Šta je novo?

Extra tiho napajanje 800+W?

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
Sta ima od takvih? Ja sam jedino Zalman 1000W video, koji izgleda jako tiho.
Obavezno je da ima 8-pin PCI-e konektore (za sada ne treba ali cisto da ne moram posle da menjam).

Cena nije bitna, sve dok nije neka smesno velika.

Poslednja izmena:
CM M1000 ... Imao ga, i ne mogu da ga prezalim, ovaj TT prosto urla naspram onoga, ali nazalost ne mogu ga naci po nekoj prihvatljivoj ceni, tek 220+ evra shto je po meni besmisleno...

Enermax Revolution 85+ 850W,cena 280-290€
09.jpg
08.jpg

03_large.jpg

Mozda Gigabyte Odin od 800w? Ne mogu da tvrdim za taj model ali sam imao prilike da vidim kako radi "mladji brat" od 550w i to je bilo bas tiho. Cena je oko 140EUR. Ima i model od 1200W i on je ~ 21K din.
Doduse ako cena nije problem onda svakako ovaj Enermax gore :)

Poslednja izmena:
Čisto informacije radi, ovaj 1050W model je oko 320-340$ u USA, mada ga još uvek nije lako naći jer je vrlo svež model...

Uvozi li kod nas neko Enermax? Nekad davno ga je bilo koliko hoćeš, ali u poslednje vreme slabo...

Poslednja izmena:
da se nadovezem, postavio sam temu vec negde pre mesec dana ali mi niko nije odgovorio
koja su dobra tiha napjanja do 100-120eur (maksimalno).
Ja imam 650W Coolermasteri bucno je, i priton ne mogu da ga utisam jer ako stavim sporiji vent onda se greje previse.

znaci teziste na buci (da je sto tisi), da je 650-800W i da je ok napajanje, meni ne treba nikakva perverzija za 340$ :)

corsair tx750
seasonic m12d 750w

ODGOVOR : Enermax Modu82+/Pro82+ 625W , Corsair HX620W , Seasonic S12 ENERGY+ 650W/M12D 750W , Silverstone Decathlon DA650W , ZALMAN ZM750-HP/ZM660-XT i CoolerMaster UCP 700W

prva dva su ti ispod 650W :D

da se nadovezem, postavio sam temu vec negde pre mesec dana ali mi niko nije odgovorio
koja su dobra tiha napjanja do 100-120eur (maksimalno).
Ja imam 650W Coolermasteri bucno je, i priton ne mogu da ga utisam jer ako stavim sporiji vent onda se greje previse.

znaci teziste na buci (da je sto tisi), da je 650-800W i da je ok napajanje, meni ne treba nikakva perverzija za 340$ :)

Ako ne nadjes ovu egzotiku iznad, mislim da bi Antec True Power Trio 650 mogao da prodje.

Imao sam Odin-a GT od 800W fan ima software-sku kontrolu i uopste nije glasan ni pod load-om. Cuje se da se fan malo ubrza ali je i dalje u nekoj granici "tihog".

Corsair od 750W i nije nesto tih, mada ga pored ostalih komponenti ne cujem ..:D

A Ener od 300e koga niko nije ni probao verovatno ..uf bas je kul da i sam saznas kako/da li je glasan nakon sto puknes 300e :S:

Poslednja izmena:
Ovaj Enermax izgleda dobro, ali po testovima vidim da recimo 1250W verzija ako predje 500W, pocinje da bude jako bucna (do 500W je extremno tiha); ne znam kako ce se ponasati 850W verzija jer mi veca nije potrebna. Za sada ne izgleda lose, pogotovu ako mogu da prebacim nekako storage van kucista...
Mada je Zalman jeftiniji...

Gigabyte odin pro 800w modularno,dolazi sa pisanom garancijom na 3 god. vent 14cm+torbica sa puno kablova+cd veliko u josh vecoj kutiji,...Izuzetno tiho,hladno i kvalitetno.Ko zeli,ima mogucnost ukljucivanja/iskljucivanja plavih led dioda,Japanske kondezatore...Mozesh da nakacish puno komponenti,moja preporuka.Video sam kod jednog tipa,ima duplo vishe hardova od mene(4 kom.) + 2 x 4870,svaka sa po 1gb rama i josh kojechega.. na ovakvom napajanju, stabilno za 24/7.Ja sam prezadovoljan ( i miran narednih nekoliko godina,shto se tiche napajanja ).Fabricki deklarisana efektivnost 80%,mereno instrumentom chak 85%!Pozdrav!

