Šta je novo?

Externi disk wd 320gb

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Disk spajam preko usb-a i radi normalno pisanje i kopiranje.Na disku imam 8 foldera koje rijetkim otvaram i danas slučajno idem otvoriti jedan folder kad neće, odnosno otvori ali mu treba jedno 5 sec.
Bilo mi to čudno pa pogledam u event viewer i vidim ID 7 has a bad block.To je na Win Xp SP3.
Da li je to loše, jer stalno kopiram filmove i serije na taj disk i radi uredno,osim tog foldera.

Zaboravio sam napisati da sam taj problematicni folder pokušao obrisati, ali neće.
Može li takav disk napraviti kakvu štetu na računalu na koji ga spajam.

Poslednja izmena:
Stetu na racunaru ne moze, ali ako je disk krenuo da propada nemoj ga koristiti ni za filmove, sem ako ti sluzi iskljucivo za prenos filma tipa komp->tv i slicno. Ali ga skeniraj sa hdd sentinelom ili hd tune pro, vidi koliko ima losih sektora i da li mogu da se izoluju.

Propusti ti lepo njega kroz HDD Regenerator pa vidi dali može da popravi taj bad sector. Ponekad se pojavluju zbog struje ili nečega drugog pa se daju popraviti. U HDD Sentinelu takođe možeš da vidiš u kakvom je stanju. Nije nimalo neuobičajeno da se takve stvari događaju diskovima povezanim preko USBa, previše su ranjivi na pomeranje, veze itd.

Vrh Dno