Šta je novo?

Facebook Accounts - dvostepena provera pristupa

Drvodelja

Čuven
Učlanjen(a)
08.02.2003
Poena
619
Ova tema bi možda mogla da bude nastavak teme: Google Accounts - dvostepena provera pristupa

O čemu se radi?
Facebook takođe kao i Google ima opciju dvostepene zaštite, tako da pri logovanju upisujete korisničko ime i šifru, zatim vam stiže SMS verifikacioni kod na mobilni telefon koji prepisujete u browser i tek ste onda pristupili vašem Facebook nalogu. Postoji ista opcija kao i na Google da nakon uspešnog logovanja vaš računar dodate na "Recognized Devices" listu. Ukoliko dodate vaš računar na listu prepoznatljivih uređaja, prolazićete kroz SMS verifikacioni tretman samo na tuđim uređajima koje niste dodali na listu.

Kakav problem se javlja?
Facebook je prekjuče prestao da se "konta" sa 064 mrežom Telekom Srbije (druge mreže trenutno rade, tj. barem Telenor radi koji sam probao). Krenete da se logujete, upišete korisničko ime i šifru, Facebook vas pusti na drugi korak "Enter Security Code" gde piše da će vam stići SMS verifikacioni kod... ali on ne stiže. Ukoliko niste dodali vaše računare na pomenutu listu prepoznatljivih uređaja, niti su vam nalozi povezani sa mrežama mobilne telefonije sa kojima Facebook nije trenutno u svađi, više ne možete da pristupite vašem nalogu.

Ja ne mogu da pristupim svom najbitnijem profilu preko koga dogovaram i obavljam razne poslove. Slao sam Facebooku mejl, u kome sam priložio svoju ličnu kartu i opisao problem. Za sada nisam dobio nikakav odgovor (iskreno ga i neočekujem), zvao sam i MTS korisniči servis (što je bio prilično glup potez, ali je u pitanju potez očajnika). U MTS-u ponavljaju iznova i iznova da je to problem isključivo Facebooka i da oni ne mogu nikako da pomognu, što je naravno totalna glupost, jer je jedno kada Facebook dobije mejl sa žalbom nekoliko članova, dok bi mejl kompanije telefonskog operatera imao mnogo veću težinu.

Ima li još neko za sada isti problem? Ja još uvek ne mogu da se oporavim od šestomesečnog perioda kada je Facebook imao problema sa kešom, pa su mi se na stranicama tj. "pejdžovima" vraćale vesti stare po nekoliko meseci, a nove nestajale. I da... Google i dalje radi u kombinaciji sa 064 MTS.

Ja sam neki dan morao da ugasim dvostepenuu proveru... ako me neko uhakuje brrisem nalog i kraj...

facebook ima vec duze vreme sa smsom.. ;) a koliko vidim nema skoro popravke istog! :)

Resio sam problem posaljite poruku sa tekstom F na 32665, i onda probaj da se logujes mislim da ce ti stici. Meni radi!
Pozdrav

Isti problem kod dve poznanice koje imaju dvostepenu proveru i obe su na MTS-u. HerbalKing jesi uspeo da se uloguješ na tu foru? Da li se poruka naplaćuje?

edit: Poruka se ne plaća dodatno a kao odgovor mi stiže: Шифра за Фејсбук за мобилне: XXX

Nažalost ne mogu da probam da li ovo radi jer problem nije kod mene, ja imam 063, nego kod tih devojaka. HerbalKing kako je ovo tebi proradilo, ovo je očigledno nešto za mobilne, kako je to povezano sa desktop pristupom???

Poslednja izmena:
Facebook mi je otključao profil, tri dana nakon poslatog mejla. Izgleda da neko tamo ipak čita korisničke žalbe. :) Takođe sam dobio i sledeći odgovor:
Thanks for verifying your identity. We removed the block on your account so you should now be able to log in.

We also turned off login approvals. If you’d like to turn login approvals back on, we recommend making sure you turn private browsing off for your browser (ex: Internet Explorer). This way, you won't get stuck entering a code every time you log in.

Vrh Dno