Šta je novo?

Far Cry 2 Benchmark CPU/GPU [1280x1024] Custom-High/Very High/Ultra High

PCBeast

OC Guru
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
585
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ajde da pocnemo i sa ovom fenomenalnom igrom...

Prilozi

• Far Cry 2 Custom-Hi.png
    Far Cry 2 Custom-Hi.png
    84.3 KB · Pregleda: 201
  • Far Cry 2 - Very Hi.png
    Far Cry 2 - Very Hi.png
    84.9 KB · Pregleda: 120
  • Far Cry 2 - Ultra HI.png
    Far Cry 2 - Ultra HI.png
    86.4 KB · Pregleda: 137
Enormna razlika u brzini izmedju dx9 i dx10... doslo je vreme i da dx10 dobije zasluzenu paznju sa +10-15% boljim performansama....... zivela Vista :p

Prilozi

• dx9.jpg
    dx9.jpg
    246.4 KB · Pregleda: 160
  • dx10.jpg
    dx10.jpg
    250.7 KB · Pregleda: 153
Par pitanja, moze li physics na vise od medium?Sto nisi poterao na ultra high?

Da li se i kod ostalih desava da pri testiranju dobijaju sve manji i manji FPS sa sledecim loop-ovima? Mislim da je moguci razlog memorija na grafickoj,vidim da se kod PCBeast-a to ne desava ali kako je kod vlasnika 512 mb kartica?

Evo sad sam probao i 180 drajvere i ni govora o nekom ubrzanju. A onaj problem sto sam gore pomenuo i dalje stoji.

GT se odlicno drzi :) Mada, grafika u igri nije nista posebno.

FarCry01.jpg

@Nex999: aj pokazi i ostale loop-ove,sta si se stiso :D Salim se,zanima me da li i kod tebe FPS pada u sledeca dva loop-a kao kod mene.

Inace,ja sam na prvom loop-u dobio oko 37 FPS,izgleda da procesor igra solidnu ulogu u Dunia engine-u.

EDIT: Ili je mozda i to sto si ti testirao pod DX10 ? Jel mozes i DX9 da provrtis?

Poslednja izmena:
@Nex999: aj pokazi i ostale loop-ove,sta si se stiso :D Salim se,zanima me da li i kod tebe FPS pada u sledeca dva loop-a kao kod mene.

Inace,ja sam na prvom loop-u dobio oko 37 FPS,izgleda da procesor igra solidnu ulogu u Dunia engine-u.

EDIT: Ili je mozda i to sto si ti testirao pod DX10 ? Jel mozes i DX9 da provrtis?

:D Eve ti, tek sam provalio kako da uhvatim celu stranu:

DX10:

FarCry02.jpg

DX9:

FarCry03.jpg

Nisam obracao paznju, i kod mene opada, ali u DX10, u DX9 izgleda ne...
Drajveri su 178.24, a zanimljivo je da kod mene ipak brze radi DX9 i to osetno, iako ljudi kazu da pod DX10 radi brze...neam pojma igru picim na DX10 svejedno, odlicno radi, ima mesta i za AF i neki 2xAA...

Poslednja izmena:
Evo setovanja sve na Full...Znaci maximalna podesavanja koja igraica dozvoljava...AA8X..Ultra Hi detalji...Nikakav pad FPS-a u odnosu na default vrednosti...Mislim da se GTX jako lepo snalazi a jos su ovo klokovi za svaki dan!!!

@nex999@ Grafika u igri je i vise nego dobra...Ja ne vidim neku specijalnu razliku u odnosu na Crysis a koji je skoro duplo zahtevniji!!!

Prilozi

• Far Cry 2 Very Hi Full.png
    Far Cry 2 Very Hi Full.png
    89 KB · Pregleda: 100
Poslednja izmena:
@Nex999: hvala. Znaci ni to za DX10 nije istina. A ja taman mislio da instaliram Vistu i nove 180 drajvere i to skupa da mi doda 60% boosta :D:d:D

@PCBeast: Mnogo je Crysis lepsi od ovoga.Ja sam odmah posle FC2 upalio Krizu i razlika je enormna.
Dunia engine je...interesantan. :)

@Nex999: hvala. Znaci ni to za DX10 nije istina. A ja taman mislio da instaliram Vistu i nove 180 drajvere i to skupa da mi doda 60% boosta :D:d:D

@PCBeast: Mnogo je Crysis lepsi od ovoga.Ja sam odmah posle FC2 upalio Krizu i razlika je enormna.
Dunia engine je...interesantan. :)

