Šta je novo?

External HDD problem...

CarnX

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
845
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam externi Seagate 160GB u Chieftec BlackBox-u... Kada mi je HDD na USB-u upis na njega krene sa 60+MB/s i zatim padne na nekih 25MB/s... Jel je to nomalna brzina za USB 2.0? Meni se chini da je to dosta sporo...

Kada recimo stavim da mi se kopiraju 3 file-a posebno, ukupna brzina kopiranja je 50+ MB/s

Isto tako mi i flash memorije upisuju sa 2-3MB/s iako im je brzina upisa oko9MB/s...

U chemu je problem? konfa iz potpisa i imam vistu64... :wall::wall::wall:

111ha1.jpg

Poslednja izmena:
Ovo definitivno nije problem sa HDD-om nego sa USB portovima... Samo ne znam kako da ga reshim :(
Znachi USB portovi rade mnogo sporo...
Pazite ovo:
222zi3.jpg

Obratite paznju na ovaj BANDWIDTH...

Poslednja izmena:
Probao sam i nishta...

Za sta sistem rezervise tih 10% i 20% ?

Malo ispod proseka. Tesko da sa diskovima preko USB-a mozes da prebacis vise od 30-35MB/s.

Pojma nemam za shta rezervishe tih 10 i 20%...

Jesi li siguran da je normalno za externi hdd 30-35MB/s??? Chini mi se da mi je ranije ishlo 50-60MB/s...

Jel moze neko da proveri koliki je upis na externi HDD?

Poslednja izmena:
Evo da se nadovezem sa malo drugacijim problemom, koji sasvim odgovara naslovu. Drugar se zali da mu se desava non stop da se eksterni hard (nakacen na USB) koji je ranije normalno radio, sada prekida vezu sa windowsom toliko cesto da ne moze ni 20MB da iskopira. Taj isti hard u istom reku kod mene i kod ostalih kod kojih je probao radi normalno. Takodje, pojedini flesevi nakaceni na komp rade ok, a pojedini ne. Probao je na svim USB portovima, reinstalirao win ali nema leka. Ima li iko ideju sta moze da bude uzrok? Kvar kontrolera na ploci ili mozda neka brljotina u BIOS-u?

To shto se tiche flasha i meni se deshava... Neki rade normalno, neki ne... Nekda oni koji su normalno radili sada ne rade dobro i obrnuto... Pod tim da ne rade dobro, podrazumevam da flash koji upisuje 8-9MB/s kod mene upisuje od 300kb/s - do 2MB/s ili mi dolazi do zakucavanja kompa kada ukljuchim flashku... Probao sam da reinstaliram win vishe puta i isto se deshava... Kada koji flash hoce da radi a kada nece stvarno ne znam, nisam primetio neki shablon...

Poslednja izmena:
Pojma nemam za shta rezervishe tih 10 i 20%...

Jesi li siguran da je normalno za externi hdd 30-35MB/s??? Chini mi se da mi je ranije ishlo 50-60MB/s...

Jel moze neko da proveri koliki je upis na externi HDD?

Vec je bilo puno price o tome.
koji god externi rack da uzmesh, brzina transfera ne moze biti veca od 25-30MB/s,
tako da ova tema moze da ide pod lock

Imam chieftec BlackBox i u njemu wd 500 aaks,

USB 2.0 - citanje sa diska izmedju 30-35, upis 25-30 i to je za externe diskove koji se kace na USB veoma dobro (da ne krenemo raspravu verovatno ima i bolje za neku nijansu)

eSATA citanje i pisanje oko 50-60

Vec je bilo puno price o tome.
koji god externi rack da uzmesh, brzina transfera ne moze biti veca od 25-30MB/s,
tako da ova tema moze da ide pod lock

ok, hdd radi kako treba... Ja ssam se utripovao da je radio brze...

Ali shto Flash ne radi kako treba???

ok, hdd radi kako treba... Ja ssam se utripovao da je radio brze...

Ali shto Flash ne radi kako treba???

Da li ti na pakovanju piše da je brzina UPISA 9Mb/s?
Ta brzina dosta zavisi od veličine i količine fajlova.
Dakle, što je veći broj malih fajlova, to će upis teći sporije. Da ne objašnjavam sad zašto, jer to nije tema, ali prosto, tako je.
Takođe, ako imaš aktivan neki antivirus, ili bilo šta slično, što rezidentno skenira i čačka po fajlovima.

Znam da to zavisi od fajlova... Ali kada prebacujem jedan veliki fajl, dolazi do usporenja... A recimo kada drugi put prebacujem taj isti fajl onda radi normalno... Deshava se da ta brzina bude i po 300kbps :(

Na pakovanju nishta ne pishe ali mozesh da vidish koja je brzina pri kopiranju ili recimo iz total comandera... Ta ogromna razlika u brzini se primecuje i po vremenu koje je potrebno za prebacivanje nekog fajla...

Poslednja izmena:
proveri konektor da se nije 'razlabavio', pa probaj sa nekim produznim za usb flash-eve (ne za HDD).
jel imas i drugih usb uredjaja? mis i sl. (mozda smetaju nekako)

ma nije problem do konektora jer to se deshava random sa svakom fleshkom

nemam usb misha i tast... ustvari nemam nishta od usb-a trenutno

pa ja bih probao sa nekim LiveCD linux-om, cisto da vidis dal je hardverski problem.

Moj problem je malo drugaciji,ja ne mogu da postignem ni tu brzinu od 25-30 :(
Kada prebacujem na HDD brzina je ta...ali sa HDD-a na komp ide oko 2!!! :( sta da radim?

Poslednja izmena:
imas u total commanderu razne opcije za kopiranje u podesavanjima pa mozda to ubrza.

Moj problem je malo drugaciji,ja ne mogu da postignem ni tu brzinu od 25-30 :(
Kada prebacujem na HDD brzina je ta...ali sa HDD-a na komp ide oko 2!!! :( sta da radim?
U total commandru ides u meni configuration pa options i onda izaberes opcije pod imenom copy/delete , zatim stikliras opciju use compatibility mod for the foloving drives i ispod upises slovne oznake svih particija na internim i externim hard diskovima. Evo i slike kako bi to trebalo da izgleda.

Prilozi

• Podesavanja.jpg
    Podesavanja.jpg
    138.5 KB · Pregleda: 48
Vrh Dno