Šta je novo?

Fc-pga2 = ???

• Začetnik teme Začetnik teme Spree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Spree

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2002
Poena
604
Kao sto kaze naslov, to bi trebalo da vazi za Tualatina, ali kod nas u cenovnicima se pojavljuju npr. PIII 1000 FCPGA i FCPGA2 sa istom cenom. Razlika je sto ovaj drugi ima HS (Heat Spread) plocicu preko jezgra, kao kod Tualatina, zapravo izgleda isto kao tualatin. Koji je to zapravo procesor? Inace radi na default naponu 1.75v, ima cD0 stepping, i radi fino na TUSL2-C ploci na 180FSB = 1350Mhz

Nešto si tu tu pobrkao ili je greška pri kucanju. Koji je to Tualatin 750MHz u cD0 steppingu? Ako zaista radi na FSB-u od 180MHz sa internim klokom od 1350MHz to implicira da procesor ima interni množilac 7.5, znači radi se o modelu 750MHz!?!?!?!? Ili je neki nesporazum ili navodiš postignute rezultate na nekom review-u gde je korišćen inžinjerski primerak sa otključanim množiocem.

U pravu si da je mnozilac 7.5, jer to je u sustini PIII 1G na 133Mhz, tako ga i detektuje Intel CPU ID. Za stepping nisam siguran, i izvinjavam se ako sam pogresio, ali cini mi se da je to Sisoft Sandra prijavila. I kako mu je default napon 1.75v ako je tualatin?

Uau! Sasvim moguće da se radi o novom cD0 stepingu to objašnjava kako taj Coopermine može toliko da se klokne. Da, to je definitivno PIII Coopermine čim mu je default napon 1.75V.

Pa morao bi biti, ali to bi znacilo da moze i na stare ploce zar ne, bez obzira sto ga deklarisu kao FC-PGA2? Evo sta kaze Sandra:

Idit do http://www.intel.com pa celeron S specification i dobijete tabelu sa svim podatcima o trazenom cpu.

Paznja drugari!!!!🙂
Mnogi nasi dileri prodaju takve modele sa velikom plocicom kao tualatine i celeroneT a oni niti rade na niskom naponu niti taj celeron ima 256k L2! Da li je njhovo neznanje ili lopovluk procenite sami. U pravu se lepo kaze-neznanje nije opravdanje.

pozdrav

Ali nije to celeron, vec PIII coppermine sa 256K L2 cache-a. Samo sto ima tu dodatnu plocicu (mada sam citao da je bolje kad je nema) sto zbunjuje stvar, jer nigde nije od intela zabelezeno da postoji takav procesor. A i ne verujem da bi celeron mogao da izvuce ovoliki FSB ipak 🙂

http://support.intel.com/support/processors/sspec/p3p.htm

Spec PIII procesora... Nema ni jedan tualatin ispod 1.13GHz ALI ocigledno je da je zbrka kompletna jer ni Cely tualatina nema na 900MHz a neki ovde imaju bas taj!

http://support.intel.com/support/processors/sspec/icp.htm

Ovo su specifikacije cely-a...

Tualatini imaju tA1 steping!

Ocigledno da Tualatini itekako mogu da rade i na starim plocama i da bar po overkloku ima i takvih primeraka i to i na 1.75V!

Za copper jezgro je limit nekih 1.1GHz! Sve vise mora biti 0.13 tehnologija!

magick je napisao(la):
Uau! Sasvim moguće da se radi o novom cD0 stepingu to objašnjava kako taj Coopermine može toliko da se klokne. Da, to je definitivno PIII Coopermine čim mu je default napon 1.75V.

NOVI cD0 steping imaju SVI celeri od 800MHz pa navise po Intel-ovoj specifikacij!

Ja mislim da je ovo obican P3 copper na 1GHz, samo sto ima tu dodatnu plocicu preko jezgra KAO tualatin, pa zato dolazi do zabune i obelezavanja ga kao FC-PGA2

Spree je napisao(la):
Ja mislim da je ovo obican P3 copper na 1GHz, samo sto ima tu dodatnu plocicu preko jezgra KAO tualatin, pa zato dolazi do zabune i obelezavanja ga kao FC-PGA2

Pa, ako je stari PIII 1 G koji radi na 7.5x133, kako radi na 7.5x180=1350 Mhz. Izgleda neverovatno da bi stari PIII mogao da radi na 1350 Mhz.
A sta sada?????

"....I sam sam se cudio sto je toliki...." 🙂

Sta da ti kazem radi i na 183Mhz ali to je to, mozda bi mu jos malo napona pomoglo, ali kao sto znas TUSL2-C ima problema sa time + malo bolje hladjenje. Lep primerak zar ne?

Spree je napisao(la):
"....I sam sam se cudio sto je toliki...." 🙂

Sta da ti kazem radi i na 183Mhz ali to je to, mozda bi mu jos malo napona pomoglo, ali kao sto znas TUSL2-C ima problema sa time + malo bolje hladjenje. Lep primerak zar ne?

Ocitaj mu karakteristika sa najnovijim WCPUID-om i Intelovim FIDxxnn (Intel friqency ID)! Narocito steping! Sandra je mnogo zaostala...

BTW ako neko ima ovogodisnji FID... nek mi ga sibne na E-majl kao attach.

notax je napisao(la):
Pa, ako je stari PIII 1 G koji radi na 7.5x133, kako radi na 7.5x180=1350 Mhz. Izgleda neverovatno da bi stari PIII mogao da radi na 1350 Mhz.
A sta sada?????
Ma ljudi nema greške to je "običan" PIII Coopermine izrađen u cD0 steppingu ( 0.18um ). Spree je u pravu, metalni disipator unosi zabunu. Pa po voltaži je jasno da nije reč o Tualatin jezgru.

Pitaš se kako je moguće da radi na tolikoj frekvenciji? E to se zove novi stepping. 🙂 Kada se pojavio cC0 stepping i ja sam se zgranuo overklokabilnošku moje 700-tke ( do tada su svi koperi pravljeni u cB0 steppingu ). Procesor radi na default naponu 1.75V a klokuje se na 1050MHz ( 7 x 150 ) BEZ podizanja napona, pa ti vidi. cD0 stepping je očigledno mnogo nadr*aniji. 😀

Da l' će vam ovo pomoći?

Kažem vam ljudi da se radi o Coopermine jezgru čim je cD0 stepping u pitanju. Znači to je PIII i dosta više razglabanja! 🙂

Nazad
Vrh Dno