Šta je novo?

Facelift stare legende: FreeSpace 2 SCP

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Radi se o sredjivanju i totalnom overhull-u jedne od najbolje Space SIM igre, na sledecim linkovima mozete skinuti sve sto vam je potrebno da bi ste videli FS2 u novom ruhu.
Srz samog projekta, izvrsni fajlovi i launcher: http://www.hard-light.net/forums/index.php/topic,44291.0.html
Ostali potrebni fajlovi, mv_zpack i mv_adveffects:http://scp.indiegames.us/download.php?list.2

Trenutn verzija moda sadrzi mnoga tehnicka poboljsanja kroz OpenGL (primarni) i Direct3D; vece rezolucije, specular lighting, glowmaps, environmental maps, hi poly modele svih brodova, redizajnirani hi-res i exteme-res efekti, detaljnije teksture, animirane teksture... planira se dalji razvoj i skoro ubacivanje podrske za normal maping, pixel shadere... i jos dosta toga.

Jos jedna stvar koja mi se svidel sto postoji port FreeSpace-a 1 koji je u potpunosti kompatibilan sa FS2 SCP, sa izuzetkom nekoliko brodova izgleda isto kao FS2 SCP i vredan je ponovnog prelaska. Link: http://www.hard-light.net/forums/index.php/topic,38673.0.html

Takodje na FS2 SCP engineu razvijena je jedna stand alone modifikacija, Wing Commander Saga, moze se naci na ovoj adresi: http://scifi3d.org/downloads/prologue/prologue_setup.exe Mod je uradjen odlicno i krajnje ozbiljno obzirom da nije komercijalan, trenutna verzija sadrzi prolog i po svemu sudeci bice jos materijala u skorije vreme.

Poslednja izmena:
Da li je moguće da nemaju ni jedan screenshot iz igre na forumu?

OHOHO!!! Taman da uposlim joy koji skuplja prašinu već neko vreme :)
Tnx za info!

Cekaj cekaj - jesam ja to dobro razumeo - ovo je modifikacija za Descent Freespace 2?
Neki brodovi mi bas lice na originalne modele iz igre koju sam skoro igrao.

Ako je tako, vreme je da je opet pokrenemo :D

U principu da, ako se stavi ovaj mod preko sveze instaliranog FreeSpacea 2 dobija se ista igra ali sa dosta poboljsanja, mucho boljom grafikom, nekim novim featureovima, 3D radar, sredjen Net kod za MP... Iskreno meni se sve ovo izuzetno dopada, posebno sto sad mogu da prelazim FreeSpace 1 sa skoro svim ovim featureovima na 1280x1024x32bit 4xAA, 16xAF... Kolko vidim dosta modova poput Wing Commander Saga ce se zasnivati na ovom source projektu... prava divota.

super, jos samo da je jasno kako se to instalira, sta je potrebno itd. nemamo svi bas vremena da pokusavamo da ovo pokrenemo 5 sati...da na kraju ne bi radilo :(

pogotovo ovaj FS1 mod, tu mi tek nista nije jasno, skinem to i sta dalje ?

super, jos samo da je jasno kako se to instalira, sta je potrebno itd. nemamo svi bas vremena da pokusavamo da ovo pokrenemo 5 sati...da na kraju ne bi radilo :(

pogotovo ovaj FS1 mod, tu mi tek nista nije jasno, skinem to i sta dalje ?

Za FreeSpace 2 SCP mod treba da imas sveze instaliran retail FreeSpace 2 (samo pazi, kod nas je kruzila verzija igre kojoj je sparky_fs2_hi.vp arhiva bila korumpirana i igra se nije mogal igrati u 1024x768, moras imati onu pravu, ispravnu) i arhive: mv_core.vp, mv_effects.vp, mv_adveffects.vp, mv_models.vp, mv_music.vp, mv_textures.vp i izvrsne fajlove: fred2_open_3_6_9.exe, fred2_open_3_6_9_debug.exe, fs2_open_3_6_9.exe, fs2_open_3_6_9_debug.exe i launcher.exe.
Sve to treba da iskopiras u install direktorijum FreeSpace 2, igra se pokrece preko launchera gde se prvo bira lokacije exe-a, u ovom slucaju fs2_open_3_6_9.exe, posle biras opcije i pokreces igru. Takodje mozes iskopirati sve cinematice *.mve sa FreeSpace 2 CD-ova u install dir da imas intro i sve ostalo na hardu.

