Šta je novo?

explorer.exe restartuje kada gledam thumbnail video folder

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
uzasno iritirajuc problem.

kako otvorim neki video folder sa thumbnail preview, explorer.exe crash-uje i restartuje se.

video su uglavnom mpg i avi, i najcesce otvaram folder gde mi se nalaze konvertovani YT klipovi u pomenutim formatima.

i ne bi mene to tolko iritiralo, koliko me iritira cinjenica da jednom kad crkne explorer.exe - vise mi ne radi minimize na programima.

dakle treba mi resenje koje ne ukljucuje savete poput - iskljuci thumbnails, i slicno. posto to vidjam na netu da ljudi mahom predlazu.

jel ovo verovatno sukob softvera ? thumbanils-e mi generise MPC, i to je jedini codec pack instaliran na kompu. kako da znam koji konkretno kodek zeza ? vidim da su problemi uglavnom ffdshow i divx kodeci, ali kako da konkretno testiram problem i resim ga se ?

MPC nije codec pack, a ne znam ni kako on generise thumbs. Ima svoje interne filtere/dekodere i to je to. Jedino ako nisi instalirao K-lite uz koji dolazi MPC....

Driver-u vrati se u rezervat :p

K-lite na to sam mislio ...

Ako ne koristiš te kodeke za neku obradu, deinstaliraj ih. Recimo, mpc ili vlc imaju svoje interne kodeke i sve radi odlično.
To se meni nekada davno dešavalo na xp.

---
Ttalk

Nazad
Vrh Dno