Šta je novo?

Fajlovi sa ekstenzijom m2ts

artur

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2003
Poena
630
Imam koncert BD Clone sa m2ts fajlovima, pa me interesuje sledece.
Da li je normalno da zauzece procesora bude oko 65%, dok je za
MKV fajlove ok 45% isto je DTS zvuk, FFdshow filter i najnoviji Haali.
Oba fajla gledam preko MPC HC, da li postoji neki drugi player
koji radi bolje sa BD ripovima da prikaze meni i ostale sadrzaje kao DVD,
i ako ima koji fajl da ucitam tipa VIDEO_TS.IFO za DVD.
Hvala.

Zauzece procesora je vece jer je u m2ts fajlu veci bitrate kompresije, h264 ili vc-1, eventualno mpeg-2, za razliku od mkv-a koji uglavnom ima manji bitrate x264 kompresije.
A sto se tice gledanja bluray diska pustaj preko TotalMedia Theatre-a ili PoverDVD-a ne vece verzije od v7.3 posto na ostalim ne radi i imaces menije i sve ostalo.

A da, ako vec kazes da je koncert, onda obavezno gledaj preko TotalMedia Theatre-a zato sto nece da ti downmixuje lossless zvuk koncerta, ali moraju zvucnici da ti budu spojeni na anlogne ulaze sa zvucnom a ne optickim. Ovi ostali programi ce da downmixuju, ima fora da ide preko ffdshow-a ali je malo kompleksno podesiti, zato samo cepaj preko Total-a.

Poslednja izmena:
zaboravio sam da pitam kada pustim doticni fajl
kao da je u Interlace-u (ivice su malo izreckane),
pa me zanima koja je najbolja opcija za Deinterlacing
u FFDshow-u.

Prilozi

• capture.jpg
    capture.jpg
    281.1 KB · Pregleda: 64
Zauzece procesora je vece jer je u m2ts fajlu veci bitrate kompresije, h264 ili vc-1, eventualno mpeg-2, za razliku od mkv-a koji uglavnom ima manji bitrate x264 kompresije.
A sto se tice gledanja bluray diska pustaj preko TotalMedia Theatre-a ili PoverDVD-a ne vece verzije od v7.3 posto na ostalim ne radi i imaces menije i sve ostalo.

A da, ako vec kazes da je koncert, onda obavezno gledaj preko TotalMedia Theatre-a zato sto nece da ti downmixuje lossless zvuk koncerta, ali moraju zvucnici da ti budu spojeni na anlogne ulaze sa zvucnom a ne optickim. Ovi ostali programi ce da downmixuju, ima fora da ide preko ffdshow-a ali je malo kompleksno podesiti, zato samo cepaj preko Total-a.

Hvala na brzom odgovoru idem da nadjem TotalMedia, ja imam Asus Xonad d2x i bas je povezan preko s/pdif-a na A/V reciver, probacu pa cu javiti. Ako mi se na reciveru upali DTS lapica znaci da ne downmixuje?

Ako se upali DTS onda downmixuje, jer SPDIF je ogranicen na 1.5mbit zvuk DTS-a, a na blurayevima imas zvuk od 3-12mb zvuk koji ne moze preko spdif-a, moze jedino preko analognih izlaza ili eventualno HDMI izlaza koji tvoja karta nema. Znaci za high resolution zvuk je resenje analogni izlazi ili onaj ko ima HDMI - on ne treba da razmislja.

Nazalost izgleda da tvoj 8800 GTS ne spada u graficke sa hardwerskom akceleracijiom, tako da je sve prepusteno procesoru. Mogao bi jedino da probas sa nekim drugim decoderom recimo CoreAVC jel je dosta brzi od FFDshow-a, a takodje mozes da probas u ffdshow-u da stavis za H264 decoder ffmpeg-mt, ali opet sve zavisi kako je kodiran video.

File izgleda da jeste interlace, samo stikliraj Deinterlace i ostavi kako jeste, to je najbolje

I ja dajem glas za Arcsoft TotalMedia Theatre za pustanje BD/HDDVD filmova.

Poslednja izmena:
Imam instaliran ffdshow i MPC i ne mogu da pustim m2ts file. Ima li neki nacin?

Jesi instalirao i Haali Media Splitter? Jako bitan u celoj prici? Mada MPC bi trebalo da ima interni splitter, opet zavisi koliko staru verziju koristis.

Sve je najnovije. Imam i Haali instaliran. Sta bi jos moglo da bude?

Vrh Dno