Šta je novo?

Externi portable HDD

Iv@N_SD

Čuven
Učlanjen(a)
10.03.2005
Poena
645
WD Passport 120GB ili X-Craft 250 + neki 2.5" HDD od 120GB? Cena je otprilike ista, ali ako se ne varam, iz Passporta nije moguce izvaditi HDD i ubaciti drugi? Kako stoje sa garancijama?

Moguće je izvaditi HDD, uopšte nije problem. Samo moraš da paziš da ti plastika ne pukne... :d

Ja imam WD Passport 120GB i zadovoljan sam... Ako ti nešto znači to...

A zashto bi menjao hard iz passporta? Ako hocesh sam da menjash hard disk uzmi 2,5" HDD rack za 650 kinti (toliko je mene koshtao MSI) i ubaci mu koji ocesh hard.

Bolje uzmi neku kvalitetnu hd fioku i 2.5" hard. Ja imam passport od 160gb i nisam narocito zadovoljan njime. Prvo - dizajn je blagi uzas. Ivice fioke su ukošene te ne naležu najbolje pod ruku. Ukošenost povlači i to da da ne mogu da se ubace u futrolu ili neki zaštitni umetak, a što je preko potrebno jer otisci prstiju ostaju samo tako (ko je imao PSP zna o čemu govorim) kao i ogrebotine. Uz uređaj stiže ekstremno kratak kabal što je smešno, jer odmah morate da iskeširate kintu za produžni. Druga negativna stvar je što kabal ima samo jedan usb jack ka kompu te ako vam treba dodatno napajanje (slaba voltaža od strane ploče) morate kupiti dodatni kabal (to i WD navodi u user's manuel-u) - što je sramota za uređaj te cene. Treća stvar da je urađen od plastike a ne aluminijuma što je loše zbog hladjena harda. Da barem ima neki otvor za vazduh ili još bolje ventilator ovako truba. Ja pored WD-a imam i neku no name fiokicu (aluminijumska) sa Toshiba HD-om od 40gb i zadovoljniji sam sa njim nego sa WD-om. Na poslu imam Chieftec fiokicu sa hd-om od 30gb i ona je bolje rešenje nego WD (osim što je glomaznija). Jedina predost WD-a u odnosu na konkurenciju je gabarit, a ni tu nije neka prevelika razlika.

Pitanje sta je to "mala visina" ali u svakom slucaju normalno je da je crkao, da nije crkao to bi bilo stvarno neobicno i posebno.

Visina je bila nekih 40, 50 cm, pao je na podeblji tepih, bio je u mekanoj futroli, tako da mislim da je bas osetljiv, mozda su svi takvi ne kazem, nisam imao vise ni jedam, ali mislim da bi za prenosni disk ipak trebao da bude malcice izdrzljiviji...
To je moje subjetkivno misljenje

Meni je moj WD pao na beton sa visine od metar. Radi još uvek. Mada mi je tad pao i drugi eksterni hd sa njim pa ni njemu nije ništa. Izgleda da nema pravila.

Sto se tice garancija, trebalo bi da ide sa 3 godine garancije, ali vecina firmi daje samo godinu dana, tako da treba dobro paziti. Na par mesta u BG-u daju garanciju od 3 god. , na sve WD prenosne diskove, bili oni 3,5" ili 2,5" .

Jedino je problem kod WD-a sto nema taj usb kabl sa dodatnim jack-om.

Poslednja izmena:
Sto se tice garancija, trebalo bi da ide sa 3 godine garancije, ali vecina firmi daje samo godinu dana, tako da treba dobro paziti. Na par mesta u BG-u daju garanciju od 3 god. , na sve WD prenosne diskove, bili oni 3,5" ili 2,5" .

Jedino je problem kod WD-a sto nema taj usb kabl sa dodatnim jack-om.

Ne znam odakle ti te informacije o duzini garancije ali kod svih veleprodaja gde sam gledao je garancija 2 godine na passport sto se slaze i sa podacima sa wd sajta http://support.wdc.com/warranty/policy.asp

Ne znam odakle ti te informacije o duzini garancije ali kod svih veleprodaja gde sam gledao je garancija 2 godine na passport sto se slaze i sa podacima sa wd sajta http://support.wdc.com/warranty/policy.asp
Danas sam uzeo sebi passport od 120gb i dobio 2 godine garancije.
Radi sasvim opusteno na mojoj ploci sa onim usb kablicom sto sam dobio uz njega.Radi i na laptopu.Dizajn jeste losiji,otisci prstiju i slicno...nisam ga jos ispustao:d

Da ne bude da reklamiram firme, ali u jednoj radnji, dijagonalno od Pravnog ( ugao Beogradske i Bulevara ) daju 3 godine garancije na WD Passport hard diskove. Pitao ih, oni mi rekli da jeste tri godine, i da im toliko daje uvoznik. Ako su oni lagali mene, i ja lazem vas 🙂.

Poslednja izmena:
Bio sam u slicnoj nedoumici nedavno i na kraju se odlucio za Xcraft 250 i WD Scorpio 160GB disk.
Od prednosti bih izdvojio 3 godine garancije na disk (na passport su obicno 1 ili 2 god. i na mestima gde je 2 god .je nesto visa cena). XCraft 250 ima 1god garanciju, i sto je meni veoma bitno dobija se torbica uz njega, znaci ne moras toliko da brines o tome da ce ti disk ispasti iz torbe/dzepa i ostetiti ili da se cimas da trazis posebno torbicu. Dobija se cak i krpica za brisanje otisaka prstiju 🙂
Kabel je dovoljno dugacak i ima 2 konektora, mada je meni do sada svuda radio ok i sa jednim prikljucenim.

Nazad
Vrh Dno