Šta je novo?

fer politika...

fruit23

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
330
kupio sma telefon u telenoru xperia x8 uz paket od prenesi plus 1gb oko 20 januara, po ceni od 5940 din. da bi ga posle par dana spustili na 3000, pritom kad sam ja pitao da li mogu da dobijem neki popust kao dugogodisnji korisnik, rekli su mi da ne mogu, kad sam video stasu uradili posle par dana, poslao sam zvanicnu zalbu, na nju sam danas dobio odgovor kako je aparat kostao toliko taj dan i kao zao nam je...... tema nema poentu samo sam zeleo da podelim sa svima moje nazovi muke:)

pa u principu nisu uradili nista nelegalno ili lose, ali svakako je bezobrazno. svakako je da su trebali da te obaveste da ce tog snizenja biti i da sacekas. sigurno su znali.

Stvar trenutka, nemoj da se jedes :)

U VIPu bila postpaid akcija duplo vise minuta i recimo HTC Desire Z za 1din. Akcije vise nema a i cena fona je 34000rsd (u istoj tarifi) :d

Ne sećam se da je VIP-u bila postpaid akcija duplo više minuta i HTC Desire Z za 1din.
U principu imamo u Srbiji 3 mobilna operatera, ali prave konkurencije nema.

Bilo je uz Postpaid 2000? To jedino ima smisla za ljude koji realno toliko troše (preko 4 hiljade mesečno :zgran:), a iskreno ne poznajem bukvalno nikoga ko toliko troši mesečno na mob telefon, izuzev direktora po firmama, ali njima firma plaća račun, dok većina ostalih imaju limite 1-2 hiljade dinara. Tako da su i te akcije, ustvari, patka bar za 99,9% običnih korisnika.

Poslednja izmena:
Tacno :)

Poenta je bila da se fruit23 ne nervira, jer je stvar srece da li ce naleteti na dobru ponudu ili ne.. Kod MTSa se desavalo da (mozda greskom) daju telefon za bud zasto pa ljudi davali fon u oglase i tako razgovarali 2god za dz.. Ako se redovno prate desavanja uvek moze da se natrci na korektnu ponudu, a uskoro ce i MNP :)

Bilo bi lepo da svi osveže malo ponudu telefona. :) Pre neko veče me je konsultovao drugar oko izbora (paket+fon), pregledali smo sve i sve je nekako bezveze. Nema nigde u ponudi nekog "osrednjeg" Android fona tipa Magic uz "osrednji" paket tipa 325 i da se uz ogovor na 24 meseca prođe povoljnije od kupovine uređaja u prodavnici/oglasima. Mahom svi nude gomilu crap modela i 2-3 extra skupa koji su povoljni samo uz one najjače pakete. Jedino što bi moglo da dođe u obzir je Wildfire, ali ga je drugar kategorički odbacio iz razmatranja zbog skrnave rezolucije, ali recimo ta neka klasa i cena. :)

Jeste možda offtopic, ali ne skroz jer je tema "fer politika", te mi se čini da se operateri uglavnom vode sa dva motiva:
- utrpaj neznalici bezvredni crap od telefona za 1din i uvali mu ugovor na 24 meseca, ili
- prodaj što skuplji telefon, uz što skuplji paket, nebitno da li čovek to realno treba ili ne, ili će telefon završiti u oglasima ili ne

Fali nekako korektna ponuda koja bi bila po meri dosta korisnika, a to je uređaj iz srednje klase uz neki paket koji mesečno nije skuplji od 1000-1500din i da sve to u kompletu bude zaista bude povoljno, a ne da moraš pola sata da preračunavaš da li ti se uopšte isplati ili bolje da uzmeš nov fon preko oglasa...

Poslednja izmena:
kupio sma telefon u telenoru xperia x8 uz paket od prenesi plus 1gb oko 20 januara, po ceni od 5940 din. da bi ga posle par dana spustili na 3000, pritom kad sam ja pitao da li mogu da dobijem neki popust kao dugogodisnji korisnik, rekli su mi da ne mogu, kad sam video stasu uradili posle par dana, poslao sam zvanicnu zalbu, na nju sam danas dobio odgovor kako je aparat kostao toliko taj dan i kao zao nam je...... tema nema poentu samo sam zeleo da podelim sa svima moje nazovi muke:)

Nemoj se džabe nervirati... Meni beše prošle godine još gora situacija:

Htedoh da uzmem w395, naručim ga preko e-shopa, nije ga bilo, storniram narudžbinu, i sad, da bih našao neki jeftin telefon (nisam bio pri kešu a trebao mi hitno), ja uzmem S5230 za 1000 din, na ugovor prenesi700. Posle nedelju dana su mu spustili cenu, tako da je za 2000din mogao da se kupi na ugovor prenesi325. E to je muka.......

Ako realno sagledamo, sve to moze da se predupredi, ta marketinska sila koja tera coveka da stalno budnim okom prati sta se desava da bi uhvatio kakvu dobru ponudu..

Najbolja varijanta je kupiti dobar telefon, sa dva SIM mesta. Uz to dva postpaida na neodredjeno. I saltanje po tarifama kako kad odgovara.
Vise se tako ustedi novca nego na bilo kojoj akciji i sl.

