Šta je novo?

Fallout 3 (Eng -2008 -XBOX360)

maxer

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2002
Poena
680
29f4ev4.jpg

a9y2op.jpg

1429bvk.jpg

evaw6s.jpg

bgr90y.jpg

2zxva0l.jpg

34ikzd1.jpg

Ko je zainteresovan za malo "Rapid" akcije :D neka mi pošalje poruku ;)

Igra se intenzivno od jutros... Stvarno je ispunio sva očekivanja, ali napominjem da sam ja fan Elder Scrollsa i da nisam igrao FO1 i FO2. Verujem da će se neki možda i smoriti... Meni je za čistu desetku!

"Fallout 3 is not Oblivion with guns! It is Oblivion with hats!" :D yahtzee legenda :)

Ajde neko detaljnije utiske, na netu nisu nesto preterano odusevljeni

Igrao sam jedno 3 sata pa evo par utisaka. Ukratko igra je bas zanimljiva, dosta dialoga. Trenutno sam nakon VAULT 101 u prvom gradu "Megaton". Graficki nije nista specialno ali nije ni loshe. Smena dana i noci. Prostor je ogroman, prvi put nisam ni gledao kompas i krenuo u skroz suprotnom smeru i otkrio jos neke gradove i NPC-eve koji su rashtrkani po celoj mapi. NPC-evi vam daju razne zadatke, a na vama je da odlucite dal cete da odradite to na bad ili good way. Ima autosave a mozete da napravite save u bilo kom trenutku. Svaki put kad se prodje kroz neka vrata u kucu ili bilo koji zgradu, tu se napravi autosave. Ja sam se *****ao sto nisam napravio neki drugi save, slucajno me video neki lik da kradem, i odmah se ceo grad okomio na mene aka Game Over. Pa sam morao sve ispocetka.

Ono sto sam primetio na samom pocetku igre pa i kroz ovih par sati jeste da se audio likova previshe preplice. U isto vreme pricaju njih trojca + neki cetvrti koji upravo prolazi kazhe " How are you stranger"....znaci to tako ume da iznervira jer ne mogu da pratim prichu ponekad. Hvala bogu nema bas toliko NPC-eva u jednoj grupici pa se i ne deshava cesto.

Poslednja izmena:
drzao sam sad pre nedelju dana xbox za 250e u rukama u italiji i da sam znao da ce ovo tako brzo da izadje za xbox, tacno bih ga uzeo |>
ko ce sad drugo napajanje, graficku, itd da kupuje...

Moji prvi utisci su da je ovo apokalipticni futuristicki Oblivion....ali ta kombinacija je tako zarazna.

Grafika je fantastična za igru ovog tipa. Velika je kao Oblivion, a 3x detaljnija... Ja sam impresioniran onim što su postigli u tom aspektu.

Upamti dobro šta si rekao, kroz koji dan ću dobiti XB360 za Fallout 3, pa kako će mi pored njega biti PS3 sa Oblivionom GOTY staviću na test tu tvrdnju :)

Grafika odlichna? Meni je bas graficki slaba igra. Nije da je loshe ali teksture su ubi bozhe jadne. Oblivion ustvari izgleda lepshe zbog svog raznolikog okruzhenja, ovde ume da smori ovako postapokaliptichni teren ali ***, to i jeste igra. Ali zato likovi i njihovi izrazi na licu su ko iz Deus Ex 1. Igra je barem za sada meni zabavna ali graficki i nije nesto.

Sa ovih shotova mi izgleda negde kao Oblivion sa Qarl's TP 3.

Grafika odlichna? Meni je bas graficki slaba igra. Nije da je loshe ali teksture su ubi bozhe jadne. Oblivion ustvari izgleda lepshe zbog svog raznolikog okruzhenja, ovde ume da smori ovako postapokaliptichni teren ali ***, to i jeste igra. Ali zato likovi i njihovi izrazi na licu su ko iz Deus Ex 1. Igra je barem za sada meni zabavna ali graficki i nije nesto.

Onda nisi video Oblivion za Xbox. Oblivion na PC-ju može da se nabudži (pogotovo sa Qarl modovima) da izgleda i bolje od FO3, ali na Xboxu OTB on izgleda loše. FO3 u tom smislu - rezolucija tekstura, broj objekata, a pogotovo iscrtavanje (ne dešava se da ti ogroman kamen pop-up-uje tek tako) izgleda za dva koplja iznad Obliviona na Xboxu. A to nije teško. Grafički, igra je otprilike u rangu sa Assassins Creedom...

