Šta je novo?

Fear secka na 2 gb, fps preko 40!

Ivan176_83

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
319
Zasto fear nastavak radi u pocetku super a kad dodjem kod crkve odjednom toliko secka da ne mozes da se pomeris ni metar napred ,hard disk stalno sija i drlja, a kad izadjem iz igre u task menadjeru pise da je memorija zauzeta 1,5 gb od 2 gb ,. Meni se cini da se istrosi memorija tj ne obnavlja se. U cemu je stvar?

Mislish na Extraction Point?
Da, igra je malo slabije optimizovana i zna da swapuje i na 2GB RAM , a takodje ima i cudnih padova frejmrejta.Nalazio sam neke testove na netu gde su i najace SLI konfuguracije imale neobjashnjive padove frejmrejt. Zakljucak je bio da je do igre, znaci losha optimizacija.

Koliko se sećam ja nisam imao takvih problema kada sam to igrao!

Zasto fear nastavak radi u pocetku super a kad dodjem kod crkve odjednom toliko secka da ne mozes da se pomeris ni metar napred ,hard disk stalno sija i drlja, a kad izadjem iz igre u task menadjeru pise da je memorija zauzeta 1,5 gb od 2 gb ,. Meni se cini da se istrosi memorija tj ne obnavlja se. U cemu je stvar?

Moguce je da imas "natrpan sistem". Lepo iskljuci sve antiviruse i slicne, "programe" za razne stampace, skenere, smart launch-ere i tako to. Dakle sve sto ne treba neka ne bude u memoriji. Da li treba napominjati da tu spada i firewall? Posle svega toga pokusaj opet sa doticnim nivoom. Mora da radi ;)

Nisam imao problema sa EP, na 1GB rama, ali su pre toga disk i pageswap bili defragmentovani.

ni ja sa 1gb rama i 6800gt i northwoodom [email protected] nisam imao problema
igra je isla u nekih 25-30fps, shadows off i teksture na medium

swap file je bio 1gb, rez. 1024*768

Poslednja izmena:
ako ti je rezolucija igre na 1280 probaj da spustis na 1024 !
ja sam tada FEAR-EP presao sa 1GB + 7600GT high+1024 i nisam imao problema

meni je EP swapovo ko lood sa 1gb rama kad je sve na max, tako da sam spustio teksture na med, world detail na medium, i shadows za jednu opciju nize od max i onda je malo bolje radio ali je i dalje swapovo. Onda sam ga obrisao i zakunuo se da nista vise "FEAR" necu instalirati na svoj racunar. (inace to F.E.A.R. su pokrali od monthi python-a i epizode "neutron man" , tek toliko da se i to zna)

for those who may concern :

kad sam vec reko, da vam prilozim i dokaz :

F.E.A.R. = Federal Egg Answering Rom(ili room, ali mislim da je ROM)

Prilozi

• mrneutron2.jpg
    mrneutron2.jpg
    52.2 KB · Pregleda: 55
  • mrneutron2_fear.jpg
    mrneutron2_fear.jpg
    41.7 KB · Pregleda: 58
Pa meni isto radi i sa 1gb i sa 2 gb! Zar nije cudno?
A jel znas kako da podesim swap files na 1 gb?

Nazad
Vrh Dno