Šta je novo?

FastStone noviteti

• Začetnik teme Začetnik teme wiz011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Rekoh u onom threadu o image viewer-ima da FS Viewer dugo nije doživeo neko bitno poboljšanje. E sad jeste!

U verziji 2.4 beta 3 pojavio se "text board", čudo koje ne samo da dozvoljava da se piše po slici, nego i da se crtaju strelice, linije, boksovi itd. Mada je reč o beta verziji glavni deo text board-a je urađen na visokom nivou na kakav smo već navikli kod FS-a. Watermark opcija omogućava da se bez problema koriste i svi HandySnap "sprajtovi".

Kad uzmete da FS Viewer ima i screen capture, onda se čini da će uskoro neki od programa te vrste otići u penziju.

Za one kojima je FS Viewer postao preglomazan samo za gledanje slika napravljen je FastStone MaxView, program koji ne barata nikakvim thumbnails-ima i nema bezmalo nikakve opcije za editovanje, ali slike prikazuje veoma brzo i skoro trenutno se podiže (bar na mojoj mašini). Ako kao default program za obradu slike u njemu podesite FS Viewer, jednim pritiskom na E podićićete i njega.

http://www.faststone.org/

Poslednja izmena:
kao koncept maxview je idealan. al' 'ladno mi sporije otvara sliku nego acdsee... cak i bez filtriranja.

izgleda da ne podrzava dekodiranje unapred. il ja ne mogu da ga nadjem?

Napokon!
Ovo je ono sto mi je sve vreme trebalo, sve vreme sam trazio pregledac slike a uvek dobijao neke sport Bili komplete.
Cista desetka!

Bahati [SiD] je napisao(la):
izgleda da ne podrzava dekodiranje unapred. il ja ne mogu da ga nadjem?
Podešavanje nema, ali meni se čini da po defaultu "dekodira unapred". Naime, kad se otvaraju neke veće slike (npr. wallpaper-i) jasno se vidi razlika u brzini otvaranja ako se "mota" brzo i ako se napravi mala zadrška na svakoj slici. Tako je i u ACDSee-u, mora se malo zastati na prethodnoj slici dok se učita sledeća.

Naravno, nije isključeno da je u ACDSee-u ovo bolje optimizovano, reč je o komercijalnom programu koji tim programera razvija nekih desetak godina.

Još jedan novitet... Izašao je FS ScreenCapture 1.9 i sad se u njemu našao i famozni text board. Posle ovog dodatka FS Capture jednostavno razbija.

Ako neko nije primetio (a lako se može prevideti) iza onog smešnog malog panela krije se moćan image viewer i image editor ne mnogo slabiji od onog u FS Viewer-u.

ZoNi je napisao(la):
da li sada FS Viewer podrzava normalne XP skinove ili samo svoje, interne?
Ne, ali mi je autor u prepisci najavio da planira verziju bez skinova, što valjda znači da će uskoro podržavati i XP skinove.

wiz011 je napisao(la):
Ne, ali mi je autor u prepisci najavio da planira verziju bez skinova, što valjda znači da će uskoro podržavati i XP skinove.
pa zamoli ga za brze ucitavanje bre, kad ste vec na prs' u anus! 😛

Bahati [SiD] je napisao(la):
pa zamoli ga za brze ucitavanje bre, kad ste vec na prs' u anus! 😛
E, sad ga pretera... Ma napisao sam mu šta sve treba po meni da promeni a posle sam primetio da 2/3 toga već postoji. Kako sam to prevideo prilikom prvog testa ni meni nije jasno. :S:

wiz011 je napisao(la):
eh... meni je to rekao jos pocetkom 2005. (ili mozda cak krajem 2004?)...

ne znam zasto to ne uradi vec jednom... ne volim te programe koji imaju samo svoje skinove...

ZoNi je napisao(la):
ne znam zasto to ne uradi vec jednom... ne volim te programe koji imaju samo svoje skinove...
Meni to ne smeta mnogo, u principu, ali... Od aktuelnih skinova meni se najviše sviđa Windows XP steel, međutim Text board sa tim skinom izgleda grozno i dugmad su skoro sasvim neprepoznatljiva (verovatno sam zato i omanuo prilikom testiranja). XP Silver mi se uopšte ne sviđa kako je urađen (koliko sam ja shvatio, nije on uradio te skinove nego koristi neku 3rd party biblioteku). Ja koristim MS Royale skin u WinXP i ništa u FS paleti nije ni nalik tome. Moj favorite FS skin bio je neki (ne sećam se više kako se zvao) koji je odavno izbačen.

Poslednja izmena:
Hehe... Pošto sam ja, jel' (kako ono kaže Bahati?)... Da najavim i FS capture 2.0 (nije još public available, ali pretpostavljam da će uskoro).

Najveća novina je scrolling screen capture iz IE baziranih browsera. Svi programi koji imaju tu funkciju, a koje sam do sada probao, dovlače stranu iznova i em mora da se čeka, em se vrlo često dešava da "capture" nema veze s onim što vidite u browseru (npr. u broswseru nemate reklame a capture ih ima). FS zaista scroluje browser i radi capture onoga što stvarno vidite, tako da radi brzo i savršeno.

Druga novost su posebni hotkeys za različite capture funkcije.

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
jesi li ti probao da to uradis iz Screenshot Capture-a? 😉
Misliš iz onog Captora? Pa znaš šta, kad si mi ga prvi put preporučio ja sam se oduševio... Međutim, brzo sam shvatio da kao capture program hoću nešto brzo i jednostavno a ne nešto što je komplikovano kao komandna tabla Space Shuttle-a. Zato me je toliko i oduševio Text board u FS-u, jer konačno mogu da uradim ono što mi treba bez nekog specijalnog napora i mozganja.

Osim toga, ono Captorovo zanovetanje da stalno mora da se obnavlja registracija za "free" program stvarno je počelo da me nervira. Uloguj se na forum (prethodno pola sata traži gde su ti user i pass), pa još pola sata traži gde su registracije, pa copy/paste... Ma idite ljudi s milim bogom. I sutra mogu da kažu ukida se free registracija - daj pare. A navikneš se na program i posle misliš šta ćeš. Neka, hvala. Ako koristim free programe onda očekujem da me oni ne zamajavaju glupostima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno