Šta je novo?

F1 2014 (Codemasters)

Chicharito 14

Cenjen
Učlanjen(a)
29.03.2014
Poena
160
5498275982-940x580.png

First things first, we’re working on two new Formula 1 titles – one on old gen, the other on new gen.

Coming October 17th is F1 2014 on Xbox 360, PlayStation 3 and PC. Drawing upon all our experience in developing Formula 1 titles down the years, F1 2014 recreates this year’s incredible season featuring all the seismic changes to the sport, including new turbocharged cars, new circuits plus all the driver moves.

The game also includes refined handling on a pad and a new driver evaluation system that tunes game settings to your skill level to increase accessibility – we want all of our players to race competitively, more quickly. Of course, all the veterans of the series will be able to experience the true challenge of racing this year’s stunning generation of cars, featuring more explosive power delivery but less downforce, by customising your options and turning off all the assists.

Scenario mode has been expanded, we’ve refined career mode options and there’s more info to come, but for now we’ll let Stephen Hood, our creative director on F1, introduce you to some of the headline changes in the sport and the game..

“There’s been a dramatic shift in the sport; the largest shake up in the rules and regulations for a very long time and the new power units provide a very different kind of challenge, for both driver and team. By delivering all of these changes, F1 2014 will make for an exciting and refreshingly different experience. Additionally, with the new driver evaluation system analysing each player’s skill level and suggesting appropriate game settings, plus re-graded difficulty levels including a brand new Very Easy setting, we aim to deliver a thoroughly rewarding F1 experience for players of all abilities, from the novice to the seasoned pro.”

Now onto new-gen. 2015 will see us release our first title on new-generation platforms. The game will launch earlier in the Formula One season and then go onto receive live digital updates. These updates will deliver 2015 content into the game as the season unfolds, ensuring you’ll be competing against the same drivers and teams you watch week in and week out!

We’re incredibly excited about new-gen F1 and we know you are too. We’re not yet ready to reveal everything about it yet, but we’ll have a lot more info to share once F1 2014 launches this October.

Source here.

Steta sto i dalje ne prelaze na nextgen, sto bi omogucilo PC verziji da izgleda drasticno bolje.

Al ok, stancaju ove igre svake godine, sporije napreduju. Codemaster je javio inace da imaju aktivne nextgen projekte.

Ako bude kao Grid novi sto se tice grafike bice ok.
Mada gledam f1 s pocetka 90tih i ovo mi je najlosija sezona nekako, izgubio sam volju i za igrom.

Meni je ova sezona vrh :) A ocekivao sam dosadu i fail (sto zbog motora sto zbog nenormalno ruznih bolida uz izuzetak RB-a). Jeste da mecke dominiraju, ali skoro svaka trka u ovoj sezoni je bila superzanimljiva. Hungaroring ne pamtim kad je bio zanimljiv za gledanje kao sad sto je bio, bas sam failovao sto sam isao na trku prosle godine umesto ove.

Rosberg:`Zasto me Luis ne propusta , smrc `?
Toto Wolf:` Ne sekiraj se, Luis je shvatio poruku`.

Konačno će, kako stvari stoje, developeri ove igre uneti neke dostojne promene u ovu igru. Sem malo grafike i doterivanja tu i tamo, F1 2011 do F1 2013 nisu bile toliko impozantne igre. Pre svega, punooooooooooo je bagova bilo u svakoj od ovih igara i neke nelogičnosti, takođe, su se dešavale.

To je bio i jedan od glavnih razloga zašto nisam igrao nijedan F1 od F1 2011 naslova. Nadam se da će F1 2014 zaista biti dostojan i da će biti vredan kupovine.

Što se next-gen igre tiče, radujem se da će razvoj biti ubrzan i da će naslov stići rano u 2015-oj godini. Nadam se samo da će od toga profitirati i PC platforma i da će grafika doživeti pravi mali bum.

Što se ove senzone tiče, jeste ona vrlo interesantna, a pogotovo NE PAMTIM da je Mađarska bila tako interesantna u proteklih 8-9 godina sigurno, kao što je to bila ove godine.

Navijam lično za Rozberga i nadam se da će ono đ.ubre Hamilton izgubiti trku za titulu.

Kao sto naslov kaze gameplay igre koji ce izaci 17.oktobra i nije po meni vredna kupovine dok ne izbace pocetkom sledece godine next-gen verziju. Evo malo da se vidi sta i kako mada nista posebno, ova verzija igre vise mu dodje kao mod za 2013...

F1 2014 - PS3/X360/PC - Singapore Hot Lap

[YOUTUBE]sLnbwTS92IU[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Dobih temperaturu od editovanja klipa..

Auuu zastarelo za medalju

Uzasna grafika, ne znam ko ce da im kupi ovo njesra. Ceka se 2015 i next gen na prolece. Ovo necu ni skinuti jer je prejadno.

Codemastersove simulacije se nikada nisu uzimale zbog grafike vec zato sto su imale nenad****vu fiziku...e sad vremena se menjaju,sta je bilo, a sta ostalo pojma nemam posto sam davno prestao da se igram nazalost!

Codemastersove simulacije se nikada nisu uzimale zbog grafike vec zato sto su imale nenad****vu fiziku...e sad vremena se menjaju,sta je bilo, a sta ostalo pojma nemam posto sam davno prestao da se igram nazalost!

Sve to sto si napisao stoji ali suprotno.

Condemasters zadnjih godina ima užasan engine za fiziku. Da ti nisi pobrkao dev ti, izdavace ili neku desetu igru..

CM F1 igre su sve samo ne simulacija... Mada, videcemo next-gen formulu sl. godine ali mislim da cemo samo videti napredak u grafici ali ne i u samoj fizici igre, nazalost.

Moja greska,izvinjavam se,pobrkah sa Mikro Prose izdavacima i gp serijalom ;)

Pa igrica nema fizike, a F1 u stvarnosti nema logike. Bolja bi bila igra, nabudzi i podesi bolid sto bolje pa ga vozikaj (jer i zaprave glavni dio u prvenstvu odigraju inzinjeri tj ko bolje spremi bolid), jer ovako samo pobjedjuje ko ima najbolji bolid, tako je otkad je osmisljeno takmicenje.

Pa igrica nema fizike, a F1 u stvarnosti nema logike. Bolja bi bila igra, nabudzi i podesi bolid sto bolje pa ga vozikaj (jer i zaprave glavni dio u prvenstvu odigraju inzinjeri tj ko bolje spremi bolid), jer ovako samo pobjedjuje ko ima najbolji bolid, tako je otkad je osmisljeno takmicenje.

Automobilizam je mnogo kompleksan sport, da bi sve sveo na odlican auto. Pobedjuje nakbolji paket ( vozac+auto). U modernoj eri f1 vozac mora u toku trke mnogo radnje da obavlja, a ne samo da okrece djevrek.
Ranije nije bilo podesavanje sile i balans kocnica, nije bilo mapiranja motora nije bilo podesavanje smese vazduha i goriva, nije bilo 2 kvacila nije bilo toliko kompleksnog softvera koje vozac mora da zna maksimlano da iskoristi.
Da pobedjuje samo auto , veliki timovi bi placali nekoliko 10-ina puta manje vozace, uzimajuci samo klince od 17-18 godina. Ne bi se trudili da u moru vozaca , nadju dragulje kao sto s bili Alonso, Vettel, Luis, Kyatt.
Naravno, ako auto ne funkcionise nema govora o osvajanju bodova/titule. Vidim da is expert za f1, seti se Luisovog naivnog ulaska u pitlane u Kini 2009. i gubitka titule, a imao Mc Laren je tada imao najbolji paket.

Automobilizam je mnogo kompleksan sport, da bi sve sveo na odlican auto. Pobedjuje nakbolji paket ( vozac+auto). U modernoj eri f1 vozac mora u toku trke mnogo radnje da obavlja, a ne samo da okrece djevrek.
Ranije nije bilo podesavanje sile i balans kocnica, nije bilo mapiranja motora nije bilo podesavanje smese vazduha i goriva, nije bilo 2 kvacila nije bilo toliko kompleksnog softvera koje vozac mora da zna maksimlano da iskoristi.
Da pobedjuje samo auto , veliki timovi bi placali nekoliko 10-ina puta manje vozace, uzimajuci samo klince od 17-18 godina. Ne bi se trudili da u moru vozaca , nadju dragulje kao sto s bili Alonso, Vettel, Luis, Kyatt.
Naravno, ako auto ne funkcionise nema govora o osvajanju bodova/titule. Vidim da is expert za f1, seti se Luisovog naivnog ulaska u pitlane u Kini 2009. i gubitka titule, a imao Mc Laren je tada imao najbolji paket.
I kažeš najbolji paket? Opet ti veliki procenat odlazi na to da je auto prevaga u ovom sportu, a i jeste tako, nećemo se lagati. Kolika je razlika bila prošle godine u korist red bullovih vozača, tolika je sad u korist mercedesovih, prije par godina bila u ferarijevih. I rijetko kad je bilo da su svi bili u bar identičnim uslovima, uglavnom je neko imao taj neki presudni faktor, a taj presudni faktor je uglavnom bolid.
I da u pravu si što se tiče vozača, ali kada gledaš zašto je npr ove godine prvi bio uglavnom Lewis a prošle Seb, dolazi da je jedino bila razlika u tome ko sta vozi. Jasno je da nisu istog kvaliteta ti navedeni i neki tamo iz f3 šampionata.

