Šta je novo?

Farbanje laptopa?

Entheogen

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2007
Poena
304
Pozdrav ljudi..
Imam Asus laptop F3 serije i uzasno me nervira sto je dio pored touchpada poceo da tamni (jer su mi tu obicno naslonjene ruke dok kucam), i pade mi na pamet da ofarbam laptop. Interesuje me je li ko radio nesto ovako, i sta mi tacno treba da ovo uspjesno obavim (kakav sprej, hoce li mi se micat boja jer je taj dio plasticni, ma sve .. :))
Interesuje me jos da li je kako moguce skinuti ovu plastiku i posebno je ofarbati. ako je moguce kako da je skinem.. Ma ako nije problem dajte mi svaki detalj vezano za ovo posto nikad nijesam radio nikakav custom job na lap :p

Evo slike tastature, plastika na koju mislim je ovo sivo gdje stoje naljepnice:
16090.jpg

Farbanje plastike bi trebao da uradi profesionalac, inace je bolje da ga ostavish tako. Mozda je najbolje da zamenis celu plastiku kad ti toliko smeta. Ili najeftinije resenje: zalepi vecu nalepnicu:d i menjaj je s vremena na vreme.

Mozda da pokusas sa folijom, nesto slicno onome sto se lepi na taxi vozila ???

Mislis da mu pored touchpad-a pise TAXI? Meni se to uopste ne svidja. :)

^Ne ona nalepnica TAXI :d , nego folija odredjene boje (a moze i dizajna). Inace, nije to samo za TAXI vozila, postoje folije i za metal. plastiku, staklo, itd...

@ Entheogen: Ako se ipak odlucis za farbanje, jednostavno rasklopis laptop, uzmes tu tzv. masku, kupis primer i boju i ofarbas (ili odneses kod nekog farbara koji ce ti to odraditi).

sa nalepnicama je naj jednostavnije i ja sam to radio sa bratovim kompom .kada ga budem imao pri ruci zakacicu sliku odlicno izgleda!

^Ne ona nalepnica TAXI :d , nego folija odredjene boje (a moze i dizajna). Inace, nije to samo za TAXI vozila, postoje folije i za metal. plastiku, staklo, itd...

@ Entheogen: Ako se ipak odlucis za farbanje, jednostavno rasklopis laptop, uzmes tu tzv. masku, kupis primer i boju i ofarbas (ili odneses kod nekog farbara koji ce ti to odraditi).

e sad *** kako se zove ali to ti najbrze najlakse i najjeftinije resenje

Ako farbas:prvo osmirglas najfinijom vodenom smirglom pa preprskas plastik prajmerom plastiku pa opet smirglas najfinijom vodenom smirglom pa tek onda u koju hoces boju(iz vise slojeva)i na kraju bezbojnim lakom takodje iz vise slojeva.Ali samo da znas i posle toga postoji velika sansa da se to brzo skine.

Tako da ti je bolje,sigurnije i jeftinije da kupis tu foliju sto se koristi za kola i prelepis tu plastiku,samo pre lepljenja odmasti plastiku sa necim.

pozz

Да се ја питам, ја бих овуда прошао :d.

Шалу на страну, ако већ расклапаш рачунар да би га офарбао, размисли да га офарбаш у мат црну боју... ако икад почне да се отире боја и даље ће остати црн.

Poslednja izmena:
Ali ce zato ta crna da "vuce" prasinu samo tako siva je nekako optimalna sto se tice odrzavanja a i ako to ofarba kako treba ne bi trebalo da mu se skine tako lako. I ja razmisljam o tome jer se i meni moj lap "izlizao" a imam ga jedva 4 meseca, gde ima da se kupi ta folija??

Poslednja izmena:
Da u pravu si, bolje da ne brise prasinu :D Prasina ce jednako da pada i na jednu i na drugu boju, na crnoj ce lakse da se primeti, ali to ce se odraziti na veci stepen higijene korisnika, pa ce mu laptop biti cistiji :) I cinjenica je da ako se dobro ofarba, nece to tako lako da se skine. A foliju ja licno ne bi stavljao posto to tesko da moze da se nalepi a da se ne primeti. U svakom slucaju, ako niste strucni u farbanju, prepustite posao profi majstoru, ali i kod profi farbara idite na preporuku, posto ima šlosera i vise nego sto mozete da zamislite.

Aj procitaj jos jednom sta sam napisao... Ne da ne brise lap nego da se na sivoj ne vidi tolko prasina kad se nakupi pa ne deluje aljkavo.

