Šta je novo?

Externi HDD - WD , Seagate , Verbatim , Hitachi ,Transcend , LG

Učlanjen(a)
11.01.2010
Poena
310
Imam dilemu. Zeleo bi da uzmem Externi HDD od 1 TB koji su koristiti za backupovanje DVD ova jer mi je soba puna , prepuna DVD-ova. No , da ne bezim sa teme.

Razmisljao sam o WD , Seagate nisam planirao uopste da uzmem , jer sam vishe cuo loshih iskustava nego sa WD.

E sada , zanima me , da li je neko imao iskustva sa LG , Hitachi Transcend ili Verbatim ?

Na sta treba da obratim paznju ?

U ovom trenutku bih ti def. predlozio da sacekas malo.
Vec ima vani USB3 externih diskova (i combo sa USB3 karticom ako ti treba) sa sasvim realnim cenama (nista visim nego USB2 diskovi).

A razlike u performansama ces sigurno osetiti. Ja jedva cekam da neko izbaci multi-disk enclosure sa USB3, pa makar imao samo jedan port (USB3). Najzad ce USB stvarno biti koristan za diskove.

Ok , ovaj green je Interni ,a to je nesto sto mi svakako ne treba.

Drugo , nisam znao da Thermaltake pravi HDD , sto je fino.

@alfaunits Usb 3.0 ne samo da su skupi , nego samo uzimanje njega bi zahtevalo eventalualno menjanje Maticne Ploce u slucaju ( a najverovatnije da ) da ne podrzava 3.0 , zar ne ?

Nisam ja neki profesionalni korisnik koji zahteva 700 MB/S ili tako nesto extremno, ako cu vec da cekam Usb 3.0 onda bi mogao da cekam i SSD , i dok cekam SSD mogao bi da cekam i DD3 i BluRay Rezace , taman mi je usput. :)

Salu na stranu , prilicno sam usk sa prostorom u sobi , a imam preko 700 dvdova na policama , + sto mi je 400 GB spremno za rezanje , morao bi da kupim stan u kom cu imati posebnu sobu za DVDove.

Naravno da je USB 3.0 Vrhunac , i da je prlicno novo , ali to "malo cekaj " sto ti kazes bih merio cirka , 2 godine.

Zasad je dobar i USB 2.0

Ok , ovaj green je Interni ,a to je nesto sto mi svakako ne treba.

Drugo , nisam znao da Thermaltake pravi HDD , sto je fino.

Khm, izgleda da nisam bio baš najjasniji.
Green jeste interni hdd, ali kad se stavi u enclosure postaje xterni.
A ovo pod 2, tj. Thermal Take Max 4 nije xterni disk, već enclosure za interni disk pod brojem 1.

I da, slažem se sa alfom, sačekaj USB3, ubrzanje je značajno.
Pozz

Ako uzmeš baš ovaj nećeš morati da menjaš konfu, s obzirom da imaš opciju kupovine xternog harda sa PCI karticom - to ti je opcija "complete solution with adapter".

@alfaunits Usb 3.0 ne samo da su skupi
Skupi su koliko i USB2 diskovi. +20$ za PCI-e USB3 karticu.

Naravno da je USB 3.0 Vrhunac , i da je prlicno novo , ali to "malo cekaj " sto ti kazes bih merio cirka , 2 godine.
To sacekaj se ne odnosi da sacekas godinu dana nego da dodju kod nas - vec ih ima vani u prodaji.
Ako kopiras sa DVD-a onda def. neces osetiti razliku, ali kopirati 20-30MB/s.... je STVARNO smorina za 1TB.

Treba mi neki Externi HDD jer cu najverovatnije da palim preko na nekoliko meseci pa bih poneo dosta toga u digitalnom obliku :)
Zanima me koji je po vama najisplativiji HDD?

Po meni SAMSUNG STORY Station 1.5TB USB2.0 - 115e kod nas.