Poslednja izmena:
To sto pricas danas jeste tako i zato je Formula 1 vise manje smor vec godinama, osim eventualnih carki izmedju vozaca. Kada sam ja bio klinja, jedan Sena je bio nenad****v i to nije imalo nikakve veze sa njegovim bolidom, mogao si da ga smestis u bilo koji bolid i on bi opet pobedio. Mihael Sumaher se nije rodio u bolidu Ferarija nego je to zasluzio pobedama za Beneton (mada on je bio kvaran kao i Hamilton tako da nije cist skil u pitanju nego jos nesto ekstra preko toga). Bilo je zaista dobrih vozaca koji su pravili razliku, tako da nisi u pravu da je bolid jedino bitan od nastanka sporta.

Meni je iskreno zao klinaca koji su prinudjeni da gledaju danasnju Formulu 1 jer je u poredjenju sa periodom kada su vozali Sumaher, Hakinen, Vilnev i Kultard ova danasnja formula tezak smor.

Meni je iskreno zao klinaca koji su prinudjeni da gledaju danasnju Formulu 1 jer je u poredjenju sa periodom kada su vozali Sumaher, Hakinen, Vilnev i Kultard ova danasnja formula tezak smor.

Smrc, smrcc.. to moze da kaze neko ko ne prati uopste pa se samo seca tih starih dana. Ja pratim od sredine, kraja devedestih, pa do sad, verovatno 98% trka sam pogledao, i uvek je bilo smor sezona i vrh sezona. Lupate gluposti, ova koja trenutno traje je mozda jedna od najboljih u poslednjih deset godina, iako bi neko neuk bacio pogled na tabelu i zakljucio kako je smor jer 'mercedes dominira'. Da, dominira, ali njih dvojica se kidaju, iza njih se svi kidaju, na kvalifikacijma njih 15 bude u 8 desetinki, ima sjajnih preticanja na stazama gde su svi mislili do sad da nema sanse da se pretice..
Ako vec ne pratite suzdrzite se od tih laickih komentara jer smesno zvuce.

Ja pratim formulu od ere Sene i ova sezona je stvarno smor zesci. Sve je gore i gore cini mi se, al to nema nikakve veze sa igrom.

Meni je jedino dominacija Alonsa one dve sezone bio veci smor. A sto se ove dvojice tice, ne mogu da se odlucim ko mi je antipaticniji. Jos kad vidim imena timova sa pridodatim nazivima proizvodjaca motora pa tako imamo 4 Mercedesa, pet Ferarija i slicno... sve je otislo u tri lepe od kada su poceli da se trkaju po pustinjskim oazama, zbog para naravno.

Kako pratite? Aj sto sebe lazete, lazete i druge.. Ustajete u 7 ujutru, gledate svaku trku u sezoni? Aj molim vas, laicki komentari kao od devojke neke. Pravi ljubitelj koji zaista prati i razume se u to sto prati, nema sanse tako nesto da izjavi..
A sad idem da se kaznim sto se uopste i upustam u ove glupe rasprave..

Ja ustajem, pratio sve predsezonske testove sto su se moglo ispratiti al nije to vise F1. Bezveze pravila, v6 prdavci, stedi gume, stedi gorivo, ne smes ni da vozis ko covek, dupli poeni u abu dabiju.. Ma daj.

