Šta je novo?

FB grupe - benefiti/zarade po broju clanova?

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Silom prilika koristim fejs,jer je vecini tako lakse komunicirati i pokazati nesto... imam citavih 30-tak poznanika (ako imam),dovoljno govori inace ga ne varim bas nesto...
Long story short: upadnem nedavno u neku grupu koja broji skoro 20,000 clanova i na preporuku me postave za admina,nisam se mnogo pitao...
Rekoh ajd da probam,to nikad nisam radio... i ostali admini mi u startu napomenuse da "povucem" sto vise poznanika u grupu...
Grupa je malo specificnog tipa i nije mi bilo logicno da bilo koga ubacujem,na moja dalja pitanja se ispostavilo da je cilj pregaziti 20k clanova...
Na moje pitanje zasto je to bitno,odgovor je bio "mozda ces saznati jednom..." - rekoh hvala i dovidjenja...

Zanima me da li FB "nagradjuje" nekako ili preko guranja reklama isplacuje vlasnika grupe ili ima li uopste neka caka u tome?

Silom prilika koristim fejs,jer je vecini tako lakse komunicirati i pokazati nesto... imam citavih 30-tak poznanika (ako imam),dovoljno govori inace ga ne varim bas nesto...
Long story short: upadnem nedavno u neku grupu koja broji skoro 20,000 clanova i na preporuku me postave za admina,nisam se mnogo pitao...
Rekoh ajd da probam,to nikad nisam radio... i ostali admini mi u startu napomenuse da "povucem" sto vise poznanika u grupu...
Grupa je malo specificnog tipa i nije mi bilo logicno da bilo koga ubacujem,na moja dalja pitanja se ispostavilo da je cilj pregaziti 20k clanova...
Na moje pitanje zasto je to bitno,odgovor je bio "mozda ces saznati jednom..." - rekoh hvala i dovidjenja...

Zanima me da li FB "nagradjuje" nekako ili preko guranja reklama isplacuje vlasnika grupe ili ima li uopste neka caka u tome?

Vlasnik grupa i stranica je Facebook. To upamti. :)
Jedina moguća zarada je kroz affiliate linkove ili direktnu prodaju nečega članovima grupe.

Vlasnik grupa i stranica je Facebook. To upamti. :)
Jedina moguća zarada je kroz affiliate linkove ili direktnu prodaju nečega članovima grupe.

Mislio sam stvaralac grupe...
Direktne prodaje nema...,mozda aff linkovi... fora je da je to tako prezentovano kao pod moranje,u fazonu kao kad si komercijalni menedjer pa odes kod dishe koji ti zacrta target... ako nema neke finansijske koristi,onda nemam reci...

Možeš da imaš
evo jedan primer
Ako je tvoja grupa velika, onda postaješ interesantan kao sredstvo reklamiranja, tj neko tebi palti, ispod žita i to obaviše neku vest, ili uradiš update statusa ili nešto slično.
Recimo isto tako zarađuju na instagramu, npr obično su devojke, ima brdo pratilaca, onda je onda u mogućnosti da zarađuje od svojih fotki, npr okači da je kupila neke cipele gde se tačno vidi marka,
Takav vid reklamiranja je daleko uspešniji od standaradnog, jer ciljna grupa nije ni svesna same reklame, jer je sve to suptilno upakovano.
.....

Broj clanova neke grupe sam po sebi nema nikakvu vrednost. Jedina bitna metrika je angažman/angažovanje (engagement) tj. reagovanje članova na neki sadržaj. Da li se od toga može zaraditi - može ako se ti ljudi usmere na neko mesto i konvertuju u klijente. U protivnom nema nikakve vajde od toga :)

Ima i onih koji prodaju grupe nekim levim medijima. Pre 5-6 godina sam usao u neke grupe, I mozda pre 2-3 vidim da se iste vesti sa istog sajta izbacuju na nekoliko grupa. A vesti su fazon ,, Kada je otvorio podrumu, necete verovati sta je nasao unutra... ".

Tako je, to je učestalo u zadnjih par godina. Čim vidim da tako nešto rade, pada unfollow tih stranica. Najagresivniji su bili (makar na FB-u) raspali Telegraf i srbijadanas.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Ja sam držao neke stranice od 100k i tako neke veće, i kontaktirali su me Telegraf i Blic, nudili mi 80€ nedeljno da spamujem po mojim stranicama njihovim vestima. Imale su dobru posećenost sve dok nisam njihove vesti počeo da objavljujem, onda je skroz palo. Valjda Facebook algoritam video da postavljam dosta linkova sa sajta telegraf pa su mi srozali posećenost.

Nije ti fejs srozao posećenost već ti sam, tj. Blic i Telegraf. Neko gore reče da čim vidi taj spam na zidu o'ma blokira stranicu sa koje dopire isti, tako i ja radim. Ne samo Blic ili telegraf, već sve što je na taj fazon Uradio je ovo, pa ono, a onda nećete poverovati ŠTA MU JE KOMŠIJA URADIO SA KRAVOM... (sa sve caps i tri tačke). Zato mi je twitter, bar donekle, jer prebrzo se mota feed, dosta bolja društvena mreža od fejsa.

Vrh Dno