Šta je novo?

Fantasy Wars utisci...

stefanon

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2007
Poena
304
Sjajna igra i mislim da zaslužuje ocenu 85 moja preporuka. Reč je o poteznoj strategiji i pritom je strašno nezahtevna.
Igra se prilično dugo, i ne zamara kao neke druge igre.
Igra pruza mnogo prostora za razne kombinacije jedinica, najbolji su rendžeri koji su nevidljivi još ako imaju podršku strelaca....
Postoje 3 misije hjumani, orkovi i vilenjaci (već standardno), mogućnost vodjenja 3 heroja po misiji stim sto je jedan glavni koji nesme da umre, dok druga dva se pojavljuju u sledećoj misiji ako preminu, ali to komplikuje stvari...
Pored kopnenih postoje i neke vrste vazdušnih jedinica koje uglavom sluze za skupljanje neprijatelje koji bi da zbrisu, mada pruzaju i podršku prilikom napada na vaše kopnene jedinice:
Moja najbolja kombinacija: Asasin+orao su gotovo nezaustavljivi...

Sve jedinici steču iskustvo heroji valjda do 10lvl, (sad mi je 7 pa neznam) a jedinice do 5lvl.
Inače prvo igras sa seljakom, koji avanzuje u konjicu,strelca,infntry...
Pa posle ponovo biras kad ti konjica naprduje dve jače vrste uz doplatu zlata...
Posebno su jaki onaj mag heroj koga dobijete oko 5-misije. Kad on dostigne 3lvl i dobije munje jako je teško održati ga u životu jer ga neprijatelj mnogo nevoli.
Preporuka....!!!

Bas sam se pitao da li iko ovo igra sem mene i evo dodio sam odgovor.

Sto se tice igre stvarno je nezahtevna. Imam 6200 a igru teram vecinu na high, sa ugasenim senkama. Kao sto je vec navedeno radi se o poteznoj strategiji, ali za razlikuje se od ostalih igara. Na pocetku misija kupujete jedinice, unapredjujete ih, razmenjujete artefakte... Nakon toga stavljate odredjeni broj svojih jedinica na mapu i krecete. Mapa je najlakse receno velika ''batle'' mapa iz igara kao sto su Heroes of Might and Magic sa rekama, sumama, planinama, ali polja nisu kockasta vec su hexagonal cels. Novac, jedinice, artefakti se prenose iz misije u misiju, pa ako izgubite jedinicu bolje je ucitati prethodnu poziciju. Prvu kampanju sa ljudima sam presao i to sve na hard, a samo jedna misija mi je bila malo teza. Zadatci su obicno da se zauzme zamak ili da se neko ubije, ali ima i sporednih zadatala koji su malo drugaciji i daju odredjeni bonus. U zavisnosti koliko brzo ispunite glavn zadatak (koliko poteza) dobijate ocenu zlato, srebro, bronza i od toga zavisi nagrada za prelazak misije. Extra je fora da jedinice dobijaju skilove nakon level up-a, a i nakon unapredjenja.

Igar je mnogo zanimljiva (makar za mene), i koliko sam video pravi se King's Bounty koji bi trebao da bude na ovu foru samo sto imate zgrade i gradite jedinice koje vodite sa herojem (znaci Heroes of Might and Magic fazon), ali ipak ja cekam Disciples.

Imate trejler za King's Bounty na disku Fantasy Warsa, obavezno pogledajte!

Nazad
Vrh Dno