Šta je novo?

Fantomski drajv?

• Začetnik teme Začetnik teme gileip
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gileip

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
660
Prilikom instalacije Windowsa i ostalih programa iznenada mi se pojavio gantomski CD-ROM i ima oznaku J, jer je to bilo prvo slobodno mesto! Ne znam posle kog programa se pojavio, ali jednostavno je tu, nama ga u Computer menagmentu, nisam ga našao u registry, u msconfig takodje ne mogu da ga nadjem? Imam Alchocol 120% instaliran i on diže samo jedan drajv I, drugih programa za virtuelne uredjaje nemam! Da napomenem da je u pitanju WIN XP Home legalna verzija, nervira me ime tog uredjaja koji ne postoji, pa ako neko može da pomogne da ga uklonim naka napiše! Hvala na pomoći!

odes u device manager (desni klik-properties na My Computer u start panelu), nadjes drive u delu DVD/CD-Rom drives obelezis ga i opet desni click-properties i dole na kraju imas opciju disable.

i nece ga vise biti 😀

disabledox2.jpg

Poslednja izmena:
Rekao sam da ga nema nigde, nisam početnik da ne znam da ga izbrišem iz device managera, jednostavno nema ga nigde, a postoji!!!

sorry nisam lepo procitao post....

Potpuno isti problem, potpuno isti Windows.
Pretpostavljam da je kod mene on bio uslovljen time što je drugi korisnik računara ranije imao instaliran Deamon tools koji pretpostavljam nije bio potpuno uklonjen iz sistema, već su ostali neki repovi za njim.
Kada sam instairao noviji Deamon Tools fantomski drajv se jedno vreme zadržao, ali je posle nekoliko paljenja i gašenja računara konačno iščezao i više ga nema.
Dakle pretpostavljam da je taj drajv ostatak nekog starog Deamon Toolsa. Probaj da li će novija verzija da ga "proguta".

probaj ovo:

1. Device Manager - View - Show Hidden Devices pa Uninstall (ako je drive tu)
2. Iz X-Setup-a: search - show/hide drives

Deinstaliraj taj nepostojeći drajv a odmah potom deinstaliraj i Daemonov SCSI kontroler iz grupe "SCSI and RAID controllers" pa restartuj mašinu.

Daemon nije ni instalira, a nema ga ni kad se uključi hiden, ne postoji nigde!?!?

Prestani da se nerviras oko njega i ne obracaj paznju, vremenom ce nestati.

Tweakovo sam ga pa se ne vidi više u Windowsu, ali ga Total Comannder i dalje vidi, neću više da se cimam i nerviram, hvala Vam na pomoći, kakvoj takvoj. Pozdrav!

Da nisi slučajno koristio neki program za ripovanje audio CD-a, kao što je Audiograbber?

Jesam, ali imam instaliran na 2 diska i tamo nema tog fantomskog drajva! Pogledaću danas kad stignem kući da nije možda od njega! Hvala!

Nazad
Vrh Dno