Šta je novo?

Fedora x64 Pregrijavanje graficke i bucan ventilator. Drajver ili sta..?

gianikum1982

Cenjen
Učlanjen(a)
26.01.2012
Poena
151
Pozdrav svima.

Pocetnik sam u koristenju Linux-a, i nemam bas puno iskustva (i ne znam kakvih sve podesavanja ima sto moraju da se ispostuju da bi sve funkcionisalo kako treba),
pa me interesuje da li je neko imao slicnih problema sa Linux-om. Od Linux-a sam jos probao Ubuntu i Mint.

Dakle na konfiguraciji Intel Quad 4x3.2 GHz, 4GB DDR3 rama, Radeon VTX 6870 DDR5, instalirao sam Fedoru x64 i sve radi savrseno.Prezadovoljan sam,
medjutim ventilator na grafickoj kartici se cuje mnogo vise nego kada igram neke od najzahtvnijih igara danasnjice pod Windows-om.
Dakle ventilalor radi kao da je konstantno pod maksimalnim opterecenjem.

Inace nemam nikakvih problema sa temperaturom ni procesora ni graficke u okruzenju Windows 7 x64.

Napominjem da jos nisam provalio kako da instaliram drajver za ati, jer ocigledno da ima puno problema oko toga, pa imam predpostavku da je mozda to jedan
od mogucih razloga.

Sve sugestije i ideje su dobrodosle :)

Pozdrav.

Uclani se na neki od Linux foruma srpske zajednice, tamo bi trebalo da znaju o cemu se radi. Trazi Linux ili konkretnije, Fedora Linux forume na Google i onda postavi pitanje i tamo.

Meni je to veoma cudno sta ti se desava, ali posto se ni ja ne razumem puno u Linux a kamoli u Fedoru, ovo ti predlazem sto sam rekao gore.

Da ne pricam napamet, jesi li stavio poslednje drajvere Catalyst 11.12 ? Kazes da nisi, pa verovatno u tome lezi problem, pretpostavljam. Mozda je neko podesavanje u tim default drajverima lose pa se ventilator vrti na 100 % , ali za pregrevanje ne vidim nijedan razlog pogotovo sto ne igras igre na Fedori.

Ne znam kako se ponasaju Catalyst drajveri na fc16, ali ja bi probao xorg-x11-drv-catalyst, xorg-x11-drv-catalyst-libs iz rpmfusion repo-a.

Nazad
Vrh Dno