Šta je novo?

FedEX/ UPS, POMOC HITNO!!!

okmijun

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-7940x
Matična ploča
Asus x299 ROG
RAM
128GB DDR4
GPU
Titan X Pascal 12GB
Verovatno negde ovo je sve objasnjeno, al stvarno nemam vremena traziti gde, elem, trebam da primim jedan paket iz US, sad mi javljaju, da ne mogi slati post officom, nego ili FedEX ili UPS /ili mozda nesto trece?/
Sta mogu da ocekujem od svega ovoga kad to stigne kod domacih postara i carinika?
i dal taj FedEX ili UPS uopste i salju za SRB? da im kazem DHL, kolko ce me orobiti? tezin je sigurno do 2kg kad se sve sabere...
POMOC!!!

Bitno je i cena paketa, ako je veca onda +spedicija

FedEX i UPS šalju za srbiju, primao sam više puta pakete iz inostranstva preko njih.

Trazi USPS-om inace sve ide na spediciju a oni imaju neku fiksnu taksu od 30-ak €, plus dazbine za ostalo ako ti paket prelazi (sa postarinom) 50€ ako ti salje firma odnosno 70€ ako ti salje fizicko lice.

E ****beve, de ste bili sinoc?
Tj vec sam odabrao FedEX, lepse mi zvucalo nego UPS, nema veze probacu da promenim, ako vec nisu poslali....a ta cuvena rec SPEDICIJA, sta se bre tu placa??
I kome?!
Kakav je to crni namet na ovaj napaceni narod?

Popunjavanje papirica i udaranje pecata, i to ima fiksnu taksu, nebitno da li ti uvezao hard disk za kompjuter od 30€ ili auto od 30 000€, ista taksa...

Nema potrebe da menjas... UPS nije USPS (United tates Postal Service, tj. obicna posta). Isto ce te orobiti i UPS i FedEx...

I ubuduće ako nisi siguran preko koga šalje pitaj ili napomeni u mail-u pre kupovine da primaš samo pakete preko USPS-a.
I mene je 1 ili 2 puta koštalo zadovoljstvo slanja preko FedEx-a, ali šta da se radi (kupio sam eksterni hard disk za oko 135$ i na kraju me je sve koštalo još skoro 100 evra na ovih 135$).

Trazi USPS-om inace sve ide na spediciju a oni imaju neku fiksnu taksu od 30-ak €, plus dazbine za ostalo ako ti paket prelazi (sa postarinom) 50€ ako ti salje firma odnosno 70€ ako ti salje fizicko lice.
Kako to da sve USPS-om ide na spediciju? I otkud to da to kosta 30-ak evra? A cena USPS-a zavisi od velicine paketa i tezine (ima na njihovom sajtu kalkulator).
-Zar ne ide cena posiljke+shipping pa na sve to ide carina 8% +20% PDV. A i to vazi da ako paket salje fizicko lice cena za oporezivanje je 70€, a ako salje pravno lice onda je 50€ (permutovao si :)).

Poslednja izmena:
I ubuduće ako nisi siguran preko koga šalje pitaj ili napomeni u mail-u pre kupovine da primaš samo pakete preko USPS-a.
I mene je 1 ili 2 puta koštalo zadovoljstvo slanja preko FedEx-a, ali šta da se radi (kupio sam eksterni hard disk za oko 135$ i na kraju me je sve koštalo još skoro 100 evra na ovih 135$).

Ma ova mi tema potpuno strana, aj zivim ko u pecinskom dobu, nemam ni kartice ni nista, nit sta narucujem, ni sta.... ko na planini da zivim, pa nemam pojma... valjda ce mi poslati UPSom na kraju, nadam se.

Kako to da sve USPS-om ide na spediciju? I otkud to da to kosta 30-ak evra? A cena USPS-a zavisi od velicine paketa i tezine (ima na njihovom sajtu kalkulator).
-Zar ne ide cena posiljke+shipping pa na sve to ide carina 8% +20% PDV. A i to vazi da ako paket salje fizicko lice cena za oporezivanje je 70€, a ako salje pravno lice onda je 50€ (permutovao si :)).

