Šta je novo?

Eyefinity

tablet_fan

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2012
Poena
435
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 12700KF & AK620 Zero Dark
Matična ploča
ASROCK z790 PG Lightning
RAM
32 GB DDR4 3200MHZ
GPU
NVIDIA RTX 3080TI
Storage
2x 1 TB NVME
Zvuk
KZ ZS10 Pro X
PSU
800W Bronze
Kućište
DEEPCOOL MATREXX 50
Monitor
LG C3 OLED 42' 4K 120HZ
Miš & tastatura
HyperX Pulsefire Haste 2, Red Dragon Kumara
Ostale periferije
HyperX QuadCast
Mobilni telefon
Honor Magic6 Pro
Pametni uređaji
Sony A7IV
DJI MINI 4 PRO
DJI RS4 PRO
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav,

Zanima me da li je eyefinity cpu ili gpu zahtevan.Imam opciju da kupim 3 monitora(1080p) i cpu ili 3 monitora i gpu.
Konfa:
AMD X4 750K
AMD 7770
8 GB RAM
Uglavnom to je Altos gamer x4 konfa.
Budzet 60k +/- 2-3k.
Izvinjavam se ako sam postavio na pogresno mesto.

Za sta bi koristio eyefinity? Ako je za gaming, grafa ti treba znacajno jaca i to 2 komada.

Tri monitora i igranje na njima u visokim rezolucijama zahteva GPU iz HIGH segmenta i preporucljivo je barem dve takve za ugodan dozivljaj ;)

Zašto bi mu trebale dve grafike?Ja sam sa 955-icom i 6850-kom terao bez problema EF...

Pozdrav,

Zanima me da li je eyefinity cpu ili gpu zahtevan.Imam opciju da kupim 3 monitora(1080p) i cpu ili 3 monitora i gpu.
Konfa:
AMD X4 750K
AMD 7770
8 GB RAM
Uglavnom to je Altos gamer x4 konfa.
Budzet 60k +/- 2-3k.
Izvinjavam se ako sam postavio na pogresno mesto.

Ako već imaš tu konfu...probaj da pokreneš EF sa recimo tri monitora(pozajmiš od druga,brata itd) pa probaš.Ako ta 7770 tera onda znaš šta ti je činiti.

Hvala svima.Razmislio sam i mislim da bi bilo pametnije da ubacim jacu grafu i procesor za tih 60k.
Pa onda kasnije dokupim jos jednu grafu za cf i 3 monitora.
Ako vam nije tesko da napisete cpu+gpu za ovu konfu + maticna/kuciste ako mora(sto jeftinije naravno).
Budzet 60k.
Ja sam mislio ovako nesto.
R9 270(x)
FX 8320/8350
Ili
GTX 760
FX 8320/8350
Ostavio sam malo lufta za maticnu/napajanje/kuciste.
Hvala unapred!

EF radi na AMD grafikama...ne znam da li je NV počela sa tim...
Takođe CF je ATI-jev malo si pomešao...

Zašto bi mu trebale dve grafike?Ja sam sa 955-icom i 6850-kom terao bez problema EF...

"pics or it didn't happen"

Moze da pokrene ali sta i na kojoj rezoluciji sa kojim setovanjima, koristio i7 sa u to vreme najjacom ati 6990 i nije mogla lako da gura sve naslove u 5760x1080...
Trenutno se zabavljam u 2600x1440 i veruj mi oznoje se ove dve 7970 i ako su na vodi :)

EF radi samo na AMD kartama ko NVidie se to zove 3D suraund, odluci se sta zelis?

270x je dobra karta ali ti je ponavljam potrebna jos jedna takva da bi imao zadovoljavajuci broj frejmova i detalja u igrama...

