Šta je novo?

Fan speed na GTX580

Skyw@lker

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X + Cooler Master Hyper 212 RGB
Matična ploča
Asus TUF Gaming B550M-Plus
RAM
DDR4 32GB (2x16GB kit) 3200MHz CL16 HyperX Fury RGB
GPU
ASUS TUF RX6800 OC Edition 16GB GDDR6
Storage
Kingston 1TB M.2 NVMe SA2000M8/1000G + Western Digital 4TB + 2 x WD Elements 8TB
Zvuk
AV Yamaha RX-A2A
PSU
BE QUIET! Pure Power 12M 850W
Kućište
Fractal Define R4 Black Pearl
Monitor
Gigabyte M27F
Miš & tastatura
Logitech K350 + Logitech M705
Ostale periferije
PS5 , Xbox Series S
Laptop
Lenovo ThinkPad T14 Gen 1
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra
Pametni uređaji
Hawei Watch GT 3 Pro, Huawei Body Fat, Xiaomi Mi Hub 2, Xiaomi Mi Kettler
Steam
markov211
Pristup internetu
  1. Optički internet
Posedujem ovaj model: https://www.asus.com/Graphics_Cards/ENGTX5802DI1536MD5/ - u poslednje vreme se kuler čuje malo jače nego inače, kao da je stalno na 100 posto, znam da se ranije čuo samo u igrama, a u idle u Win-u je bio tih. Imam poslednje drajvere (verzija 335.23), komp sveže instaliran Win 8.1 sve radi super.

Jel zna neko možda u čemu je "fora"?

Uzmi ocisti malo od prasine

Očistio sam grafu, izduvao prašinu (koje i nije bilo nešto mnogo) ali opet ista stvar. Čak sam i udaljio hdd od grafičke misleći da možda on ne zagreva gpu (pošto je blizu).

Nema opterećenja GPU-a evo slike. Temperatura i dalje oko 60, nije mi jasno...

gpu.gif

Jesi probao sa nekim drugim drajverom?

Situacija je sledeća: bio mi je stalno uključen extended desktop (zbog filmova i igara koje uglavnom igram na TV-u), isključio sam ga i temp. je krenula da opada!

Takođe je power profil bio namešten na high performance umesto na balanced (što je po default-u). To sam takođe promenio i sada je situacija dosta bolja.

Temp. je pala na nekih 46 - 47 stepeni a fan je na oko 1500 obrtaja i dosta je tiša (posle nekih 10ak min. merenja). Moguće da je do drajvera, znam da mi je ranije extended desktop bio stalno uključen i nije bilo problema. Svakako ću pratiti kako će se situacija odvijati na dalje.

gpu1.gif

O tome je vec pisano, jednostavno drajveri u odredjenim kombinacijama grafickih karti i broja monitora i TV-a, kad su u extended modu, podizu frekvenciju GPU-a i memorije tako da se povecava temperatura. Neki ljudi su javljali da su novi drajveri resili problem. Ali ne kod svih tako da ja i dalje koristim nVidia Inspector i opciju Multi Display Power Saver.

Nazad
Vrh Dno