Šta je novo?

Far Cry, patch instalacija!

macak-BL

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2004
Poena
319
Kako stoji u naslovu, interesuje me kako se instalira patch za far cry,... imam 1.1 i 1.2,... i oba mi javaljaju da ne mogu naci instalaciju igre... koja ja na default istall c:\program...., pretpostavljam da se negdje treba kopirati patch u install folder...

Po koliko se ja secam, kada sam instalirao patch 1.1 nasao je automatski folder sa igrom. Ako nece probaj da ga pokrenes iz foldera u kome se nalazi igra i exe fajl. A moze biti i da nece da patchuje posto ne nalazi originalni exe fajl nego onaj khm khm ;) "editovan". Tako je recimo NFS Underground 2 odbijao da se patchuje jer nije nalazio originalni exe, pa sam lepo vratio nazad originalni, patchovao pa opet vrnuo "editovani".

Malo search-a i problem resen ovde.

Ako imas verziju na 3 CD-a onda se ne moze normalno patchovati, vec moraju neke registry izmene da se naprave, koje ne znam kako idu.

Ako imas verziju na 3 CD-a onda se ne moze normalno patchovati, vec moraju neke registry izmene da se naprave, koje ne znam kako idu.

Resio sam problem, potrebno je prvo raspakovati patch uz pomoc -a komande a zatim presnimiti u FC folder...

i DVD i CD (3cd-a) verzije su identicne samo sto je CD verzija tvrdo zapakovana.

Pa sad nisu baš identične, teksture i zvuk su degradirane radi bolje kompresije... mislim, 1 DVD je jeftiniji od 3 CD-a, nabavite DVD verziju ko ljudi :)

Lepo, prebace teksture u neki JPEG a zvuk u MP3 zarad smanjenja u transportu, i posle tokom instalacije konvertuju u igrin format (npr. onaj Myth instaler što posle obradi zvukove koji su raspakovani)... jeste da to liči na originalno, ali nije isto.
Mislim, tako se rade ripovi i repackovi već 10 godina...

ukoliko je istinito ovo sto voodoo napisa ...
onda...
skrnaviti grafiku (texture) u Far Cry je pravo bogohuljenje !

kako neko gore rece - uzmite D V D pa igrajte ko' ljudi,
steta je uskratiti sebi to vizuelno zadovoljstvo zarad male ustede.

cisto sumnjam da je tako uostalom to relativno lako moze da se proveri kada se sveze instalirane obe verzije uporede po velicini.

Vrh Dno