Šta je novo?

F1 simulacija za PC ?

• Začetnik teme Začetnik teme mipko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mipko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
705
Cao,

Da li ima F1 za PC, odnosno ako nema F1 kao naslov - onda da li ima neka simulacija koja ima mod za F1 ?

thanks
Mipko

Trenutno imaš jedino modove, recimo za GTR 2, mada se meni lično to uopšte ne sviđa.

Codemasters priprema igru koja će se pojaviti sledeće godine.

Davno sam igrao Grand Prih 4. Za svoje vreme bila je odlicna igra. Ne znam da li bi mogao danas da je igras, ali probaj ako ti ne smeta zastarela grafika.

Probaj rFactor sa modom za F1.

F1 2008 Delux, mada ako si istinski zaludjenik, kupuj ps3 i nove formule, nema da pogresis 😉

F1 2008 Delux, mada ako si istinski zaludjenik, kupuj ps3 i nove formule, nema da pogresis 😉

Daj ne lozi coveka, mislim podrzavam kupovinu PS3 u svakom slucaju, ali F1 je ocajan 🙂 Arkada kao da je EA pravio 😉

Williams-ov F1 Simulator:

F1 Nico Rosberg training in Simulator for Singapore GP
[YOUTUBE]b9CjN846KRY[/YOUTUBE][YOUTUBE]qhxAGIxat60[/YOUTUBE]

Bojim se da nema na torrentima. 😀😛

Btw, rFactor sa F1 modovima od sezone 1955 do 2008, pa biraj.
:wave:

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima,

Sad imam jos dva podpitanja 🙂

Prvo Pitanje: Gde moze da se kupi rFactor (original) a odakle mogu da se skinu modovi ?
Drugo pitanje: da li je Momo racing wheel OK volan za rFactor ?

poz
Mipko

rFactor se kupuje online, kao i LFS i iRacing... Dakle, preko kreditne kartice kupis "kod" sa kojim otkljucas igru kada je skines. Dakle, downloadujes je sa neta, mozda ima i neka varijanta da porucis na disku vec ali sto bi to radio.
Momo je sjajan volan 😉

Za rFactor momo je extra, mada ako si ikako u mogucnosti idi na g25...volan se ne kupuje svaki dan, a kvacilo i 6stepeni manualni menjac super dodju u nekim igrama! Takodje veruj mi da je daleko lakse drzati noge malo razdvojenije kako je na postolju za g25 uradjeno!

Za orginal igru nazalost ne mogu pomoci,ali ako ti igranje online nije prioritet onda postoje resenja :wave:

rF mozhe preko neta i sa narodnjakom. 😉

Prilozi

• rFactor 2008-11-03 15-29-15-04.webp
    rFactor 2008-11-03 15-29-15-04.webp
    138.4 KB · Pregleda: 84
....Btw, rFactor sa F1 modovima od sezone 1955 do 2008, pa biraj.

Kao shto Rajke reche, rFactor se nametje kao najbolje reshenje. Ne da imash gomilu modova koji variraju po godinama, nego imash i gomilu staza. Mada evo sad je izashao i neki F1 2008 mod za GTR Evolution, ali opet ..rFactor za sad.

Poslednja izmena:
Ma ja bih najradije da provozam ovaj Williams-ov simulator.🙂
Kad bi novo Codemasters-ovo F1 ostvarenje izgledalo i radilo ovako (makar upola) gde bi nam bio kraj.

Ma ja bih najradije da provozam ovaj Williams-ov simulator.🙂
Kad bi novo Codemasters-ovo F1 ostvarenje izgledalo i radilo ovako (makar upola) gde bi nam bio kraj.

Ne razumem uopshte. Codemaster nije niti tje praviti simulaciju od F1. Verujem da tje biti vishe na arkadnom nivou, shto i nije loshe, ni po njih, a ni po shiru igrachku populaciju. Naravno, donosim zakljuchak na osnovu do sad vidjenog i probanog od Codemastersa. CTDP F1 ili MMG F1 modovi izgledaju sasvim pristojno, a o fizici, sve rechi hvale. Verujem da tje Codemastersovo chedo izgledati lepshe, ali ne verujem da tje imati iole ozbiljniju fiziku. Gde je sve to u odnosu na onaj Williamsov simulator, ne znam zaista.

Koliko je zaista G25 bolji od Momo ? Mislim cena mu je bas velika...

Trazite Williams-ov simulator a imate iRacing?! Dobro nije F1 ali opet...
http://www.iracing.com/newsEvents/index.php
iRacing.com is now the "Official Simulation Service" of the Star Mazda Championship and will provide resources that allow prospective new drivers to test drive and existing drivers to train with a virtual Star Mazda race car on digital duplicates of most of the tracks that will be used by the series during the 2009 season.

Koliko je zaista G25 bolji od Momo ? Mislim cena mu je bas velika...

