Šta je novo?

Fastwrite

Ufretin

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2000
Poena
619
Imam abit kx7 i GA 9000Pro, i nikako da mi proradi fastwrite. Smartgart stalno pokazuje off, iako je u biosu ukljuceno. Dosad sam uspeo jedino preko powerstrip-a da ukljucim. Jel moze to nekako drugacije da se sredi?!

A zasto bi ga ukljucivao ??? Generalno, ATI stabilnije radi sa iskljucenim fastwrite-om.
Fast Write. Fast writes allows the CPU to send data to the Graphics card without having to go through RAM, making it a far more optimal approach. That said in reality most benchmarks done on this have shown it to be of little actual benefit, in some cases performing slower, not mention on other systems it causes stability problems. As a result you might want to run a few benchmarks before choosing whether or not to leave this On or Off. On some systems this can cause stability problems & where it does you should set Off.
( iz jednog ATI tweak guide-a )

Kod mene je ukljucen po defaultu (gledam iz Samrtgarta) na GA R9000Pro i Abit NF7-S.

Znam, citao sam taj tweak guide ili neki jako slican, i kod mene ne pravi probleme kad je ukljucen pomocu powerstrip-a, i radi brze, ali me cudi sto nece sam da ga ukljuci ako je u biosu enabled. Inace nije neki veliki problem, i ovako sve radi odlicno, a verovatno cu i kx-a uskoro da zamenim za neki NF7, mada se nesto tesko odvajam od njega. type;

Nazad
Vrh Dno