Šta je novo?

fajlovi u root-u

LUC1FER

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
649
Da li neko ima ovaj problem? U root-u mi se odjednom pojavio file (file9999.chk), da li neko zna cemu on sluzi (ako uopste sluzi necemu)?Kada iz win commandera pritisnem F3 pise "Do not delete this system file"(ovo mi lici na neki virus ili nesto tako)??? Posto imam cable modem na njemu ima indikator aktivnosti mreze, desava mi se dok sam u windows-u znaci bez IE-a ili outlook-a da ima protoka. Da li je to normalno?

Hvala unapred

.chk fajlovi se generisu (od strane scandiska) kada se win neregularno resetuje (nestanak struje, reset na dugme dok traje neki proces i sl). Ako nisi radio nista bitno pre nego se resetovalo, onda mozes da brises te fajlove, mada postoji mogucnost da bude i neki osteceni bitan fajl (od nekog korisnickog) programa i samog win-a. Najcesce su bezbedni za brisanje pogotovu ako im je velicina 0

Za cable valjda ce se neko javiti ko bolje poznaje mreze.

LUC1FER je napisao(la):
Posto imam cable modem na njemu ima indikator aktivnosti mreze, desava mi se dok sam u windows-u znaci bez IE-a ili outlook-a da ima protoka. Da li je to normalno?
preporuka: stavi neki firewall (npr. Kerio Personal ili bilo koji, po izboru), pa vidi sta ce ti on reci!

naravno da je normalno. modem verovatno pokusava da utvri neke paramtre, kao recimo produzetak zakupa ip adrese i tako dalje...

Nazad
Vrh Dno