Šta je novo?

Faktor jeze

Ralex2

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2004
Poena
319
Zanima me da li je neko igrao Sillent Hill 3 posto sam veliki ljubitelj survival horora na PC-u? Kakva je atmosfera posto znam da me je pogotovo Resident Evil kec dosta strecao? Vredi li kupiti igru na DVD-u?

Atnosfera je odlicna i ako te je stresao resident evil onda bolje spremi pakovanje lekova :D za smirenje posto je sve zaista jezivo.Apsolutna preporuka.

Tja... ja probao SIlent Hill 3 i bas mi je nekako bezveze...
Doduse ne znam koliko sam merodavan, nisam igrao nista slicno jos od Alone in the Dark-a.

Silent Hill se dosta razlikuje od Resident serijala, vise je psiho-horor. Mene je dvojka odusevila, ako nisi odigrao *obavezno* uzmi iako se trojka nastavlja na prvi deo (koji na zalost nikada nije izasao za PC) i nema direktne veze sa drugim delom. Generalno vazi misljenje da je trojka najslabija ali kakav uopste izbor imas na PC-ju? SH3 je ipak po mom misljenju work-of-art, i uopste kao i svaki SH, vise je mucan, bolestan i turoban nego strasan. Ja sam razmisljao o tome da kupim original samo da bih se dokopao dodatnog CD-a sa soundtrackom Akira Yamaoke. Prica je izuzetno vazna kao "immersivni" faktor, ako nisi igrao prvi deo (drugi je prica za sebe), obavezno idi na gamefaqs i procitaj neku analizu karaktera prvog dela, mnoge stvari ce ti biti jasnije. Kada skapiras dogadjaje kao kolektivnu verziju subjektivnog ludila protagonista usled razlicitih, realnih trauma, stvari postaju zaista scarry i vise ne izgledaju kao japanski monster-movie C produkcije, sto je mozda neki generalni prvi utisak.

Samo jedna napomena: igra zahteva hardversku dx8 podrsku, znaci nece da radi na karticama tipak GF4MX (mislim, moze da se natera ali to je agonija). Ali vredi, veruj mi, glavna junakinja Heather izgleda fenomenalno, iako je to ps2 tehnologija stara dve godine. I moram da istaknem dve objektivne mane, dosta lose kontrole cak i na analognom ps2 joypadu a kamoli u kombinaciji misa i tastature, i igra je cinjenica prekratka; mada kao i kod dvojke imas nekoliko krajeva, ali da bi *ono* prelazio vise puta mislim da moras da budes zaista klinicki slucaj :)

Nemoj mi reci da necu dobiti barem 10 sati game play-a. Normalno ne nameravam da je igram u najlaksem izdanju, ali valjda je dosta izazovna, zar ne?! Imam dvojku i moram reci da je dosta tezak, ali znam da sam se dosta strecao, a atmosfera me je odusevila. DVD bi uzeo zbog grafike i muzike, a naravno i akcije i naravno kompletiranja kolekcije (jos samo da nabavim kec sa ps one uz emulator).

Poslednja izmena:
padawan je napisao(la):
...iako se trojka nastavlja na prvi deo (koji na zalost nikada nije izasao za PC)...
Da li si siguran da prvi deo nikad nije izasao za PC? Pitam jer vidim u katalogu jednog bogatijeg (po broju naslova) pirata da ima sva tri dela SH-a za PC, pri cemu prvi dolazi na 2 CD-a.

Nemoj mi reci da necu dobiti barem 10 sati game play-a. Normalno ne nameravam da je igram u najlaksem izdanju, ali valjda je dosta izazovna, zar ne?! Imam dvojku i moram reci da je dosta tezak, ali znam da sam se dosta strecao, a atmosfera me je odusevila. DVD bi uzeo zbog grafike i muzike, a naravno i akcije i naravno kompletiranja kolekcije (jos samo da nabavim kec sa ps one uz emulator).

10-tak sati je neka realna procena, sad sto se tice izazova, ako igras zagonetke i akciju na normal (procitao sam u nekom opisu da ti za zagonetke na hard u SH3 treba maltene diploma iz knjizevnosti, znaci batali), stvari stoje obrnuto u odnosu na SH2 - zagonetke su dosta lagane, a borba je prilicno izazovna (velikim delom i zbog zaguljenih kontrola) i moraces dosta da ucitavas i da cuvas municiju zato sto je ima daleko manje nego u dvojci, i protivnici su mnogo opasniji.

Da li si siguran da prvi deo nikad nije izasao za PC? Pitam jer vidim u katalogu jednog bogatijeg (po broju naslova) pirata da ima sva tri dela SH-a za PC, pri cemu prvi dolazi na 2 CD-a.

Hm, prvi put cujem za tako nesto. Nisam pronasao opis SH keca za PC na vecim igrackim sajtovima, treba proveriti i na konamijevom sajtu, a tada nije bilo isonewsa i jedini izvor informisanja bili su opisi u svetu kompjutera koji citam jos od '90 - ako se tu nije pojavila igra, onda je nema. Nije to neki pokemon pa da prodje nezapazeno. Mozda je ipak uradjen sirovi port tipa Onimusha (prilicno neigrivo, s obzirom da je na japanskom), ili je ta verzija za PC u stvari neki fraknenstajn koji se pokrece preko PSOne emulatora (ako je tako nesto uopste moguce) - u svakom slucaju, nisu tu cista posla.

Nazad
Vrh Dno