Šta je novo?

Fali mi jedan Evro :(

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

s16

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2008
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800X3D
Matična ploča
Gigabyte B650I AX
RAM
Kingstone 2x32gb 6400 FURY
GPU
Asus RTX4080 Super ProArt
Storage
4tb Samsung 990 Pro
Zvuk
Logi G Pro X2 Lightspeed
PSU
CM 850w SFF
Kućište
CM nCore 100 Max
Monitor
Alienware aw2723df
Miš & tastatura
Logi G915X & Logi G Pro Superlight
Laptop
Asus Zephyrus G14 GA403
Tablet
Apple iPad Air M2 Wi-Fi 128GB - Space Gray
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ne znam da li je pravo mesto za ovo ali ja moram ovo da pitam.

Jedan caletov prijatelj se oduvek pravio pametan raznim forama a jedna od novijih je ova:

Ako nas troje odemo u kafanu i svako ima po 10 eur u dzepu, racun ispadne 25 eur. Dobijemo kusur od 5 eur. Posto tih 5 eur ne mozemo da podelimo, damo 2 eura konobaru kao baksis i ostane nam 3. Sto znaci svi dobijemo po 1 evro nazad. Sto dalje znaci da smo potrosili po 9 evra.

E sad, ako pogledamo koliko para smo imali, to izgleda ovako, 9*3=27, plus onih 2 sto smo dali konobaru to dodje na 29 eur, gde je bre taj jedan evro?! Izlude ceo dan :(

Čekaj 9*3=27, plus onih 2 sto smo dali konobaru to dodje na 29 eur. :S U tih 27 je uračunato to što ste dali konobaru račun 25+2 eura=27 i svakome je ostao po 1 euro od kusura 27+3=30 i to je to. Sad ili sam ja proklizao ili je fora glupa. :S

:D

27 + 3 evra koja ste dobili pobogu... svako po 1 dobije a kafana je uzela 27 (25 racun i 2 baksis za konobara)

Nije za tebe kafanski zivot. :D

mislim da je tema za close...

Poslednja izmena:
Hahahah do jaja, znaci on me je zeznuo da idem logikom 9*3+2.. jeftino jeftino :p

Ako voliš tako neke logičke zezancije juče mi je dao ortak neki link preteruješ neke japance preko potoka, a imaš onaj Ajnštajnov test sa kućicama svakako su zanimljiviji od ovoga. :D

Mislim da ovo nikako nije IT.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno