D
Deleted member 9456
Guest
Kad se instalise Fedora 5 pojavljuje se problem da instalacija ne napravi Grub, prva faza instalacije zavrsi, instal trazi restart i posle restarta nadjoh se u windowsu umesto u nastavku instalacije.
Resenje sam nasao na njihovom forumu
Instalacioni CD ili DVD uci sa F5 rescu mod, kucas onda linux rescue, sad sledi pitanje za jezik, izaberes engleski, tastatura isto tako nesto, pitanje oces mrezu kazes ne da ustedis na kucanju. Onda te pita nesto potvrdis continue i dolazis u komandni mod, tu kucas
chroot /mnt/sysimage
Sad se setujes na sbin dir,
cd sbin,
u sbin se nalazi grub-install, kucas
grub-install /dev/hda --recheck,
sistem izbaci da ima disketu, prvi disk i drugi disk.
Posle ovog bi trebalo
shutdown -r now
sto kod mene nema teorije i nikad nije radilo u nijednom linuxu kad ja to otkucam (inace radi kad sistem spusta masinu), zvek na dugme za restart i sitem ima grub loader.
Resenje sam nasao na njihovom forumu
Instalacioni CD ili DVD uci sa F5 rescu mod, kucas onda linux rescue, sad sledi pitanje za jezik, izaberes engleski, tastatura isto tako nesto, pitanje oces mrezu kazes ne da ustedis na kucanju. Onda te pita nesto potvrdis continue i dolazis u komandni mod, tu kucas
chroot /mnt/sysimage
Sad se setujes na sbin dir,
cd sbin,
u sbin se nalazi grub-install, kucas
grub-install /dev/hda --recheck,
sistem izbaci da ima disketu, prvi disk i drugi disk.
Posle ovog bi trebalo
shutdown -r now
sto kod mene nema teorije i nikad nije radilo u nijednom linuxu kad ja to otkucam (inace radi kad sistem spusta masinu), zvek na dugme za restart i sitem ima grub loader.