Zdravo drugari
Silom prilike zadesilo me da imam uslova da napravim eyefinity.
Trenutno je u mašini 2x280x i nakačio sam 3 monitora na jednu grafiku
BenqG2420HDB(DVI)
BenqG2420HD(DisplayPort to DVI-HDMI)
VA2231wa(DVI to VGA)
Mašina vidi obe grafike, vidi 3 monitora, ali ne mogu nikako da namestim da mi radi sva tri.
Stalno mi nudi da spojim dva monitora, i to radi sasvim normalno, ali treći nema u opcijama za Eyefinity
aswz3gb.png
Display port je HP, izgleda kao na ovoj slici
Gde grešim, ima li neki savet?

najviše što sam uspeo je da spojim dva monitora, a da je na trećem desktop, čak sam kosrtio obe grafike za monitore, isti slučaj

Poslednja izmena:
Eyefinity koristim jos od pojave 5870 mislim negde iz 2009,muku sam mucio sa nabavkom aktivnog display porta.Dok danasnje grafike ne moraju da koriste aktivan DP. nego bas taj koji ti imas.Probaj ovako: Ostavi samo jednu grafiku 280x i sva tri monitora povezi na sl. izlaze na grafickoj. 1 monitor mora da ti bude obavezno spojen na display port ostala dva povezi na dvi,i da mislim(nisam 100% siguran) da sva tri monitora moraju biti digitalna ,odnosno povezana na dvi ili hdmi nikako na vga.Ja imam 3 x Benq G2420HDB,pa nisam imao problema sa pokretanjem eyefinity-a.Sada koristim sl. konf. r9 290 tri-x oc Phenom II 1100T X6 NA 3.7Ghz i 8gb dd3 na 1600Mhz Sve radi odlicno na 5860x1080p i na ultra podesavanjima sto se tice igara u bf4 prosek oko 50fps max 80fps min 35fps Gasim samo AA ili ostavim na 2xAA. Probao sam i drugarovu 280x vapor-x i lepo je radila u bf4.Nekada davno sam probavao i dve 5870 sa BF3 I nije nikako radio crossfire GPU usage od jedne grafe je bio na 99% a na drugoj jedva 20%,citave ceremonije sa drajverima podesavanjima jacim procesorima nije ulodilo plodom da crossfire radi kako treba,tako da sam definitivno odustao od crossfire za dalje i ubuduce.U testovima radi sve ok ali u praksi tj. u gamingu nikako.Ne znam kakva je sada situacija sa novim grafikama i crossfire? Dali to konacno radi kako treba i dali je gpu usage konacno na obe 100% ili bar priblizno gornjoj granici? Za ovih 4-5 godina koliko koristim eyefinity,mogu svima da preporucim,ako su u mogucnosti finasiski ,ili sto se tice prostora da sebi priuste isti,gaming je nesto posebno i dozivljaj u odnosu na 1 monitor.Rad sa programima za crtanje ili vec sta se koristi je savrsena velika radna povrsina !

Hvala na odgovoru, uspeo sam da nabavim aktivni DisplayPort, i sve je prošlo iz prve. Problem je što nisam imao vremena da probam bilo šta ozbiljno. Sve se svelo na probanje par naslova. Drugi problem je što je mnogo velika ukupna dijagonale za moj sto, pa ne mogu da se odmaknem dovoljno da bi video sve.
Što se same tehnologije tiče, super je, jedino što treba vreme da se naviknete da gledate u toliku sliku. Možda malo smeta što uz toliku rezoluciju dolazi krivljenje slike, tj gledate na ravnoj površini, umesto za zaobljenoj, jer je pogled 180 stepeni.
Ceo sistem sam rasturio posle par dana, kad ga budem sastavio ponovo napisaću detaljne utiske

Ja sam problem sa monitorima resio,a vidi se i na slici,tako sto sam kranje monitore zakrivio,prema unutra i to vrlo malo,tako da sam dobio odlican ugao gledanja.A i sva tri monitora sam stavio na jedan nosac koji mi je odradio drugar,tako da monitori ne stoje na stolu i mogu se podesavati vrlo lako,postoje zglobovi,sve je odlicno odradjeno.Ja sam udaljen od monitora 1m i to mi je sasvim dovoljno da nesmetano igram igre,koristim eyefinity.Veruj posle nekog vremena tj. koriscenja eyefinity-a ,bice ti tesko da se vratis na 1monitor.Bar je kod mene tako.Imam u kuci i ultra hd tv od 55 inca,i ne igram igre na njemu,jer mi eyefinity,daleko vise odgovara bas zbog tog sirokog vidnog polja.

Nazad
Vrh Dno