Jeli maxo, od kojeg ego tripa ti bolujes da mi brises poruku u kojoj kazem da tvoja izjava da je grafika za fallout 3 "3x detaljnija od obliviona" nije tacna? Ako ocekujes od clanova foruma da se iskljucivo dive tvojim izjavama i drze ih za tautologije a sve ostalo planiras da brises reci odmah, da ne bih mastao da ovde ima neke diskusije vec ili se ljudi slazu sa tvojim izjavama ili ce im postovi biti obrisani. Ok?

Jeli maxo, od kojeg ego tripa ti bolujes da mi brises poruku u kojoj kazem da tvoja izjava da je grafika za fallout 3 "3x detaljnija od obliviona" nije tacna? Ako ocekujes od clanova foruma da se iskljucivo dive tvojim izjavama i drze ih za tautologije a sve ostalo planiras da brises reci odmah, da ne bih mastao da ovde ima neke diskusije vec ili se ljudi slazu sa tvojim izjavama ili ce im postovi biti obrisani. Ok?

Nije poenta u tome da suprotstavljaš mišljenja, ali ne možeš da izvodiš analize o tome kakav je moj ukus o igrama i mešaš ih sa mojim profesionalnim angažmanom, a onda sve to postavljaš ovde kao neku aksiomu. Možemo da diskutujemo o igri, a ne i o nečijim (ne)kvalitetima, pogotovo kada to nije tema ovog topica. Čak i da se ne radi o nečijoj sujeti, to je čist offtopic. Pričaj o igri, a ne o tome šta ti misliš o mom viđenju stvari i zašto je ono takvo. Ok?

Nisam video padove framerate-a, mada i nije bilo okršaja u kome ima više od nekoliko neprijatelja... Oblivion na Xboxu je radio mnogo mnogo sporije (često do 20 fps). Ovo je razvijano za Xbox na prvom mestu, tako da sve radi kako treba...

Nažalost, neće se dugo prelaziti. Sa 30 sati, igra je završena zajedno sa skoro svim kvestovima pored. I posle kraja, ne daju ti više da igraš...
ja sam video dva kraja, mali niz slika sa naracijom o tome kako je naslednik oca koji je počeo project purity, krenuo iz rupe 101 i nastavio očevu inicijativu pri tome se žrtvujući za čovečanstvo pokrenuvši purifier koji su osmislili njegovi - njeni roditelji. Druga varijanta je da oteraš koleginicu iz brotherhooda da ona to uradi, nakon čega ide isti završetak, samo kaže da je neki "nameless hero" napravio žrtvu za čovečanstvo. Treći kraj koji sam video je da se ubaci i neki virus u purifier koji ubija sve mutante, a to mi je naložio CPU-predsednik :). I tada je kraj isti, samo što kažu da su svi mutanti brzo očišćeni sa lica zemlje. Moguće da ima još krajeva...
ali igra je prekratka. Kapiram da se igra samo glavni kvest da ipak može da se završi za 10-ak sati, ali samo ako se rade neophodne stvari što je suludo, potpuno. Za onoliku zemlju, koju su stvarno detaljno uradili, šteta je što nema više kontenta za igru. :( Veliko razočarenje u ovom smislu. Nešto nalik na ono koje sam imao kada sam igrao Mass Effect... Strava početak, misliš igraćeš nedeljama, možda mesecima i prc... završi se a ti se tek malo levelovao :(

Malo da se ozivi tema .

Fallout 3 GotY edition izlazi 31. oktobra 2009 , i sem originalne igre imace i svih 5 DLC koji su do sada izasli .

Pojavile su se i glasine da ce do kraja godine izaci jos 2 DLC , koji ce biti poprilicno veci od ovih koji su do sada izasli.

GOTY će da se prelazi od početka, ponovo (zapravo, sa savegame-om postojećeg lika). Mrzelo me je da nabavljam sve ekspanzije posebno - najbolje je sačekati all-in-one i igrati lepo redom sve...

Ja vec neko vreme merkam Fallout da kupim. Iako nisam igrao prva 2 dela (mozda i bolje jer se vecini nije svideo ovaj treci deo).
Ovaj Goty pack mi super dosao. Sigurno ce biti na jednom Blue ray disku ? Ima li negde izlistana cena ?

Nazad
Vrh Dno