Šta je novo?

Factorio

Uh cisto da se neko ne zezne kao ja preko 50k mina ume da poprilicno udari na preformanse. Meni je sa 40-50 fps spalo na ispod 20...

50k mina... koji si ti ludak...

I meni je "visak tecnosti" bio problem,ali ja to resim jednostavnim "brisanjem" rezervoara i ponovnim postavljanjem istog koji je tad prazan...

Koja vam je najbolja taktika za trebljenje alien uporista?

Ja nisam daleko odmakao ali varanje je jako solidna taktika. Siris elektricnu mrezu, montiras/demonstiras zidove i turrete. Osvajanje teritorije mic po mic, ko u Velikom ratu. Samo vodi racuna da mozes da dobacis do onih njihovih gnezda a da oni ne mogu bljuckati na tebe. Na fer da napravim nesto nisam uspeo.

Ma jok,to dosadno bre :)

Ja uzmem tenk,zaletim se u sred njihovog uporista,usput krenu da napadaju i pljuckaju,gazim prvo gnezdo,gledam da ne naletim na velike crve usput jer puno HP skidaju sa tenka,zgazim gnezdo,bezanija,otarasim se ovih sto me jure,popravka tenka pa opet dok ima gnezda... kada sredim sva gnezda,topom sa tenka sredim pljuckajuce crve i uporiste ocisceno...

Tenk je dobar za pocetak, AP granate rade odlican posao protiv gnezda, hordi neprijatelja i srednjih crva, velikog crva dokusuris sa ramovanjem u njega. Posle sam presao na Iron Man oklop :d Dva reaktora, baterija gde moze da stane i dosta stitova MK II, uz to jurisna sacmara sa AP municijom kolje sve pre sobom. Naravno za bas jaka uporista, jedno 50-100 destroyer drones unapredjene do daske i otrovne kapsule rade odlican posao, samo gazis sve pred sobom. Tenk je dobar i za psotavljanje sina kroz sume. Gazis drvece i slazes prugu iza sebe kako vozis :)
Treba dosta resursa za destroyer drones i jedno 40 alien artifacts za MK II exo odelo.

Imam male kvadratne baze povrsine 10x10 ili nesto slicno. Uglavnom na sredini je ona elektro podstanica sto ima veliko polje za snabdevanje strujom do nje je roboport i veliki stub za struju sve ostalo je popunjeno laserskim turetima. Na kraju sve je opasano duplim zidom i na sve cetiri strane su vrata. Od baze vucem struju i idem ka prvom gnezdu. Blizu gnezda postavim taj kvadrat i onda napada i bezanija u u kvadrat. Kada pocistim ostavim u roboportu 25 robotica i 50 paketa za popravku i vucem zicu dalje do sledece baze. Kako sam 180 sat u partiji baze vanzemaljaca su ogromne. Sada sam se bacio na proizvodnju ion canona kojih trenutno imam 8 pa je malo lakse da se cisti.

Aaaa ne,bez modova molim :D
Sada sam na klot igri,ranije sam imao bombardere,jet fightere i sl... prelako je tako...

Ma za****, ne cisti mi se jedna vanzemaljska baza 15 minuta, 'si ti normalan. Od modova koristim pomenuti Ion cannon (preko 20 spawn gradjevina po bazi sa jedno 50 crva i hrpom zivuljki trebalo bi stvarno puno vremena da se sve to pobije), onaj za povecanje inventara, void chest ( trebao mi je da se oslobodim 160k mina koje sam napravio ), FRAL (ili tako nesto dobijas onaj voz za postavljanje sina i signala na osnovu Blueprinta koji stavis unutra), neki za resurse gde su resursi povrsinski sve veci i veci sto si udaljeniji od pocetne pozicije, i onaj fat controler za vozove (mnogo zgodna stvarcica pogotovo u detekciji brljotina koje napravite).

Nego kako transportujete naftu sa udaljenijih lokacija, i dalje cevima (podzemnim) ili vozom i kako ste resili skladistenje viska tecnosti? Najefikasnije sto sam do sada isprobao je da su rezervoari spojeni serijsi odnosno svaki rezervoar ima jedan ulaz i jedan izlaz tako da se u sustini ponasaju kao jedna cev i na ulazu i izlazu svakog je po pumpica. Ovako kada ih postavim uvek se prvo puni rezervoar na izlazu a poslednji se puni rezervoar na ulazu tako da se niakda ne gubi tecnost kao kada su onako spojeni svako sa svakime pa se ponasaju kao bazen. Cek da okacim sliku za slucaj da nisam lepo opisao ovo. Uh predaleko sam ne mogu sada da se vracam okacicu posle :D

Aj bezi u wot ti, znas :p

Evo vidi ovo:

Factorio_2016_04_04_13_58_39_152.jpg

Minimum 15 minuta drndalnja i navlacenja, plus ako se zeznes i pridjes preblizu ti crvi ima da te instagibuju :D

edit ili ovo... Mislim koliko bi vremena trebalo da se to pocisti?

Factorio_2016_04_04_14_39_07_790.jpg

Meni je daleko interesantnije dizajniranje pogona i pronalazenje idealnih kombinacija za pravljenje, pa ono svega. Borba mi je samo nuzno zlo jer me tera da odredjeni segment dizajna baze posvetim odbrani a posebno zbog potrosnje struje koje iziskuje. Trenutno +7k laserskih tureta jede oko 300 MW pogotovo ako neki segment baze zapuca :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno