Šta je novo?

fan speed na P5K

whiplasher

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2007
Poena
435
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600x + NZXT Kraken X63
Matična ploča
MSI Mag B550 Tomahawk
RAM
G.Skill 32GB Trident Z RGB DDR4 3200MHz CL16
GPU
Powercolor Red Devil 6700 XT oc
Storage
Samsung 850 Evo 250gb + Patriot Burst 480gb + Storage hdd-s
PSU
Evga GQ 850W
Kućište
Coolermaster Mastercase 5 pro + Tempered glass
Monitor
AOC Q32E2N
Miš & tastatura
Anne Pro 2 lubed + foam, Logitech MX518 Hero, G500, ROG Spatha X, ROG Keris, ROG Gladius III Wireless, Asus Tuf M3
Ostale periferije
APC Line-R 1200
Mobilni telefon
S23 plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Koju god opciju u biosu da izaberem za brzinu CPU fana (optimal, prerformance il isilent) uvijek mi istom brzinom vrti. Ploca je Asus P5K bios je 603 ver.
update sam bios na 704 ver ali isto fan uvjek isto vrti

Jos jedno pitanje. Posto mi je ovo prvi put da imam intel platformu, dosta toga ne znam oko intela. Naime povecao sam FSB na 400 i mult na 8, i kad se pali racunar pise mi lijepo da je takt 3.2. Medjutim kad udjem u win i pokrenem everest ili CPU-Z pise mi da je mult 6 tj da proc radi na 6x400FSB. E sad mi nije jasno nista, jel on radi na 3.2 ili na 2.4?

Poslednja izmena:
hehe:) thx. Prelistao sam malo, pa sam prije ovog posta iskljucio C1 al nisam EIST, sad cu i njega. Hvala ti.

Mada me ubi u pojam fan kontrola, uvijek mi se vrti na 2400rpm asus silent square, bez obzira koji mod stavim. Morace ic na zalmana mfc-1:)

@gdje da nadjem EIST da iskljucim?

Poslednja izmena:
Zar niko nema ideju zasto ne funkcionise Cpu fan kontrola?

Ovo bi trebalo da resi problem, odes u configuration pa na advanced tab, sada iz drop down menija izaberes prvu stavku (kod mene je to IT8712FJ ... ) uglavnom to mi je i jedina opcija iz drop down menija koja u stvari ima setovanja. Sada imas PWM 1,2,3 itd. stavke u tom meniju i prvo proveris da li je neki od PWM-a u " ON/OFF " modu, ako jeste prebaci ga u software controlled mod i to bi trebalo da je to.

Poslednja izmena:
Ovo bi trebalo da resi problem, odes u configuration pa na advanced tab, sada iz drop down menija izaberes prvu stavku (kod mene je to IT8712FJ ... ) uglavnom to mi je i jedina opcija iz drop down menija koja u stvari ima setovanja. Sada imas PWM 1,2,3 itd. stavke u tom meniju i prvo proveris da li je neki od PWM-a u " ON/OFF " modu, ako jeste prebaci ga u software controlled mod i to bi trebalo da je to.

To je za kontrolu iz Speedfana, njega interesuje kontrola iz BIOS-a, ako sam dobro razumeo.
Isto je i na 5B-Plus Asusovoj ploči kod jednog drugara, Hyper TX2 se uvek vrti na maximumu bez obzira što je u biosu podešeno na AUTO.

@whiplasher - ima li neka opcija u biosu za prebacivanje na 3 tj 4 pina ventilator?
Probaj to ako ima.

nema u tome i jeste problem. Izgleda da me zeza to sto je vent 3 pinski. Ali na prijasnjoj ploci koju sam koristio, takodje je bio 4 pinski, a fan je radio normalno iako je on bio 3 pin. Al nista *** prebacio sam ga na zalmanov kontroler, nema mi drugog rjesenja.

Vrh Dno