Za FreeSpace 1 port treba se malo pomuciti, takodje je potrebno da imate CD-ove originalne FreeSpace 1 igre.

Posto ste je instaliran maticni FS2 SCP mod kreirati folder sa imenom npr. FSPort u FreeSpace 2 install direktorijumu, u njega staviti skinute arhive: fsport3_0_3.vp, fsport-missions.vp, sparky_hi_fs1.vp i stu_fs1.vp, u isti direktorijum sa originalnog FreeSpace 1 CD-a 1 i 2 iskopirati sve *.mve fajlove (cinematics). Iz FreeSpace 2 direktorijuma prekopirati data folder u FSPort (to je mod direktorijum i on treba da ima default strukturu, znaci u nejmu su svi oni ostali folderi - cache, cbanims...). Uz pomoc VPView32 2.0 http://download.descent-network.com/descman/modules/vpview.w32/vpvw20b5.exe otpakovati sledece:

*.wav iz data\voice\command_briefings koji se nalaze u freespace.vp u FSPort\data\voice\command_briefings
*.wav iz data\voice\special koji se nalaze u freespace.vp u FSPort\data\voice\special
*.wav iz data\voice\briefings koji se nalaze u voc.vp u FSPort\data\voice\briefing
*.wav iz data\voice\debriefings koji se nalaze u voc.vp to FSPort\data\voice\debriefing (freespace.vp i voc.vp se nalaze na prvo FreeSpace 1 CD-u)
i na kraju iskopirati *\data\cbanim.vp koji se nalazi na prvom i drugom FreeSpace 1 CD-u u FSPort\data\ .

Preko MOD taba launchera odabrati MOD folder, tj. nas FSPort folder i zviznuti Run. Naravno ne treba zaboraviti da se treba selektovati FreeSpace 1 kampanja iz campaign screena (vrata na spratu), posto ce po dafaultu biti odabrana FreeSpace 2 kampanja. Ovako bi trebalo sve da radi.

Poslednja izmena:
(samo pazi, kod nas je kruzila verzija igre kojoj je sparky_fs2_hi.vp arhiva bila korumpirana i igra se nije mogal igrati u 1024x768, moras imati onu pravu, ispravnu)

Aaa zato je ona meni stalno izletala kad sam je stavio na tu rezoluciju :)
Inace, mnogo mi se svidja sto su ovo odradili!

jedno pitanje.... jel moze freespace 2 da se upravlja misem...???
mislim na x i y axis...
skinuo sam wing commander saga - prologue ali nikako da namestim da upravljam misem...
nameravam da nabavim fs2 ali necu da uopste ni da igram ako ne moze da se igra misem

Aaa zato je ona meni stalno izletala kad sam je stavio na tu rezoluciju :)
Inace, mnogo mi se svidja sto su ovo odradili!

Kad je igra izasla imao sam tu nesrecu da nabavim shkart verziju, znaci imao sam HW ali nisam mogao da pokrenem igru u toj rezoluciji, pre godinu dana sam uspeo da nabavim ispravnu verziju FreeSpace 2 kao i FreeSpace 1 + Silent Threat

jedno pitanje.... jel moze freespace 2 da se upravlja misem...???
mislim na x i y axis...
skinuo sam wing commander saga - prologue ali nikako da namestim da upravljam misem...
nameravam da nabavim fs2 ali necu da uopste ni da igram ako ne moze da se igra misem

Idi u Opcije pa na levoj polovini ekrana imas da chekiras, Mouse On/Off, inace po defaultu mis je posesen ali meni se ne svidja ako je postavljena vertikalna osa, treba da je invertovana.

Zahvaljujuci mLakiju, uspeo sam da poceram ovaj mod i stvarno fenomenalno izgleda! Sve preporuke!

Nazad
Vrh Dno