I otkud to da ne citas post, kako si ispustio ono INACE i okrenuo smisao cele recenice!? Ne pricam o kostanju USPS paketa 30-ak € nego o spediciji!! Nisam nista permutovao, napisao sam 70€ ako salje fizicko lice, zar bas nijedan deo posta nisi procitao kako treba...

^^^
i ja bas gledam to isto!
....
brzo se prelece preko informacija, to je zbog toga...

Mislim da se ovde brkaju dve stvari: UPS i USPS.
UPS je kompanija koja vršđi dostavu paketa na globalnom nivou i kada se šalje preko njih plaća se naknada za njihove usluge, s obzirom da je isporuka "od vrata do vrata". Ako je vrednost veća od 50 eura obavezno bude i carine + pdv, pošto UPS neće da se zeza i radi sve po ps-u, pa paket ide preko špeditera i tako se nakarika cifra.
USPS je američka poštanska služba (United States Postal Service) i bolje je kad ide preko nje, zato što se zaobilazi kurirska služba, već paket ide direkt na našu carinu. E sad, naša carina ima toliko paketa dnevno da nema šanse svaki da otvara i pregleda, pa dosta paketa, koje oni procene da nema potrebe da otvaraju, prođu neotvoreni bez carine i pdv-a, a npr. vrednost paketa veća od 50 evra (ali prodavac to nije naglasio, naravno).
Zato je bolje da ide preko USPS-a, ali za vredne stvari, koje su usto i osetljive ja bih se ipak odlučio za kurirsku službu - kad je bal, nek je maskenbal:)

I otkud to da ne citas post, kako si ispustio ono INACE i okrenuo smisao cele recenice!? Ne pricam o kostanju USPS paketa 30-ak € nego o spediciji!! Nisam nista permutovao, napisao sam 70€ ako salje fizicko lice, zar bas nijedan deo posta nisi procitao kako treba...
Moja greska :lupko:
Ko zna kako sam ja ovo procitao :)

Nije ni cudo sto mesaju kad te dve firme tesno saradjuju :)

Meni cesto salju preko UPS mail innovations usluge i carinska deklaracija je USPSova
Evo jednog navoda iz njihovog FAQa
Q. Why does the Post Office have my UPS Mail Innovations package?
A. UPS Mail Innovations works with the U.S. Postal Service, providing the pick-up, processing, and interim transportation of mail, with final delivery being made by domestic and international postal services.

Te pakete donosi sluzba Poste Srbije (zuti pickup).
Jedino ne znam ko bi spediciju radio da su paketi vredniji od 50€. Pretpostavljam Postina spedicija jer drugo ime ove usluge je UPS --> Post office

Ukratko:
Nacin dostave zavisi i od vrste usluge koju posiljalac trazi, ne samo dostavljaca kojeg odabere :)

Poslednja izmena:
Kako mrzim kad ni posle 5 meseci od pokretanja teme nema objašnjenja šta se desilo sa paketom.... :wall:

Mozda jos nije stigao.
Pre par godina sam nesto narucio preko FedEx a da mi posalju iz Amerike. Kod nas je postojao spediter koji je radio za Fedex, nevidjeni pljackarosi,a sudeci po prethodnim porukama mislim da ti i dalje rade. Hteo sam da ih prijavim centrali Fedexa u Americi jer mi naplacuju izmisljene troskove...

Kako mrzim kad ni posle 5 meseci od pokretanja teme nema objašnjenja šta se desilo sa paketom.... :wall:

Stigao bre, razbices glavu, sta ti je?
Meni je to vece trebala preporuka, da hitno javim kog kurira hocu, jer su se spramali da salju za SRB.
Posle toga je nastupila papirologija, da sam totalno i zaboravio na temu.

Mozda jos nije stigao.
Pre par godina sam nesto narucio preko FedEx a da mi posalju iz Amerike. Kod nas je postojao spediter koji je radio za Fedex, nevidjeni pljackarosi,a sudeci po prethodnim porukama mislim da ti i dalje rade. Hteo sam da ih prijavim centrali Fedexa u Americi jer mi naplacuju izmisljene troskove...

Pa ko u ovoj zemlji to nije? Pljackaros od onih koji se bave tim exkluzivnim poslovima?

Vrh Dno