Znam da je USB 3.0 dosta bolji standard ali pitanje je da li cu ga ja imati na laptopu kada ga uzmem preko...
Da li USB 3.0 radi na 2.0 bez problema?

evo ovako...
Saznao sam da je najveci externi HDD, koji ima napajanje preko interfejsa, od 1TB od WD-a, ali isti kosta oko 190e.
Diskovi od 640gb kostaju oko 120e. Mislim da je i to mnogo u odnosu na to koliko imaju mesta ali dobro..sta cu sada...
Koje externe HDD imate da preporucite sa sto vecim kapacititom ali da se napajaju preko interfejsa?

Za sada mi se izbor sveo na ova dva
TOSHIBA 640GB USB2.0
SAMSUNG S2 Portable 640GB 5k USB2.0

Koji je bolji? Preporuka za neki treci?

Za sada mali broj laptopova ima USB3, i ima mali izbor ExpressCard USB3 kartica. USB3 naravno radi na USB2.
Externi diskovi koji se napajaju preko samog interfejsa su uvek skuplji jer koriste 2.5" diskove unutra za razliku od ovih sa najapanjima koji koriste 3.5" diskove.
Mislim da ti je WD Passport od 500GB trenutno cenovni sweetspot ako se nesto nije promenilo.

Mislim da je Transced gumirani najblizi kupovini ili samsung 640gb.
Negde sam cuo, da se ne zna koji su HDD-ovi u Transcedu i da su najgori oni sa samsung HDD-om.
A opet za desktop sam vise puta cuo/procitao da je samnsung napravio best buy.
Nesto mi tu nije jasno!

WD passport 500gb je 20e skuplji od transceda 500gb gumirani a 5e od samsunga od 640gb. Da li je toliko i bolji?

Maxell eksterni hard disk 1 TB TANK 3,5?
Ne mogu da nadjem ni jedan review na netu.
Da li neko nesto zna o njemu?
Kapiram da je to obican HDD samo spakovan u neko kuciste.
Da li neko zna koji su HDD-ovi unutra?
Da li koristi posebno napajanje ili ide preko usb-a?

WD passport 500gb je 20e skuplji od transceda 500gb gumirani a 5e od samsunga od 640gb. Da li je toliko i bolji?

Nije.. ja kad sam gledao cene bile su malo bolje za WD, ali za toliku razliku nema razloga njega.
Sve je to isto u sustini, od svih njih jedino mozda Samsung sam pravi celu stvar, svi ostali koriste tudje USB->SATA adaptere i mozda svoj HDD (WD/Seagate).
Sta god da uzmes, neces videti razlike, sem u izgledu (i mozda u tome koliko ce te smarati ako ti zatreba da reklamiras, ali to vishe zavisi od prodavnice).
Znaci, idi slobodno na najjeftinije.

Maxell eksterni hard disk 1 TB TANK 3,5?
Ne mogu da nadjem ni jedan review na netu.
Da li neko nesto zna o njemu?
Kapiram da je to obican HDD samo spakovan u neko kuciste.
Da li neko zna koji su HDD-ovi unutra?
Da li koristi posebno napajanje ili ide preko usb-a?

Trebalo bi da je Hitachi unutra. Sto se napajanja tice, mislim da svi diskovi od 3,5" traze eksterno napajanje.

Maxell TANK 1TB

Postovanje,
mi inace radimo samo sa pravnim licima.
Ove HDD jos nismo uvozili tako da ih nemamo na lageru.
Napajanje je preko USB. HD je Maxell odnosno Hitachi
posto je Maxell deo Hitachi grupe

Pozdrav

Predrag

Ovo je odgovor na moj mail upucen uvozniku Maxell-a.
Koliko vidim napajanje i prenos podataka ide preko 2 USB porta.

Ljudi, ja imam Maxell hdd od 320 GB i u njemu nije Hitachi kao sto je naveo neko od prethodnika nego Toshiba! Doduse to je hdd od 2.5" a ovaj koji ste vi spominjali je 3.5" (mada ne vidim razlog da bude drugacije)!

Nazad
Vrh Dno