Pa bolji je. Sve je bolje. Volan radi lepshe i FF je lepshi i bolji zbog dva motora, precizniji je, kozza u ruci je lep osetjaj vs gume kod Momo-a, pedale su bolje, i opet tri pedale vs 2, 6-stepeni menjach+ seq koji mozzesh da pozicionirash gde god hotjesh.... i tako. Ja sam imao DFP pre G25. Kada sam kod druga seo ponovo za DFP, video sam koja je to zaista igrachka u odnosu na G25. Isto kazzu ljudi koji su koristili Momo. ali da budem iskren, da ga nisam nashao po super ceni, i to na benchu, neverujem da bih ga kupovao. Zbog standarda, naravno. Nebi savetovao nekom da ga kupuje, ko ne planira ozbiljnije da ga exploatishe i to u simulacijama. U svakom drugom sluchaju je protivprirodan blud i bacanje para 😉

@Klesk

***, znash kako kazzu: 'Iljadu ljudi, 'iljadu tjudi. 'Iljadu zzena, dve 'iljade grudi 😀

Poslednja izmena:
Ne razumem uopshte. Codemaster nije niti tje praviti simulaciju od F1. Verujem da tje biti vishe na arkadnom nivou, shto i nije loshe, ni po njih, a ni po shiru igrachku populaciju. Naravno, donosim zakljuchak na osnovu do sad vidjenog i probanog od Codemastersa. CTDP F1 ili MMG F1 modovi izgledaju sasvim pristojno, a o fizici, sve rechi hvale. Verujem da tje Codemastersovo chedo izgledati lepshe, ali ne verujem da tje imati iole ozbiljniju fiziku. Gde je sve to u odnosu na onaj Williamsov simulator, ne znam zaista.

Codemasters je za DiRT rekao da će biti poluarkada. I bio je poluarkada. Za GRID su rekli da će biti totalna arkada, i tako je i bilo. Za F1 2009 su najavili da će biti prava simulacija, naravno sa opcijama da je svako prilagodi sebi.

i ja sam negde cuo da ce biti simulacija. Can`t wait! 😀

Williams-ov F1 Simulator:

F1 Nico Rosberg training in Simulator for Singapore GP
[YOUTUBE]b9CjN846KRY[/YOUTUBE][YOUTUBE]qhxAGIxat60[/YOUTUBE]

Bojim se da nema na torrentima. 😀😛

Btw, rFactor sa F1 modovima od sezone 1955 do 2008, pa biraj.

Wow. Gde ovo iskopa, svaka ti cast.

probao sam GTR2 i GTR Evolution. Utisci su sada na pocetku pomesani. Vizuelno su dosta losije od GRID-a, ali je osecaj voznje mnogo bolji - neuporedivo.
rFactor cu probati danas.

poz
M.

Grid je igra od ove godine, a GTR2 od pre 3 (Gtr- evolution je zasnovan na slicnom engineu , te i on deluje graficki zastarelo , najvise zbog nedostatka dinamickih senki i reflekcija na automobilu) , te je to jedini razlog.

Joj koliko ti zavidim za tim volanom... :S:

dajte neki hint za cim da guglam da bih skinuo rfactor modove za F1, u stvari zamolio bih vas da mi date sve predloge u vezi rfactora.

poz
M

^Pogledaj ovu temu shto tiche rF-a tj. koju verziju da nabavish:

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=170083&highlight=2008+mod

Na ovom sajtu mozhesh pronaci sve "legalne" modove i staze( pod Cars imas sortirane klase, izaberesh Open Wheeler ako volish formule):

http://www.rfactorcentral.com/list.cfm?cat=Cars

Da ti malo olaksham ...

1. F1 2005 CTDP 1.20

2. FSONE 2006 1.70

3. FSONE 2007 1.10

4. F1 2007 MMG 1.00

5. F1RFT 2008 Mod v3.0 i F1RFT 2008 TrackPack v3.0 (ovaj je ilegalni 😀)

To su ti moderniji F1 modovi. Na navednom linku gore imas i iz sezona 1955, 1979, 1988 itd.

Instalacija je jednostavna, ili ide klasichni installer pa samo next, next... ili dobijesh zapakovane fajlove koje odpakujesh/prekopirash u Root rFactora. Isto vazhi i za dodatne staze. Uz svaki mod/stazu ide i readme file, pa vredi prochitati.
Postoje i zanimljivi addoni, koji u sushtini i nisu toliko bitni ... komjuniti se trudi da ulepsha/poboljsha/tvikuje ovu matoru igru. To je recimo TvStyle addon, itd. itd. Za svaki file ima readme, gde, sta i kako se ubacuje.

Kako izlgeda TvStlye addon:
[YOUTUBE]JF0_XpSSb5Q[/YOUTUBE]

Sve to na: http://www.rfactorcentral.com/

🙂

rfactorcentral ,pa biraj 😉

Tamo mozda ne nadjes sve F1 modove, ali ces naci i neke starije radove tih modera sa linkom ka njihovim sajtovima gde se mogu naci i noviji modovi (pre svega mislim na F1 2008,7...)

Rajke me pretece! 😀

Poslednja izmena:
hvala drugari, bas ste lafovi 🙂

Nazad
Vrh Dno