Šta je novo?

Externi HDD na TV-u

clandestino

Cenjen
Učlanjen(a)
23.09.2013
Poena
151
Planiram da kupim eksterni USB HDD 3.0 za potrebe gledanja i snimanja filmova i drugog video materijala. Iscitao sam detaljno razna objasnjenja i uputstva na internetu ali ono sto ne razumem jeste cinjenica da, ako sam dobro razumeo, kada ubacite USB HDD televizor ga odmah formatira po nekim svojim pravilima tako da snimljeni sadrzaj mozete da gledate samo na tom TV-u na kojem je i snimljen.

Da li to znaci da ne mozete sa HDD-a da gledate materijal koji ste prethodno snimili na PC-u, jer ce ga TV odmah formatirati i pobrisati sav sadrzaj? I koje je resenje u tom slucaju; gledati filmove sa USB Flasha a samo za snimanje kupiti USB HDD 3.0 ?

Hvala unapred.

Ne formatira i ne brise odma.
To uradi samo ako hoces da snimas dtv na taj hdd ili flesku (ista stvar).
Tv ima neki svoj format i to ti je sto ti je.
Kad hoces da vratis hdd ili usb flesku u prethodno stanje samo uklonis/obrises particiju i onda formatiras kako hoces u kompu.

Kad na kompu u hdd/flesku ubacis filmove i hoces da ih gledas na tv on ne formatira hdd ni flesku.

Poslednja izmena:
Aha, hvala! Ako sam dobro razumeo, kada nasnimim filmove sa PC-a na HDD i ubacim u USB port on me nece nista pitati vec ce samo prepoznati video sadrzaj. A ako hocu nesto da snimim sa TV-a na disk, on ce me obavestiti da mora da formatira disk?

I, sledeci tu logiku, verovatno ako ubacim dva USB diska (imam dva ili 3 usb porta, nisam siguran) onda ce me pitati na koji od ta dva zelim da snimam i taj ce morati da formatira. A to sve znaci da je najbolje resenje da se ubace dva USB hard diska ili dva USB flasha (ali mora da bude 3.0 zbog snimanja) i onda sam dobio to sto sam hteo, da mogu i da snimam sa TV-a i da reprodukujujem spoljni sadrzaj.

Ja na Samsungu imam i druge opcije posto sam wi fi-em povezan na kucnu mrezu i internet, ali jedino kada gledam film sa diska mogu da dobijem dobar srpski titl.

Za te titlove možeš da probaš neki drugi DLNA server.

Nazad
Vrh Dno