Šta je novo?

Farbanje kucista

• Začetnik teme Začetnik teme NoName
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
N

NoName

Guest
Imam par pitanja u vezi farbanja kucista, a to su:

1) Kuciste ide na powdercoating, pa me zanima da li treba da zastitim rupe za srafove i cime?
2) Da li treba da skinem gornju i donju stranicu?
3) Prednja maska je kombinacija metala i plastike, a posto plastika ne sme na powdercoating (ispravite me ako gresim xD) kako to da se odradi?

1. mozes a i ne moras, ako stitis zastiti sa srafovima (samo nemoj da ih zavrnes do kraja) mada nije problem posle zasrafiti sraf
2. ako su stranice cist metal (ne sme da bude farbe na njima) onda ne moras da skidas
3. skini svu plastiku, ako ne mozs da je skines onda prednju masku moras ofarbati obicnom farbom

Moj savet ti je da ispeskaris kuciste pre nego li ga oneses na powdercoating, jer je to najbolja podloga za powdercoating ili neko drugo farbanje.

Po Bg ima dosta koji to rade i cena je od prolike 1k do 2k RSD.

A pošto je taj powdercoating i ko to radi ???
1500-2000 din, zavisi od velicine.
Moj savet ti je da ispeskaris kuciste pre nego li ga oneses na powdercoating, jer je to najbolja podloga za powdercoating ili neko drugo farbanje.

Po Bg ima dosta koji to rade i cena je od prolike 1k do 2k RSD.
Prvo ide na peskarenje, pa na powdercoating, ali me je zanimalo ovo jer prvi put u zivotu farbam kuciste o_o

Sto se peskiranja tice, kao sto illidan vec rece, mora da se odradi ako nije cisto/go metal ili aluminijum. Ako imas bilo kakvu farbu na kosturu/unutrasnjosti kucista onda to mora da se skine kako bi se plastifikacija primila.

Ima na par mesta gde se sve ovo moze odraditi. Vecina onih koji su to vec radili znaju za svoj grad gde se moze otici (ima zasigurno u BG-u, NS-u, Subotici, Valjevu valjda takodje itd.)

Ako te zanima za BG javi se na PM pa cu ti ostaviti kontakt coveka koji ti to moze odraditi za vec neku pomenutu sumu od ~1500 do 2000din. - to je sa peskiranjem.

Evo mene o5 zanima gde ima u NS-u , jer pre skoro god dana kad sam hteo da radim nisam nigde uspeo da nadjem gde da odradim powdercoating, 2 firme su radile al samo na veliko...
Tako ako je neko saznao gde ima da se radi bilo bi nice, naravno u NS-u. 🙂

Nazad
Vrh Dno