Šta je novo?

Farhenheit II AKA "Heavy Rain" tech demo

A1200

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2003
Poena
619
OBAVEZNO skinuti:
http://www.quanticdream.com/pages/frameset_index.php?lg=us

Link za download (oko 130MB):
http://www.quanticdream.com/downloads/news/HEAVYRAIN_THECASTING_AVI.zip

Stvarno ce da bude extra. Pomeni prva igra koja stvarno moze da nosi epitet next gen. Vredi nabaviti PS3 samo radi ovog naslova mada se nadam da ce da izadje i za PC.

Jedna zanimljiva stvar: Kad sam pustio demo na widescreen TV:u (da vidim kako bi PS3 naslov izgledao na TV:u) na sredini demoa ulazi stariji brat (koji inache neigra igre) i postavlja pitanje:
"Koji to film gledash ?" :d

Elem, QUANTIC DREAM RULES! :)

Pa ovo konacno izgleda kao "sveti gral" CGI-a u igrama: Final Fantasy Movie!
Doduse facijalna animacija je tuga, ali zato je sve ostalo super.
Samo da ne bude opet prica kao sa KZ-om prosle godine ;)

Poslednja izmena:
Vredelo je skidati 130MB !!!

Odgledao sam trailer (sa vilicom do poda :)) i mislim da je suvisno komentarisati onakvu grafiku jer slika (tj. trailer) govore vise od reci. Inace Fahrenheit mi je jedna od omiljenih igri, a verujem da ce isti slucaj biti i sa ovom igrom.

PS3 & Quantic Dream :Klanjanje

Vredi skidati. Ne mislim da je cela facijalna animacija losha, samo da je lipsync losh, odnosno da je animacija usta (plus nema jezika) nedovrsena. I ostaju dosledni trendovima - low/medium res teksture i skroman broj poligona, ali mnogo shadera i post processinga (motion blur, radial blur, DOF...). Stvarno je dobro...

da,jedino to je lose odradjeno,ostalo bruka ! samo sto nisam video ni jedan element da me podseca na prvi deo Farhenheit-a,al ajd :)

Ovo je tech demo, bre, a ne teaser ili trejler :)

Aj jedno laicko pitanje,ili mozda 2-3,posto je ovo real time demo,da li to znaci da ce i igra otprilike tako izgledati i ako je tako u cemu je onda razlika u odnosu na directX10,tj. zasto se potencira prica (ovde na forumu) da ce PS3 opet biti u kasnjenju jer nema DX10?

Somilic je napisao(la):
Aj jedno laicko pitanje,ili mozda 2-3,posto je ovo real time demo,da li to znaci da ce i igra otprilike tako izgledati i ako je tako u cemu je onda razlika u odnosu na directX10,tj. zasto se potencira prica (ovde na forumu) da ce PS3 opet biti u kasnjenju jer nema DX10?

PS3 nema nikakav DirectX. Da, ovo bi trebalo da je realtime, i verujem da jeste. Medjutim, onaj stari Motosport (sa E3 sajma od prosle godine) trejler je prerenderovan! Skinuo sam novi i to ne izgleda kao što su tada predstavili. Novi Killzone 2 trejler nisam ni našao, mada sumnjam da će izgledati kao iz onog, sada verujem - prerenderovanog trejlera od prošle godine...

Novi motorstorm izgleda vrlo blizu onom sa E3 2005, a igra je na 60%.Trailer vs gameplay ce uvek da izgleda bolje.

byMaX je napisao(la):
PS3 nema nikakav DirectX. Da, ovo bi trebalo da je realtime, i verujem da jeste. Medjutim, onaj stari Motosport (sa E3 sajma od prosle godine) trejler je prerenderovan! Skinuo sam novi i to ne izgleda kao što su tada predstavili. Novi Killzone 2 trejler nisam ni našao, mada sumnjam da će izgledati kao iz onog, sada verujem - prerenderovanog trejlera od prošle godine...
Nisi me shvatio,ja znam da PS3 nema directX,ali me zanima u cemu je razlika u mogucnostima,posto se ovde vecito prica kako ce PS3 da zaostaje za DX10 instrukcijama,bas zbog toga sto ga nema!
Znaci poenta je,sta to nudi DX10, a sto PS3 nije prikazao na demoima ove godine na E3,ne mislim na prerenderovane sarene laze od prosle godine?!

Poslednja izmena:
guru, imas neki link za trejler, posto je ovaj koji sam ja video shaky-DV-cam? Neki pristojniji...?

Ovo chudo odlichno izgleda, samo da su josh animatori malo bolji i da su malo bolje odradili usta + kapke na ochima. Ali scena kada se pojavljuje suza iz oka je zakon! :p

lele,sad vidoh ovo..Bez reci sam ostao.....

Svaka im cast za grafiku, ali me ipak vise interesuje kakva ce biti radnja igre. Fahrenheit je bila jedna od retkih igara u poslednje vreme koje nisu polagale samo na sminku, vec pre svega na izuzetnu pricu, po tome me je podsetila na staru, dobru Siberiu... nadam se da ce se drzati toga da je prica ipak mnogo vaznija od pukog izgleda.

kolko godina treba da bi se neka igra uradila kompletno na ovakvom nivuo???

Meni se pokreti i facialna animacija ne svidjaju; tj u nekim trenucima je odlichno (mislim na oboje) a u nekim mi je bash bash neartikulisano... A i riba je neka urokljiva..! :d
Sve ostalo je dojaja!!

Ser_Zile je napisao(la):
kolko godina treba da bi se neka igra uradila kompletno na ovakvom nivuo???

Zavisi od toga koliko master 3D dizajnera i programera imash na raspolaganju :-devil-:

byMaX je napisao(la):
guru, imas neki link za trejler, posto je ovaj koji sam ja video shaky-DV-cam? Neki pristojniji...?

Koji sad trailer ? :) Motorstorm ili heavy rain ?

Kakav trailer, pa ima ingame snimaka u HDu. Pogledajte da nema na gametrailers mozda za dzabe da se skine.

Nema guru, nema ga nigde...

driver je napisao(la):
Kakav trailer, pa ima ingame snimaka u HDu. Pogledajte da nema na gametrailers mozda za dzabe da se skine.
Koji je najbolji sajt da se pretplatim godisnje,sta preporucujes Driveru,naravno u vezi PS3 i PC-a?

To je tako glupo - da naplaćuju download trejlera. Trejleri se i prave da bi reklamirali igre i treba svima da budu dostupni, a ne neko da ti naplati nešto što je dobio besplatno...

byMaX je napisao(la):
To je tako glupo - da naplaćuju download trejlera. Trejleri se i prave da bi reklamirali igre i treba svima da budu dostupni, a ne neko da ti naplati nešto što je dobio besplatno...
Bitange,smeće jedno Fisher...:d

Pa shta ste se stisli jebote, imate gamespot za 1.5$ mesechno, ceo E3 sa tom pretplatom sam gledao live (mada imam i full pretplatu :)). Ista stvar i sa IGNom, neshto koshta par dolara mesechno. Inache, Gamespot je bolji.

Poslednja izmena:
Vrh Dno