Šta je novo?

Favorites, anketa koristite li i koliko?

HAL

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2002
Poena
649
Procitao sam negde nesto na ovu temu, pa rekoh da postavim malu anketu, kakva su vasa opredeljenja koristite li i koliko menu Favorites u Browseru?
Ja imam negde oko 300 linkova

Imam ni sam ne znam koliko linkova u Favoritesu i koristim ih vrlo retko...

Auu..mnogo linkova. I sve kao da sredim, da obisem pola da ne smetaju, jer ne mogu da se snadjem, stavim ih u nove foldere i opet mi je haos, ne znam gde sam koji stavio :) Ali u svakom slucaju, bolje nego da pamtim sve te linkove.

ne znam,ja nemam 300 omiljenih sajtova

tu mi stoji cream of the crop :)

Favorites su mi verovatno najvaznija stvar u mom (cyber, naravno) zivotu i (virtuelnom, naravno) svetu.
Imam verovatno na hiljade linkova i ne znam sta bih bez njih.

Jednom kada mi je pukao disk u odneo sa sobom sve zivo, stao sam tako pred ekran, gledam ja njega, gleda on mene, i tako smo se gledali nekih deset minuta - nisam znao kud cu, sta cu, potpuno izgubljen...

Od tada Favorites drzim backup-ovane na par mesta i na hardu i na flopijima i redovno updejtujem backup. Najveci problem mi je sinhronizacija linkova medju browserima odnosno OS-ovima (dual boot), jer se stalno javljaju znacajne razlike. Medju browserima bi jos bilo moguce sinhronizovati nekim bookmark managerom, ali medju OS-ovima jos nisam otkrio bas praktican nacin...

Veliki problem predstavljaju i stalne promene adresa sajtova (prelazci sa jednog na drugi host sajt, odumiranje sajtova itd itd) - kad ne postave redirekciju ili bar obavestenje, to je prava nocna mora...

Ne bi mogo da mrdnem bez favoites menija!type;

Sav moj surf ide preko Favorites-a tako da je to jedna od stvari koja ide uvek u backup

Imam 20ak linkova od kojih nekoliko koristim vis puta dnevno, a vaki bar jednom nedeljno....

Ja ga mnogo koristim, ali mi je cesto sve zbrda zdola....

Ja imam citava dva linka u favorites, sve sam pobrisao, a jedan od ta dva mi je ka ovom forumu:)

chivitli je napisao(la):
Ja imam citava dva linka u favorites, sve sam pobrisao, a jedan od ta dva mi je ka ovom forumu:)

Da drugi nije ka Benchmark sajtu? :D

Ajd neko od Vas koji imaju po hiljadu linkova nek zvekne attachment istih da ih i mi smrtnici ubacimo u favorites

favorites su ok, al` ima bolje

Sto rekose neki, favourites su vrlo bitni u zivotu.
Ja ih medjutim sve redje koristim posto mi to zamenjuju tzv. groups (u myie i crazy browser-u) ili captorgroups (u netcaptor-u).
Dakle, otvori se npr. desetak zeljenih sajtova, u tabovima jedan do drugog, i onda se to sa opcijom "save as group" sacuva pod zeljenim imenom. Tako da npr. kad su mi potrebni drajveri od nekog modema, onda kliknem na "modem drajveri" grupu i browser mi otvori desetak razlicitih sajtova koji se ticu modema. Ako zelim vesti, imam posebnu grupu "Vesti", u koja mi otvara bbc-a cnn-a,nbc, b92...
Ili npr. posto na ovom forumu najcesce pratim OS, aplikativni soft., i internet, a gotovo nikad mobilne, programiranje, ni male oglase, onda sam sacuvao grupu koji mi sa jednim klikom otvori tri tab-a koji mi prikazu najnovije postove sa omiljenih foruma.
Naravno ovo podrazumeva koriscenje tzv. multitab browsera (koji su uglavnom samo prosireni "shell" IE-a, i zahtevaju njegovo prisustvo). Ovde na forumu je skoro bilo reci o ovim browserima koji su najcesce freeware. Najpoznatiji su MyIE, Crazy Browser, netcaptor (shareware).

Ja bih rekao, da sto se "internetisanja" tice, ovi multitab browseri bitno menjaju kvalitet zivota, kao i npr. download manager-i. Bez njih bi mi internet predstavljao tezak kuluk.

drapin je napisao(la):
Najveci problem mi je sinhronizacija linkova medju browserima odnosno OS-ovima (dual boot), jer se stalno javljaju znacajne razlike.

Xm, šta je tu komplikovano? Usmeriš Favorites folder jednog sistema (kod mene XP) na Favorites folder drugog sistema (W98). I tako dobiješ uvek isti Favorites u bilo kom OS-u ;)
Osim ako jedan od ta dva nije Linux :)

Heinz je napisao(la):
Xm, šta je tu komplikovano? Usmeriš Favorites folder jednog sistema (kod mene XP) na Favorites folder drugog sistema (W98). I tako dobiješ uvek isti Favorites u bilo kom OS-u ;)
Osim ako jedan od ta dva nije Linux :)

uze mi tekst iz ruke...:)

Nazad
Vrh Dno