Poslednja izmena:
Video sam ja sta si napisao :) A to znaci da moze duze da ostavlja prasinu na laptopu, posto se nece toliko videti koliko na recimo crnoj boji. Ja moj brisem svaki dan ili svaki drugi, tako da mi boja nije bitna :) Ma daj ovo je totalni OT, ja sam se samo zezao (vidis velikog zelenog smajlija) :) To mi je bio samo uvod u moje vidjenje farbanja laptopa.

iskreno ja to ne bih radio.... to nema sanse da posle prodas nekome tako ofarbano...

a kako zafarbavaju novije automobile koje uvezu blago havarisane iz inostranstva??? ne mozes da primetis da je ikada farban auto kad odes na neki plac polovnih vozila... moze da bude samo bolji nego fabricki...

a kako zafarbavaju novije automobile koje uvezu blago havarisane iz inostranstva??? ne mozes da primetis da je ikada farban auto kad odes na neki plac polovnih vozila... moze da bude samo bolji nego fabricki...
Ma daj... pa farbana plastika je meni odvratna... i uvek ce se primetiti

A da li postoje neke folije za te delove laptopova, kao sto recimo postoje za ekrane mobilnih telefona. Mislim da mi je to jedini razlog zasto bezim od kupovine laptopa. Meni su apsolutno gadni ti tragovi, daju mi neverovatan osecaj nekvaliteta, mada sam te tragove vidjao kod skoro svih laptopova, samo kod nekih apsolutno neuocljivo jer se negde boja ne menja, vec se samo povrsina "istanji".

U svakom slucaju, naucno poznata cinjenica je da crni kompjuteri brze rade i da se vise greju :D :D :D

to je zapravo rekla jedna riba!!!

U svakom slucaju, naucno poznata cinjenica je da crni kompjuteri brze rade i da se vise greju :D :D :D

to je zapravo rekla jedna riba!!!

pa da, ako su na krovu BMW-a, pa josh upeklo Sunce..

lepo rastavish, operesh sapunom, pa izopropil alkoholom, pa ako nema pukotina ili ogrebotina, opalish nekim mat sprejom. Ako ima zestokih ogrebotina, onda finu shmirglu u ruke, pa opet pranje, pa tek onda farbanje. preporuchujem sprej koji se zove Cosmo ili Cosmos.

ne farbaj kad je kisha napolju zbog vlaznosti.
farbanje odradi u 3 sloja. svaki sloj treba ostaviti da se sushi bar 10min.

Ofarbao 2 laptopa, svaki koriscen po dve godine i posle dve godine su izgledali kao novi.
Postavicu slike "pre i posle" samo da ih nadjem.

Poslednja izmena od urednika:
Da li se tesko rasklapa plastika oko ekrana? hteo bi da farbam zadnji deo

zar samo ja mislim da te izlizotine (ne znam kako da ih nazovem) ne daju neki poseban shmek? :)

da, shmek da si proveo gazilion sati igrajucji se ili besomuchno kucao hiljade strana word-a :]

kapiram da su onda i asdw kao i levi ctrl plus space - izlizani podjednako : )))

druže, ako ti farbanje nije hobi ili profesija ne diraj ako boga znaš.. to što gore pričaju prsneš ovim pa oni, nije ni izbliza toliko lako koliko zvuči... moj predlog je folija u boji, košta oko 25 evra kvadratni metar, ali traje + stampa je u full koloru, i biraš šta će biti nacrtano..

Nikakvo farbanje nije potrebno!!! ako ste iz BG-a,idite na buvljak na NBG-u i tamo ima jedan stand sa folijama (kome treba tacna lokacija neka mi se javi na PM). Folije su extra!!! metar kosta 155 dinara (barem ove sto ja kupujem) i sto je veoma bitno zagrevajem obicnim fenom mogu da se oblikuju! ja sam upravo uradio svoj lap top i mogu vam reci da extra izgleda (u crnu mat boju). naravno slike cu okaciti sutra da mozete da vidiite kako to izgleda. samo je potrebno malo strpljenja (ja sam radio oko 3-4 sata) jer ako hocete da valja pozeljno je rastaviti laptop. I sto je najbitnije dzabe je!!! mene je ovo izaslo 200 dinara folije + 70 dinara mali skalpel ( naravno moze i zilet)...

Daj neku fotku da vidimo kako to izgleda... :)

evo i fotki...

u pitanju je Dell Inspiron 1501...

Prilozi

• Resized DSC00017.jpg
    Resized DSC00017.jpg
    56.6 KB · Pregleda: 245
  • Resized DSC00019.jpg
    Resized DSC00019.jpg
    121.9 KB · Pregleda: 233
  • Resized DSC00021.jpg
    Resized DSC00021.jpg
    111.4 KB · Pregleda: 224
  • Resized DSC00022.jpg
    Resized DSC00022.jpg
    90.7 KB · Pregleda: 208
Poslednja izmena:
Ja sam video da o ovoj temi imate i na FB u sledecoj grupi pa vidite....("Pimp My Laptop (yours)" )...mozda vam pomogne , a i ako imate nekih pitanja za topisite na pp

Vrh Dno