slično ali je uvek bilo da brljavi i to je jedan od razloga zašto preferram Operu u odnosu na FF.

Ovaj prvi odrađuje posao odlično, ovo sa ikonama nisma primetio dok nisi naveo mada i dalje nevidim mogućost podešavanja prečice

To je to

@djape1
@mister Mrva

Zahvaljujem na pomoći

Vrh Dno