Šta je novo?

Extreme Dual-Core SLI Super Notebook

ivanbo2003

Slavan
Učlanjen(a)
18.07.2005
Poena
380
http://www.pcmicroworks.com/vega.htm

PC MicroWorks Corporation is proud to introduce Vega, the first Dual-Core SLI capable notebook ever to offer up to 4GB of high speed DDR2 memory, up to 600GB of hard disk storage, and the option for a next generation Blu-Ray-RW HD burner. Not only does this mark a tremendous milestone in laptop history, but it is a proud moment for us to be the very first manufacturer to offer such a powerful product to the public market. The Vega laptop is based upon the brand new AMD Turion™ 64 X2 Dual-Core processor and brings both excellent performance and mobility to the table. The Turion™ 64 X2 dual core family of processors is AMD's most advanced family of dual-core processors made for mobility -- delivering outstanding multi-tasking performance and battery life. In addition, the new processor is designed to be fully compatible with the upcoming next generation 64-bit Windows operating system, Microsoft® Windows® Vista™. Each processor features 2 CPU cores on a single die and utilizes Direct Connect Architecture allowing direct access to the memory, I/O, and CPU cores within the processor for an unbelievably fast computing experience. In addition, this new CPU features an integrated dual-channel DDR2 memory controller for support of the latest and fastest available RAM modules on the market. Experience More. Do More. See More with the all new Vega laptop from PC MicroWorks.

The Vega laptop from PC MicroWorks features a jaw dropping two 512MB nVidia 7950GTX video cards in a single notebook, leveraging enough power to make even the most serious gamer drool. Never before has such amazing power been available in a portable solution for gamers, engineers, and power computers alike. Featuring a record breaking 1024MB of Graphics dedicated GPU memory (512MB on each nVidia 7950GTX card) , the Vega laptop really packs a punch where it counts and will be ready to handle just about any graphics intensive program or encoding you throw at it without a hitch. Lightning fast frame rates and ultra-smooth game play make this the gamers choice notebook for obvious reasons. Configure your system today, and be the envy of all your friends with the showstopper, the all new Vega Laptop from PC MicroWorks Corporation.

Dual Hard Drives

One of the only laptops in the world to offer not one but two hard disk drives, the Vega is a computer nerds dream machine. Featuring an on-board RAID controller for extreme performance or security, the Vega is, to say the least, very well equipped. With up to 2 300GB perpendicular high speed SATA drives running in an array, this monster of a machine can offer a record breaking 600GB of storage -- enough to hold over even the most data-hungry traveler. Store more. Do more. At PC MicroWorks, we simply offer more.

Vega X

20.1" CrystalVision UltraBright LCD

· AMD Turion™ 64 X2 TL-60 CPU

· 4096MB High Speed DDR2 RAM

· 320GB High Speed Storage

· High Speed Blu-Ray-RW Drive

· Microsoft® Windows® XP Pro x64

Poslednja izmena:
Ako je neko mislio da je Intel quadcore notebook koji je skoro prezentovan furuna, ovo je termoelektrana.
2 obicna (desktop) diska i dve GTX kartice ..... cccc.

Pa ovo nije za obicne korisnike :).A i taj turion trosi dosta manje od tog quad core(koji je ali stvarno overkill za laptop).Za dve karte i ima smisla ako vidimo sta treba za Bioshock i slicno.Hard diskovi su opcionalni(mislim na drugi komad).

A i taj turion trosi dosta manje od tog quad core(koji je ali stvarno overkill za laptop).
Dzabe tebi to, kad dva diska (mani "opciono") potrose vishe nego CPU razlika. 3.5" diskovi...... necu ni da pominjem koliko se vishe greju od laptop diskova (ako nisi rukama probao, n/c - jedno je 3.5" disk "otvoren" tj. u kucistu, drugo je kad je sa svih strana opkoljen).
(da se razumemo, posto vidim da odmah branis procesor - ovo nije namenjeno procesoru, slabo iskustvo imam sa Turionom - pricam o samom laptopu - glupost su diskovi i kartice - jel' quadcore imao isto 2xGTX ili single GTX/GT).

Mada mislim da ni ovo ni ono ne mozhe da pridje gluposti zvana Dual Pentium 4 @ 3.6 in a laptop! (AJP.co.uk je pravio ovakav laptop - isprobano przi palacinke pri Idle-u, bez sale).

Poslednja izmena:
Jedan 3.5" hard trosi oko 35W..I ima modela sa samo jednim hardom.
Turion je isto sto i X2,samo ima manji TDP,konkretno ovaj model se pravi u 2 verzije:31W i 35W,sto je idealno za ovaj power hungry notebook.I ne branim procesor :).
Onaj QC laptop mislim da nije imao SLI,jer bi se verovatno istopio,a baterija bi mu trajala 15 min u tom slucaju :).

Jedan 3.5" hard trosi oko 35W..I ima modela sa samo jednim hardom.
Rekoh mani to sto ima takvih modela, nije to poenta, i nisu tako osmisljeni, vec za dva diska.
Ne trose 35W, to su samo stariji SCSI diskovi radili. Ali stos je da su diskovi zatvoreni, a nisu namenjeni takvom radu. Imam dovoljno iskustva da znam kako ce se diskovi ponasati u vecini situacija (ovo je naravno pod uslovom da su u pitanju 3.5" diskovi, a mislim da jesu jer ne postoje 2.5" diskovi od 300GB).
Cak i 2.5" 200GB diskovi se greju previshe da budu pasivno hladjeni - 3.5" od 300GB ce grejati laptop vishe nego QC procesor.

Turion je isto sto i X2,samo ima manji TDP,konkretno ovaj model se pravi u 2 verzije:31W i 35W,sto je idealno za ovaj power hungry notebook.I ne branim procesor :)
Ma super, sa jedne strane skratimo potrosnju i grejanje procesorom, sa druge je tri puta povecamo diskovima i grafickom ;)
Procesor je nebitan za ovaj laptop.

Onaj QC laptop mislim da nije imao SLI,jer bi se verovatno istopio,a baterija bi mu trajala 15 min u tom slucaju :).
Sta, imao je bateriju?:D Bacanje para za ovakve notebooke.

laptop je stvarno dobar, ali da li se isplati ili ne? mislim ekran od 20"...pa kako cu to da nosim? (treba mi dozvola :))
btw: kad ce konacno da izadju 8800M XX graficke (da zamene vise ove 79xx/86xx)? cuo sam da im je TDP samo 22W?

Poslednja izmena:
Pa ljudi ima nesto i u mobilnosti... na ovako nesto moze samo geek da se lozi. Kao uzecu lap i otici u sumu da igram igrice ili radim i to sve sa 20" ekranom koji kad stavim u krilo deluje kao 32" ako ne i jace ili mozda umesto kucne masine na kojoj prste mozes da isprzis, podseca me kad je homer pravio automobil za "obicnog" coveka.

20" laptopi imaju odlican odziv kod poslovnih ljudi (samo zbog velicine ekrana, koji su idealni za prezentacije, ukoliko stranke nemaju projektor, a laksi su nego projektor za nosenje ;)
Ali ovi "gamer" laptopi... su prenosivi sporet za palacinke.
(ali garantujem da se ne greju vishe od AJP modela koji sam pomenuo)

Uz to je težak tričavih 6.4 kg... Možda je mobilan, ali za prenošenje iz sobe u sobu :d

Vrh Dno