Šta je novo?

Fast boot

lule

Čuven
Učlanjen(a)
19.10.2003
Poena
601
Cuo saм glasine da je moguce ubrzati podizanje systema tako sto kada se upali masina i kada se pojavi desktop, tada se sacuva sadrzaj ram-a na hard odakle se posle dize sistem.

Interesuje me da li je nesto ovako moguce i uz kakve programe ako je moguce? :twisted:

lule je napisao(la):
Cuo saм glasine...

...od strane nekih "autoriteta". O:) ;P

p.s.
Ovo mi zvuci kao da je neko malo "cudno" interpretirao hibernaciju... :)

p.s.s
Ako imas XP boot mozes eventualno da ubrzas sa bootwiz-om, ali to je sasvim drugi princip.

Taj glupi BOOtWiz me je kostao reinstalacije Windowsa! :cuss:

Jer se zaglupio posle restarta i kasnije je blokirao masinu tacno 5 sekundi posle pojavljivanja desktopa. VLASNICI NFORCEa2 neka ga zaobilaze u sirokom luku!

Zasto? Evo ja ga koristim bez problema!
Nisi morao reinstalirati!
Mogao si da popravis boot pomocu alata sa instalacionog diska!
Jer bootvis je zeznuo boot !

Ripper je napisao(la):
Taj glupi BOOtWiz me je kostao reinstalacije Windowsa! :cuss:

Jer se zaglupio posle restarta i kasnije je blokirao masinu tacno 5 sekundi posle pojavljivanja desktopa. VLASNICI NFORCEa2 neka ga zaobilaze u sirokom luku!

Ja imam nForce2 i upravo sam optimizovao bootovanje sa bootvis-om. Taj alat uopste nije vezan za chipset ili bilo koje drugo parce hardwarea. On samo prerasporedi fajlove na hardu kako bi se XP brze dizao.
Tvoj problem je sto si ugasio Task Scheduler servis, bez kojeg bootvis ne radi. A i kada se to desi, SIGURNO ne obara sistem!

Smith je napisao(la):
...

Ja imam nForce2 i upravo sam optimizovao bootovanje sa bootvis-om. Taj alat uopste nije vezan za chipset ili bilo koje drugo parce hardwarea. On samo prerasporedi fajlove na hardu kako bi se XP brze dizao.
Tvoj problem je sto si ugasio Task Scheduler servis, bez kojeg bootvis ne radi. A i kada se to desi, SIGURNO ne obara sistem!

chudan je taj WinXP :)

Ma ja stvarno neznam cemu to ubrzavanje podizanja Win-a, kad ga noviji kompiojuteri (1GHz+) podigne za minut. kod mene na 2.4 podize ga za nepunih 30-40 sekundi, a kompijuter i gasim jednom nedeljno tako da mi nije bitno da li ce da se dize 25,35,45 ili 50 sekundi...

Poz.

Ma iskljuci Auto detect devices koje nemas na IDE Channel properties.
20sec na duronu 910mhz.

cheers

Nazad
Vrh Dno