Pa to je pitaj boga koliko sezona vec tako? Za gorivo, gume, tatktiku generalno.. Al opet to ne umanjuje zanimljivost i kvalitet ako znas sta gledas. Preticanja je bilo pregrst, kvalitet trkanja na ogromnom nivou, uzbudljivih zavrsnica, stvarno deluje kao da ne gledas u pravom smeru, jer ne vidim sta je smorno bilo..

Smrc, smrcc.. to moze da kaze neko ko ne prati uopste pa se samo seca tih starih dana. Ja pratim od sredine, kraja devedestih, pa do sad, verovatno 98% trka sam pogledao, i uvek je bilo smor sezona i vrh sezona. Lupate gluposti, ova koja trenutno traje je mozda jedna od najboljih u poslednjih deset godina, iako bi neko neuk bacio pogled na tabelu i zakljucio kako je smor jer 'mercedes dominira'. Da, dominira, ali njih dvojica se kidaju, iza njih se svi kidaju, na kvalifikacijma njih 15 bude u 8 desetinki, ima sjajnih preticanja na stazama gde su svi mislili do sad da nema sanse da se pretice..
Ako vec ne pratite suzdrzite se od tih laickih komentara jer smesno zvuce.

Upravo...no danas je u modi da se za sve kaze nekad je bilo tako do jaja a danas je sve njesra, pa i za nesto o cemu se procita na blic sajtu (pricam generalno, nevezano samo za pricu ovde). Sezona je odlicna, bilo je i boljih i losijih pre nje, pravila jesu cudna u nekim stvarima, ali ih i koriguju ako vide da nesto ne funkcionise...A to oko motora i svega ostalog, uvek je bilo u F1 i bice i dalje...Nekad su kukali za turbo, nekad na prelazak na V10, pa na V8 a sad je kao frka oko V6 iako opet imamo turbo...itd itd...

Sezona u kojoj je budjavi Hungaroring bio triler, 'nuff said.

Poslednja izmena:
Pricate o sezoni koja jos nije ni gotova, prema tome nista nije gotovo... Ima nade za Rikarda :) Pratim i ja formulu od sredine 90-tih i svaka sezona je na svoj nacin jedinstvena. Pa ako vam je ovo dosadno sta bi sa dominacijom Sumija, svaka trka njegova pa Fetel nekoliko godina. Mozda je bilo vise interesanto ranije jer su vozili sve sami majstori pa se svi sa setom secaju tih dana. Pratim svaku trku i do sad me niti jedna nije smorila da je ne odgledam do kraja.

Nema veze sto je mecka toliko dominantna kad ih ima dvoje koji se bore za prvo mesto. Ja pratim f1 od 99` i meni je ovo najzanimljivija sezona sa u zadnjih 10g najzanimljivijom trkom Bahrein... naravno da ce nekima koji rekreativno gledaju da bude dosadno da jedan tim pobedjuje. A evo vam primer 2012 sezona kada je bilo 7 pobednika u prvih 7 trka, to se cini mi se nikad nije desilo u F1. Primer za dosadnu sezonu bi onda trebalo da bude i sezona 1988-e kada je jednu jedinu pobedu odneo ferari a ostalo mclaren a to je isto jedna od boljih, zar ne?

F1 2014

f1_2014-07-11_10-48-34-91_screen_26.jpg

Redizajnirani bolidi, azurirana pravila, znatno izmenjena aerodinamika, vozaci...

F1 2014 Minimum System Requirements

CPU: 2.4 GHz Intel Core 2 Duo E6600 or 2.8 GHz AMD Athlon X2 Dual Core 5400+
RAM: 2GB System Memory
GPU: Nvidia GeForce 8600 GT or AMD Radeon HD 2600 XT or Intel HD 3000.
HDD: 15 GB Free Hard Drive Space
Audio: Direct X Compatible Sound Card
DX: DirectX 11.0

F1 2014 Recommended System Requirements

CPU: 2.67 GHz Intel Core i7 920 Quad-Core or 3.6 GHz Quad-Core AMD Bulldozer FX-4100
RAM: 4 GB System Memory
GPU: Nvidia GeForce GT 640 or AMD Radeon HD 7570
GPU RAM: 1024MB VRAM
HDD: 20 GB Free Hard Drive Space

Gameplay - Austria

https://www.youtube.com/watch?v=BTEU_cl93Wg

Poslednja izmena:
Ovo je krs teski. Mozda sl. godine kad izadje next-gen taman i da stave Fetela u ferari i Kvyat-a u Red bull :)

Nazad
Vrh Dno