Ali bas zbog toga ne postoji "dobar" telefon sa 2 SIM podnozja, ne bi odgovaralo operaterima jer se velike pare vrte svaki dan, mesec..

Poslednja izmena:
ne nerviram se ja previse, jednostavno to je bedna politika koju nisam ocekivao od njih, da u istom mesecu to urade, fer bi bilo da su mi bar rekli da sacekam, a jos sam pitao tamo je l` moze neki popust cisto radi reda, posto sam dugo na telenoru, ali eto to je tako, izgleda da je najvaznije osisati nekoga, koja god firma dodje kod nas pocne da se ponasa kao nase domace firme, sto ce reci da nas zakoni ne stite dovoljno, nisu oni u evropi dobri sto hoce tako nego je trziste otvoreno a i zakon stiti potrosaca...

Ja sam uzeo desire u avgustu, u novembru je pojeftinio za 5k dinara.
Nije tu problem da oni nisu hteli da ti daju taj popust, ili da te obaveste o predstojećen pojeftinjenju, već ni ti radnici u prodavnicama nisu znali.
Odluke o cenama se donose na mnogo višim pozicijama.

---
Ttalk

Obratio sam se ja tim visim pozicijama zvanicnom zalbom, na koju sam dobio odgovor u jednoj recenici, ne bih se bunio da je proslo bar mesec dana al' u istom mesecu i istoj nedelji, to kao da rade na buvljaku pa u danu odlucuju o formiranju cena:) ... nije ni vazno, necu ja propasti zbog 30 evra poenta je bila da to nije i da bi te stvari trebale da se sprece nekako...

Sent from my E15i using Tapatalk

nisu u pitanju dani, nedelje....nekad i sati.....
evo moj slucaj...
od pocetka januara zovem coveka u mts...znaci veza...koji je recimo neki sef....ili sta vec....posto sam hteo da predjem na post....ali uz akciju pola godine u pola cene ugovor na godinu dana...

posle mesec ipo dana zvanja.....uz odgovor zovi sledece nedelje (nije bilo onih krs solarnih tel ili sta vec pa nije bilo ni ugovora bez obzira sto su reklamu vrteli mesec i po dana na sajtu cak sam ih upitao i na twitteru za akciju ali nista).....ja ipak odlucim da predjem na racun....srecom bez obaveze....i odradim to ujutru oko 9h...kad ono popodne oko 17.00 na sajtu slicna/ista akcija samo bez krs telefona za 1din

verujte mi ko prati ovaj forum je obavesteniji upuceniji bar od 90% zaposlenih u bilo kojoj poslovnici bilo kog provajdera ili sta god....

Poslednja izmena od urednika:
da vas malko nerviram.
u Americi (za nas obecana zemlja :D) ako kupite neku robu, a cija cena se U ROKU OD 6 MESECI nakon vase kupovine snizi, po njihovom ZAKONU, prodavac je OBAVEZAN da vam vrati iznos do popusta.
To se naravno kad nikad desiti. Banalan primer za ski pass koji je na Expo zimu bio na snizenju 10%, sada su udarili snizenje 30%. E sad, ako ste kupili za taj period ski pass na expo zimu, ko vam je kriv sto ste ispali naivni....

Srbija...

brzi mozak od prstiju. To se nikad nece kod nas desiti :(

da to za ameriku sam i ja cuo, samo nisam bio siguran pa nisam hteo da iznosim kao informaciju, e pa eto kad su vec pravili zakon o potrosacima mogli su i tu stavku da stave koja je po meni veoma bitna...

a o povracaju robe sa no questions asked klauzulom i da ne pricamo. Otisao sam pre dve godine u USA bez punjaca za telefon, platio u Nokia radnji 28 dolara za punjac, koristio ga tamo i kada sam kretao hteo sam da probam da ga vratim jer je na racunu pisalo da je to opcija koja postoji.
Smislio sam citavu pricau o tome zasto vracam punjac, dosao tamo rekao da zelim da vratim i pre nego sto sam krenuo da izdeklamujem svoju pricu, prodavacica me je samo pitala da li zelim kes ili da mi refunduje pare na karticu.
Uzeo sam kes i isetao zi radnje.

U Americi se vrti novac od prodaje kakav kod nas ljudi ne mogu da shvate, osim pod "previse chrvenih da bi prebrojao" ;) Tu je lako imati takve "klauzule", ali u Srbiji bi to zloupotrebili toliko brzo da bi privreda sutra stala - nisu Ameri cvecke, vec ih ima dovoljno i previse daleko zive jedni od drugih i od prodavnica da im se ne isplati da cesto zloupotrebljavaju :D

A to da li su nesto mogli da ucine u ovom slucaju... pa verovatno jer je specificna "prodavnica" (teleoperater koji stalno zaradjuje od nas).
Ali, previse cesto vidim da je nesto na clearnace u Nemackoj, pa Nike ne vraca pare ljudima - isto i u Americi.
Tamo cak postoji podsticanje da se snizi cena (a ne vrate pare), jer roba koja stoji na lageru vise od nekog vremena (zavisi od robe do robe) se OPOREZUJE, i zato "jeftini".

Nazad
Vrh Dno