Posto sam odlucio da uzmem externa kucista za diskove, a isti su mi i bili razlog sto sam trazio jache napajanja, izgleda da cu ostati na starom dobrom Zalman HP-600 (ili kako vec se zvase :D).
Cucete nadam se pre nove kako sve to radi ;)

a sta ti fali tom zalmanu?

Fali izgleda jacina dok su diskovi u kucistu (8 SATA i 8 SAS nisu bash ljubazni domacini prema njemu ;))
Doduse, nece faliti nista kad izbacim diskove u zasebno kuciste, bice i na pretek onda :D

16 diskova koliko svaki trosi max ~25W ne vise sigurno to je 400W plus taj quad imas sigurno lufta barem 100W :)
koliko imas max W na +12V?

Poslednja izmena:
Zaboravljas da u peak-u mogu da izvuku vishe, plus dve RAID kartice (one su najveci potrosaci posle diskova). Sistem bez diskova trosi 250W, i Idle-u.
Kad se koriste svi diskovi, sistem uvek pada.

gigabyte odin 800W je 140+ eur....mnogo mi je brate to.

Ja sad imam Quad na 4.2ghz, 4hdd-a, 4850, 2 DVD-a, overklokovanu memoriju, i to sve radi na Coolermaster 600W ... bez problema i sad da bi jos bilo i tiho treba da puknem duplo love.

Nekako sam ocenio da mi je ~100eur optimalna granica...eventualno i koji eur vise ako je bas dobro

Mislim da je razlika izmedju napajanja od 100eur i onog od 300eur samo u psihologiji...i eventualno ako neku uzima 1.5Mw napajanja da moze da vezuje i TA pec na to pa da kaze covek da mu BAS treba :)

Pa, dobro, tebi ne treba... meni vidim da stuca mashina kad se 16 diskova koriste, pa cak i samo 8 SAS da se koriste, opet ima problemcica...
Drugo, da bi se spinup toliko diskova uradio bez cekanja pola sata sa delayed spinup od 10sec, 5V grana mora da biti extra jaka.

Nadam se da ce mi paketic (od 50kg :D) stici pre Nove, da sve radi kako treba, pa cu se zadrzati na Zalmanu, jer ce onda samo bare racunar ici na njega, bez diskova, i bice dovoljan.

OT: Jel' zna neko da li se kucista za diskove i kablovi za iste vode kao obicna kompjuterska oprema (8% PDV) ili serverska (18%), ili kako se zapadne?:)
(Fedex shipment)

Hmm... Sad me ovaj zadnji alfaunits-ov post podsetio na nesto sto sam odavno hteo da pitam...
Jeste da nije bas za ovu temu al ajde...
Kako neki ljudi kache po 10-ak hdd-ova na napajanje? Ja na napajanju imam samo jedan prikljucak za napajanje hdd-a( sata2 ), a jos nigde nisam video napajanje sa 10 takva konektora :S:

Hmm... Sad me ovaj zadnji alfaunits-ov post podsetio na nesto sto sam odavno hteo da pitam...
Jeste da nije bas za ovu temu al ajde...
Kako neki ljudi kache po 10-ak hdd-ova na napajanje? Ja na napajanju imam samo jedan prikljucak za napajanje hdd-a( sata2 ), a jos nigde nisam video napajanje sa 10 takva konektora :S:

Postoje napajanja koja imaju vise konektora od tog tvog Frontier-a, a postoje i Molex to SATA adapteri i Y racve.

Napajanja od X watts imaju otprilike onoliko konektora koliko bi prosecno bilo OK staviti kada se svi konektori iskoriste (i PCI-e i Molex itd.)
Za do 4-6 diskova obicno napajanja imaju dovoljno konektora, ili sto reche Kamikaze ima Molex->2xSATA.
Za vishe od toga je sasvim neprakticno koristiti SATA konektore, vec se koriste cage/rack koji ima jedan Molex/SATA konektor za sve diskove.
Recimo moje trenutno kuciste ima 6 Molex konektora za 24 diska, ali ne moraju svi da se povezu.

uzeo sam Thermaltake 700W (nije bilo od 750) za oko 100eur i zadovoljan sam...napajanje ima 14cm fan i ne cuje se uopste

koliko sam video postoji isti taj thermaltake od 850W

TT nije u rangu Zalmana & Co. po pitanju tisine. Happy sam sto ti odgovara, ali nije mu mesto u ovoj temi :D
Jos dva dana do saznanja.... GRRRRRR

Nazad
Vrh Dno