Šta je novo?

[Fan Controller] Deepcool Rockman Fan controller

Prostreet

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2009
Poena
349
Kupio sam pre nekoliko dana Deepcool Rockman 3 line Fan Controller, pa rekoh da podelim sa vama utiske i preporucim ga ljudima, s obzirom da se radi o izuzetnom proizvodu sa dosta niskom cenom.

Deepcool Rockman kosta u maloprodajama oko 1250 dinara, ko moze da kupi po dilerskoj ceni jos je i nesto jeftiniji.

Bitne osobine:
1.Podrzava 3 ventilatora do maksimalne snage od 30W (dosta skuplji kontroleri imaju podrsku do 7-8W i slicno, cast izuzecima kao recimo takodje jeftini KazeQ 12W)

2.CPU ventilator ima regulaciju od 7-12V, dok ostala dva od 0-12V

3.Izuzetna izrada (za tu cenu pogotovu), odlican dizajn, format 3,5"

4.Cetvrta kontrola sluzi za ukljucenje-iskljucenje i regulaciju led dioda plave boje, koje jos i reaguju na zvuk :d.

5.Jedina mana je kratak PWM kabli, koji sluzi da pokazuje recimo brzinu okretanja CPU ventilatora, na nekim plocama ce moci da dohvati konektor, na nekim nece.

Evo vam par slika, a video neki mozete da vidite na Youtube, jer ima vec nekoliko prilicno dobrih pa nema potrebe da snimam.
Kome treba, stvarno dobar kontroler za 3 ventilatora, za male pare ima odlicno resenje u vidu Deepcool Rockmana, uvoznik je Infograf-Goti iz Novog Sada.

Kod mene je trenutno na njemu pored jos dva slabija ventilatora, zakacen jedan Papst ventilator koji trosi 5W, i ima protok od 100CFM i njega apsolutno precizno kontrolise ovaj kontroler.

Poslednja izmena:
lepo lepo kolega ;) a neka te sluzi josh lepshe

Fin uredjaj, nije skup.
p.s. ovo si mogao da stavis i u korisnicki opisi.

Hvala hvala kolega! :)

Nisam znao da ima ta tema, ako vidi neko od moderatora nek prebaci tamo. Ne da nije skup nego je dzaba sto bi rekli, za ono sto nudi. Lak za instalaciju, kad sam ga kod mene lagano namestio i to sto mi kuciste ima vratanca.

Stvarno lep kontroler, hvala na detaljnom opisu, mozda ga kupim :)

Odnekud mi se ovaj kontroler učinio poznatim.
Zapravo uređaj je identičan Xilence Fan Control Panelu ZUB-XP-FCP.B.
Pored logoa jedinu razliku između njih predstavlja boja pozadinskog osvetljenja koja je kod Xilence crvena.
Cena za Xilence je koliko vidim oko 1800 din.

Jeste identicni su sem sto Xilence ima crvene led i skuplji je, sto ce reci ruzniji, a skuplji, izgleda da Deepcool pravi hladnjake i ostale stvari za Xilence, to nagadjam jer identicni su im proizvodi, samo sto Deepcool ima mnogo veci izbor proizvoda ili neko treci radi za obe firme, evo linka Deepcool hladnjaka, vrlo zanimljivo: http://www.deepcool-us.com/ProductList/

Evo ovog Xilence kontrolera http://www.xoxide.com/xilence-internal-fan-controller35.html
I Xilence hladnjaka: http://www.xilence.net/en/products/cpu-cooler/multi-socket-cpu-cooler.html

Xilence kontroler je prodavala neka firma iz N.Sada.
Posedujem jedan, trebao mi je za ventove 3000+ ali jadnicak crvchao je ko damjanov zelenko kad stavim jedan od tri venta na max :).
Za ove normalne/tihe ventove, dobar je.

Ovaj za sada ne cvrci, sa ovim Papstom, videcemo kako vreme odmice! :)

Malo obavstenje, sinoc taman sklopim kuciste i sve namestim kako treba i propado namestajuci kablove, i ovo djubre kinesko crche, eto da znate da ipak ne kupujete ovo, jeste da nije skupo, ali dzabe, kad je kvalitet stvarno nikakav.
Radio je od marta meseca doduse punom parom, ma opet, zaobidjite ga.

Poslednja izmena:
Vrh Dno