Vidi sad...Nije bas da je mnogo lepsi..Jeste lepsi ali nije velika razlika..Trenutno imam instaliranu igru Crysis,Warhead,i FarCry 2 i odmah sam jednu za drugom igrao radi vizuelne razlike...Crysis daje neki drugaciji efekat sto donosi sud da je graficki unapredjeniji sto i jeste ali to je samo varka za oko da je nesto mnooogo bolji...Slazem se da je generalno bolji ali koliko je to u procentima rekao bih mozda nekih 5-10%...Kako igra odmice u Far Cry 2 dolazi se do takvh prelepih pejzaza i predela da stvarno odmaraju oci i daju osecaj zadovoljstva kod igraca!Meni je igra kao igra bolja od Crysis-a koga sam malo i omrzao zbog preterane zahtevnosti koja u opste nija bila potrebna a narucito u Warhead-u!
Inace onaj prvi post gore izgleda kao da sam ti dao odgovor za Vistu ali ne...To je Bench iz XP-a a ja sam samo hteo da nagovestim kakvi su rezultati sa Full setovanjima jer me je odmah iznenadilo to koliko malo zahtevnosti u odnosu na default podesavanja u samoj igri...Dal je to do rendera i brzine GPU-a tj ovog GT200 ja nebih mogao da kazem sa sigurnoscu jer sam igru tek poceo da igram i da testiram...

Poslednja izmena:

pa sa 180.24 razlika je vise nego primetna 44 vs 53fps-a u 1680x bez AA i u VeryHight
Nex999 je testirao sa starijim drajverima, moguce da je optimizacija u 180.xx radjena samo za DX10....

Na kojoj to masini? Ja kod mene imam ~35 FPS u 1280x1024 sve na ultra high.

evo

prihvatite vec jednom da DX10 moze biti a i treba biti brzi od DX9 .... (e sad jel zbog toga sto zapostvaljaju XP a optimizuju DX10 tvorci drajvera to vec neznam)

Prilozi

• ultra.jpg
    ultra.jpg
    267.3 KB · Pregleda: 86
Evo kod mene, sa 180.42 beta drajverima, Dx10:

FarCry04.jpg

Dakle, malo bolje nego u prethodnim whql (u DX10), ali opet losije nego pod DX9.
Mozda je razlika u korist DX10 samo u kombinaciji "high-very high", a pod "ultra high" se stvar premetne:p ?

Core-740mhz, shader-1690mhz, memory-1050mhz

Evo kod mene, sa 180.42 beta drajverima, Dx10:

Pogledajte prilog 42165

Dakle, malo bolje nego u prethodnim whql (u DX10), ali opet losije nego pod DX9.
Mozda je razlika u korist DX10 samo u kombinaciji "high-very high", a pod "ultra high" se stvar premetne:p ?

Core-740mhz, shader-1690mhz, memory-1050mhz

hmm moguce da 180.42 ima problema sa DX9 u ovoj igri... DX9 mozes jedino probati (sa 180.xx) ako iskljucis aero, ili na farcry2.exe desni klik i iskljuci desktop composation
pa testiraj dx9 sa novim drajverima...

a i ja sam uradio test u ulta high DX9 a pad je zanemarljiv 1-2fps (ulta high) znaci kod mene tek je enormni pad kad je very high podesavanje

Poslednja izmena:
Da, uvek iskljucujem Aero kad pokrecem igre/bencheve.
Evo i u DX9, i ono sto mogu da primetim odmah jeste da se izguio stutter koji mozete videti na onom mom prvom grafikonu, a koji je bas smetao...sa novim drajverom se izgubio u DX9 modu, a ublazen je dosta u DX10.
Frejmaza osetno bolja u DX9.

Cudna stvar zaista...to sam video samo na onom mom grafikonu, kao da se javljalo samo kod mene.Ko da imam SLi...

U svakom slucaju, verovatno cu se prebaciti na DX9.

FarCry05.jpg

Zar se aero ne iskljuci automatski kada se pokrene igra? Deluje iskljucen kad iz igre izletim na desktop.

kod mene ultra hight dx10 daje 42fps

GPU 700/1000mem
CPU 4300 3150Mhz
DDR2 840Mhz

U cemu je fora? Slicne sisteme imamo,a razlika tolika? Ovo se u Crysis-u nije desavalo. Koliko imas pod DX9 ?

@Nex999: I kod mene je prisutan stuttering.

Poslednja izmena:
Ultra high ...e sad,verujem da moze vise da se izvuce sa onim beta farcry2 driverima,al meni ova igra nije vredna igranja:S:

Prilozi

• Far Cry 2_1280x1024.jpg
    Far Cry 2_1280x1024.jpg
    305.9 KB · Pregleda: 127
U cemu je fora? Slicne sisteme imamo,a razlika tolika? Ovo se u Crysis-u nije desavalo. Koliko imas pod DX9 ?

@Nex999: I kod mene je prisutan stuttering.

DX9, ultra high imao sa 40fps
takodje sam primetio da bench oce drasticno da uspori posle prvog loop-a za 40% ponekad

Definitivno nema stutter-a u DX9...framerate osetno tecniji i sa 4xAF, nego pod DX10.U voznji se razlika najvise oseti.

Vrh Dno